Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemřelé osoby

Od: bobule* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

dokázal by mi někdo poradit, zda je vůbec nějak možné zjistit, kdo všechno zemřel během jednoho dne?

Znám datum úmrtí, ale obecná informace jako např. počet mužů-počet žen, důvod úmrtí:

nehoda-nemoc-přirozená smrt apod. je pro mne skutečně příliš obecnou informací.

Vím, že matriční údaje jsou neveřejné, tak nevím, zda by mi pomohli jinde...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Zajímavá a aktuální kalkulačka a počítadlo. - stařenka

worldometers.info/...

honzek*

To ale neni pocitadlo realnych osob, ale jakysi dlouhodoby status prirustku populace.

Ale ikdyz to vychazi z prumerovaneho prirustku, tak je to relativne presne a opravdu k zamysleni..

hankauk*
hodnocení

0x

Potřebujete zjistit, zda zemřela určitá konkrétní osoba? A co je podle vás "neobecnou" informací?

bobule*
hodnocení

Možná jsem to napsala nesrozumitelně, ale zkusím to jinak.

Neobecnou informací považuji především jméno zemřelé osoby - rspt. osob v určitý den.

Něco jako jmenný seznam všech osob (mužů i žen) v rámci celé ČR, kteří zemřeli v jeden den (nerozlišeno jakým způsobem a kde zemřeli).

Vím, že statistiky se vedou, ale myslím si, že s určitým časovým odstupem (až se nashromáždí zřejmě nějaká potřebná data), ale statistiky nejsou jistě podrobné-jmenovitě. Jen si toto myslím.

pt®

Myslím si, že jmenovitý seznam, i když v časovém odstupu se nezveřejňuje nikde. - stařenka

hutlik007*

kdyžjá něco podobnéhohledal , šel jsem na wikipedii . zadejte tam datum a tam je to všechno vypsané

bobule*
hodnocení

Také nerozumím. Na W. jsem ještě nikdy nic nehledala. Můžete mi poradit jak? Děkuji.

pt®

"bobule", v Googlu si napište: Wikipedie.cz a tam můžete hledat co potřebujete. Je to taková encyklopedie. - stařenka

hankauk*
hodnocení

0x

Jak píše stařenka, jmenný seznam nikde nezískáte... to bych přirovnala k utopii.*nevi* A 007, prosím vysvětlit, jak to myslíte s tou wikipedií. Po zadání datumu mi žádný seznam zemřelých osob nevyjede... *klik*

Navíc je to strašně smutné čtení. K čemu to normální člověk potřebuje? Raději si zjišťujte narození miminek nebo svatby. A když to jinak nejde, tak si číst černou kroniku. Ono každé úmrtí je strašně smutné, tak proč se tím probírat?

Raději: Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus...*smich* Jaga.

bobule*
hodnocení

abajaga věřte mi, že jsem ormální člověk (alespoň si to o sobě myslím), a chápu Váš pohled na můj dotaz. Jde však pro mne o velmi, opravdu velmi osobní záležitost.

Ten DEN zemřel kdesi někdo, díky komu já mohu ještě nějaký čas žít. Nejsem blázen, abych pátrala a nějakým způsobem jitřila rány rodiny dárce, jen se s tím potřebuji nějak dál vyrovnat - a to po svém.

Jen začínám mít pocit, že moje hledání zůstane zřejmě bez odpovědi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]