Nejste přihlášen/a.
Dobry den, zadam Vas vsechny o radu jaky darek dat sve prvni vnucce k jejim 1 narozeninam...
Chtela bych aby to bylo neco uzitecneho az vyroste ale zaroven aby to mela jako pamatku na me...moc vsem dekuji
Třeba něco takového? tisickrat.cz/... je to kámen s nějakým motivem a myslím, že si tam můžete na něho nechat napsat, co chcete. Vnučka si to sice zatím nepřečte, ale jako památka by to mohlo být dobré. ![]()
Danielko,mám vnuček fůru,takže ti mohu zodpovědně poradit.Když je holčičce 1 rok,tak ještě nic nechápe.Radost vyjádří i z nějaké hračky.Ale s tvojí osobou to začne spojovat až tak po 4.roce věku.Takže skutečně jí nekupuj nic,a počkej s takovým dárkem až na páté narozeniny.Jediné,co můžeš zrealizovat,jsou první naušničky.
JABRAKA
Nejlepší dárek je založit spoření a spořit jí. První rok vnučky jsem napsala knižku jednoduchých říkanek a přidala k nim obrázky. Např. Dupy, dupy u chalupy
copak je to za zvíře?
Má bodliny, žádné chlupy
bydlí v díře nedíře
ukrývá se pod jabloní
do hromady listí
jakpak že mu říkají to Kačka hned zjistí.
Přidala obrázek ježka v listí a tak podobně psala a psala o zvířatech, a všem možném. Pravda v roce to Kačenku nezajímalo ale dnes už čteme a ukazuje obrázky a říká co to je. Nechala jsem to vyvázat do folií a tvrdých desek-1 výtisk, jinak jen jako sešit (k vůli ceně).
Nevím, jak jsou na tom vaši mladí. Ale určitě jsou ve fofru a nemají čas na nějaké pečlivé archivování. :D Založte malé album. No, možná album je špatné slovo. Víte co je "cancák"? Takový jako archiv v sešitu či knize. Nejen fotky, ale třeba i zub, lokýnka vlásků, zoubek, cd, dvd. Přilíplé v průhledném sáčku s poznámkou tužkou, kresbičkou.
Bude s ní růst a dokumentovat důležité i méně důležité okamžiky.
Mám vnuky ve věku 24, 5 a 3 roky a mám několik, takových zasouvacích alb. Měla jsem fotky v krabici, ale zařadila jsem to do alb. Lituji, že tam nemám právě takové drobnosti, které dokáží neuvěřitelně vrátit čas. ![]()
Budete-li malé kupovat knížky, napište ji na nulovou stranu věnování s datem. Já mám pár knížek s věnováním od rodičů a babičky a opatruji je jako poklad.:D
babko. Tak jsme na tom s tím časem stejně
. Já jsem si naštěstí ´ten první zoubek, vlásky apod. schovala. Vnučce je šest, tak snad do jejich osmnáctin to stihnu
.
Jinak tahle alba dělám i kamarádům k narozkám apod. A slaví velký úspěch .
Jo a návod máte v jedné reklamě v televizi. Je to reklama na Flexi pojištění a paní v reklamě listuje sešitem a mluví o tom, že se jim měl narodit klučina Petr a byla z toho holka Petra :D
Co treba fotoknihu? Sama si navrhnete pozadi, vyberete fotky a na unternetu ci ve vybranych obchodech Vam udelaji z fotek knihu. Muzete vybrat fotky treba s dedou, s dcerou, kdyz byla mala, pak treba jeji svatba nebo tehotenstvi, pak fotky male vnucky a na zaver par fotek vnucky s babickou![]()
Sice si to neprohlidne hned, ale za par let to budou nadherne vzpominky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.