Nejste přihlášen/a.
Je mi 13 a chrěl bych vydělávat peníze (apoň trochu). Nevíte jestli to jde, když mi není 16? Potřeboval bych si koupit nové PC a nemám dostatek peněz a pro taťku je to zbytečné kupovat, tak si ho chci koupi sám. Jde to nebo musím o něj jen soutěžit a stejně nic nevyhrát?
Co si tu poslední dobou dávají třináctiletí sraz? Proč ne dvanáctiletí nebo čtrnáctiletí?
Venčit lidem psy, sbírat starý papír, ukecávat příbuzné, ať místo ponožek nadělují k Vánocům hotovost, najít si jiného koníčka, umluvit taťku, ať doplatí, co neseženeš - toť tak shrnuté rady z poslední debaty.
Můžeš si vydělávat i sběrem kovů nejlepší je měď.Pokud jsi šikovný tak pro tebe nebude žádný problém rozmontovat stará nefunkční elektrozařízení které někde najdeš,vindat z toho všechna vinutí (ale někdy to chce dost síly) a pak to jít odevzdat do sběrny.Tam musíš jít s tátou protože chtějí občanku.
Myslím, že je to v pořádku, když se chceš o sebe postarat sám, než jenom z někoho peníze tahat. Je jiná doba, než kdy se čekalo, kdy rodiče, prarodiče něco dají. A ta schopnost se ti bude hodit, nebudeš je křičet dejte, dejte v dospělosti. Za sběr asi ty tisíce dohromady nedáš. Těch pár šupů za papír, to zvažuji, že to raději spálím, než někde vozit. Barevné kovy už vysbírali, sbírají jiní šíbři kteří tě mezi sebe nepustí. Krást snad nechceš. Podívej se na různé soutěže, kde děcka uvádí své nápady. V léte jsi se měll podívat někde po sběru zemědělských produktů. Okna aut pucovat u benzínky... Musíš něco umět, kresli, foť posílej do soutěží, piš, nabízej to tisku. Nosit reklamu za provizi... Dívat se pořádně kolem sebe a něco i okopírovat.
Krást určitě ne! Když si někdo něco koupí a pak mu to jen tak vzít je pro mě sráčské. No ... baví mě hodně auta a aj jim trochu rozumím, takže něco s tím bych chtěl dělat.
Hele vis kolik si takovej cigan vydela sberem kovu neveril by si ale klidne i 2tis za den protoze jezdim do sberny taky a holky ze sberny si vzdycky delaji srandu ze se vykaslou na praci kde maji denne tak 400kc a pujdou taky sbirat zelezo jen proste musis najit dobrej zdroj a budes ve vate pak muzes prejit na jiny veci prodej na aukru atd atd...
to vim, ze je z toho moc penez, al k vuli Pce ja nebudu po meste jezdit s karkou a delat si ostudu k vuli PC
Přesně jak napsal medwed®.Pokud nechceš sbírat kovy tak prodej přes aukro věci které už nepotřebuješ.
Peníze nesmrdííííííí, vybíračů popelnic je, i dospělí, co třeba sbírají starožitnosti. Jak přebírají smetiště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.