Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dokázal by mi někdo poradit, zda je vůbec nějak možné zjistit, kdo všechno zemřel během jednoho dne?
Znám datum úmrtí, ale obecná informace jako např. počet mužů-počet žen, důvod úmrtí:
nehoda-nemoc-přirozená smrt apod. je pro mne skutečně příliš obecnou informací.
Vím, že matriční údaje jsou neveřejné, tak nevím, zda by mi pomohli jinde...
Potřebujete zjistit, zda zemřela určitá konkrétní osoba? A co je podle vás "neobecnou" informací?
Možná jsem to napsala nesrozumitelně, ale zkusím to jinak.
Neobecnou informací považuji především jméno zemřelé osoby - rspt. osob v určitý den.
Něco jako jmenný seznam všech osob (mužů i žen) v rámci celé ČR, kteří zemřeli v jeden den (nerozlišeno jakým způsobem a kde zemřeli).
Vím, že statistiky se vedou, ale myslím si, že s určitým časovým odstupem (až se nashromáždí zřejmě nějaká potřebná data), ale statistiky nejsou jistě podrobné-jmenovitě. Jen si toto myslím.
kdyžjá něco podobnéhohledal , šel jsem na wikipedii . zadejte tam datum a tam je to všechno vypsané
"bobule", v Googlu si napište: Wikipedie.cz a tam můžete hledat co potřebujete. Je to taková encyklopedie. - stařenka
Jak píše stařenka, jmenný seznam nikde nezískáte... to bych přirovnala k utopii. A 007, prosím vysvětlit, jak to myslíte s tou wikipedií. Po zadání datumu mi žádný seznam zemřelých osob nevyjede...
Navíc je to strašně smutné čtení. K čemu to normální člověk potřebuje? Raději si zjišťujte narození miminek nebo svatby. A když to jinak nejde, tak si číst černou kroniku. Ono každé úmrtí je strašně smutné, tak proč se tím probírat?
Raději: Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus... Jaga.
abajaga věřte mi, že jsem ormální člověk (alespoň si to o sobě myslím), a chápu Váš pohled na můj dotaz. Jde však pro mne o velmi, opravdu velmi osobní záležitost.
Ten DEN zemřel kdesi někdo, díky komu já mohu ještě nějaký čas žít. Nejsem blázen, abych pátrala a nějakým způsobem jitřila rány rodiny dárce, jen se s tím potřebuji nějak dál vyrovnat - a to po svém.
Jen začínám mít pocit, že moje hledání zůstane zřejmě bez odpovědi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.