Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s otevřením a zásobováním prodejny

Od: jajja* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ráda bych si otevřela prodejnu - pekařské výrobky. Nevím ale jak postupovat. Jediné co jsem zatím udělala, že jsem si vytipovala prázdnou prodejnu k pronajmutí. Jsem nezaměstnaná a hrozně moc bych chtěla něco prodávat. A co jiného lidi nejvíc kupují, než jídlo. Takže, kde začít? Kde seženu dodavatele zboží? Co všechno si musím oběhat? Prosím poraďte Vy, co už s tím máte nějakou zkušenost. Díky. Jana

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

0x

Zaklad je potavka na trhu pokud v dan elokalite neni kupni sila a hlavne pokud je treba dalsich 5podobnych nebo stejnych obchodu nema smysl otevirat stejny sortiment! Pak dalsi vec penize povoleni hygiena coz da zabrat! Na vasem miste bych se podival na internet jestli ve vasem meste nejsou nejake stranky primo vaseho mesta s forem nebo nejakym chatem tam bych se zkusil zeptat co lidem chybi...

buss
hodnocení

0x

Na intu jsou návody, třeba jakpodnikat.cz/...

V každém případě na živnostenský úřad, pak na finanční úřad, přihlásit si pojištění. Pokud to nebyla prodejna potravin, asi bude mít co do činění i hygiena, zavolat tam. Dodavatele zboží najít v místě, blízkém okolí, pekaře, zde nikdo neví co tam máte .. a co něco sama péct? Myslíte si, že jen prodej těchto výrobků nás v místě uživí? Nějaké pitivo, balené zboží, ovoce... Projděte si pár menších prodejen. Máte na vybavení prodejny? Udělala jste si nějaký průzkum aby bylo na náklady?

hodnocení

0x

Pokud chcete dobře prosperovat, nesmíte mít v okolí hodně konkurence. U nás ve městě jsou 2 soukromí pekaři a je to sadomaso. Prodejničky mají 10 m od sebe, když jeden otevřel, druhý natruc hned vedle něho. Také různé stánky, jeden si ho postavil u silnice - peečivo pro řidiče, druhý za 2 měsíce o kus dál. Jinak v sousední vsi je prodejna - pekařství, berou tam kromě pečiva i zákusky, obložené chlebíčky a saláty, limonády a nějaké bonbóny. A taky taková pěkná zvířátka a kytičky na ozdobení dortů. Prý se to dobře prodává. Chce to prostě něco navíc, nějaký doplněk, jenom samotné rohlíky Vás neuživí. Zmapujte si prodejny v okolí té Vaší, co by se tam hodilo, co tam chybí. A podle toho vybrat sortiment. Jinak dodavatele seženete všude, dnes chce a potřebuje dodávat každý a každý Vás uvítá. Vyberte si nějakého, kterého lidé chválí a kupují jeho výrobky. No a pak už jen zbývá to nejtěžší - živnosťák, finančák, hygiena. A můžete prodávat. Ať se Vám daří. *placni* Jaga.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tužku a papír a napsat si:

1. Jaký kapitál mám k dispozici.

2. Cena za pronájem prodejny, zařízení, případně dozařízení, následně energie.

3. Počet a složení zákazníků. Od toho se musí odvíjet, co jim budeš prodávat. Důchodce nalákáš na něco jiného než děti.

4. Kde toto zboží nakoupíš, za kolik, kdo ho doveze. A jestli jsi schopna ho s nějakým ziskem prodat. Kolik peněz bude ležet ve zboží. Většinou ho budeš muset platit hotově.

Až budeš mít tohle spočítané na papíře, pak teprve se zajímat o hygienu a jiné úřady. Viděl jsem dost podobných plánovačů, ale většinou zjistili, že by museli rohlík prodávat za 20,- Kč, aby jim po odečtení nákladů něco zbylo. Nicméně hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]