Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tresty za prodej marihuany

Od: mikke odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, dostal jsem se do problémů s policii. Jeden chlapek, kteremu jsem prodaval travu me pri vyslechu udal. Rekl ze odeme koupil 500 gramu (postupne). Pote co si me kriminalni policie zavolala k vyslechu, rekl jsem ze jsem mu nic neprodal, dale jsem vypovedel, ze mi travu prodaval, ze jsem od nej koupoval opakovane v malem mnozstvi (3-9 g) nemaji proti me zadne hmotne dukazy...ale mozna by mohli mit jeste jednoho svedka. Dale jsem vypovedel kde ma pestirnu marihuany. Chtel bych se zeptat co by me mohlo u soudu hrozit. Popripade jestli mam udelat nejaka opatreni. Dekuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, takto hovoří zákony:

Za neoprávněné pěstování rostliny konopí pro vlastní potřebu v množství větším než malém (nad 15 gramů), může být uložen trest odnětí svobody až na šest měsíců, peněžitý trest nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

VÝROBA A DRŽENÍ PŘEDMĚTU K NEDOVOLENÉ VÝROBĚ
OMAMNÉ A PSYCHOTROPNÍ LÁTKY A JEDU

(1) Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává prekursor nebo jiný předmět
určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku, který obsahuje omamnou
nebo psychotropní látku, nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody až na pět let, peněžitým
trestem, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

(2) Odnětím svobody na dvě léta až deset let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,
b) spáchá-li takový čin ve značném rozsahu,
c) spáchá-li takový čin ve větším rozsahu vůči dítěti, nebo
d) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného značný prospěch

doplněno 07.03.14 20:41:

Vyčerpávající minuta hledání a několik kliknutí *smich*

Tazatel je ovšem zmatený, jak lesní včela. Anebo prolhaný.

Amen...vycerpavajici odpoved, bohuzel tazatel sam nevi co spachal, nebo nespachal...

Tyy brdo, smekam...Ale rekl bych, ze tazatel se nudi a dela z nas voly...Hezky den vinsuju.

lidus*
hodnocení

0x

Přiznání je polehčující okolnost, omyl, jen to usnadní práci vyšetřovatele. Nevypovídat, vzít si právníka. Nějak tomu nerozumím vy jste prodával a pak zase kupoval. Byl by to váš první trest?, pokud ano mohl byste odejít od případného soudu s podmínkou, nejsem právník ani soudce. Zkuste mrknout do zákona upozorňuji, že jsem je nestudovala ale dcera psala svojí Bc. práci právě o drogách a já zákony jen vytáhla.

zákon č. 200/1990Sb. (o přestupcích)
zákon č. 167/1998 Sb. (o návykových látkách)
zákon č. 140/1961 Sb. (trestní zákon)

mikke
hodnocení

Ano dekuji za uzitecne informace. Spise by me zajimalo jestli je mozne mě na zaklade vypovedi maximalne dvou svedku bez jakychkoliv dalsich hmotnych dukazu usvedcit.
Děkuji

Dva svedkove a kriva vypoved je problem...

hodnocení

0x

Asi prestan kourit, kamo, protoze si sam protirecis...Jinak kriva vypoved je trestna protoze jak jak pises tak jsi mu prodaval travu a policii tvrdis,ze ne. Dale asi maji dalsiho svedka cili mas problem. pestirnu mas ty , nebo on?...Nejak se v tom neorientuju...

mikke
hodnocení

Abych to upřesnil...on vypovedel ze marihuanu kupoval odeme...ja jsem na výslechu toto tvrzeni poprel a vypovedel jsem ze jsem kupoval od nej, dale jsem vypovedel kde by mohl mit pestirnu...tot vse
majsterjoe*

A pravda je kde?

ta se asi vyparila...

mikke
hodnocení

Pravda je takova ktere veris...zadna domovni prohlidka se nekonala a i kdyby tak zadnou pestirnu nemam...nemam doma ani gram...nemaji zadne hmotne dukazy...v jednom pripade kdyz jsem mu daval 150 g tak u toho byl jeste jeden (celkem 2 svedkove) (ale nevim jestli to policajti vedi)

Pravda je, ze uz ponekolikate mluvis nepravdu a policii jsi lhal, cili krive vypovidal. Najdi si jinou zabavu a o radu pozadej kamarady z mokre ctvrti, kdyz nam lzes do ksichtu.

Takze jste nevinny, ale pro jistotu jeste zaskodit?...nejak to nechapu, bud jste prodaval a nekdo to muze dosvedcit, nebo jste cisty jak lilie, ale vite kde koupit a kde to nekdo pestuje...

daniell*
hodnocení

0x

pravda vždy zvítěží .. naštěstí je 21. století a žijeme v ČR která je v EU ... a tak má lež sice krátké nohy ale musi se na ně sakra dobře postavit a ještě lípe běhat ... dnes se dá ukecat i vražda tak že budete bez trestu tak proč ne půl kila trávy ..

hodnocení

0x

V blízkosti se stalo toto. Jeden trochu neuvědomělý člověk si vysadil na zahradě pětadvacet rostlin. Vyrostly do výšky nepřehlédnutelné. Sousedi ho udali, přijela policie z Prahy, napřed nafotila a pak zaútočila. Rostliny vyrvali, naložili na auto a odvezli na průzkum. Všechny "kytky" byly naprd, byly to "samice", ale i tak dostal pokutu 2.000kč za jednu. Tohle je autentický příběh, který se stal před třemi roky. A to tady nepopisuji, jak odvezli z práce jeho a jeho manželku a jak prohledávali celý jeho barák a tak dál...Sranda to nebyla

doplněno 07.03.14 22:36:

Ne neuvědomělý, ale nevědomý...prosím o prominutí.

doplněno 08.03.14 17:38:

Tak je vidět, že to fakt nevíte. Samiččí kytky produkují semena a pouze samčí mají ty chundelaté chomáčky bez semínek, které mají v sobě právě to Ph, nebo jak se to jmenuje a co je vlastně droga. Takže policajti určitě blbí nebyli. A hlavně, kytky putovaly do laboratoře.

doplněno 08.03.14 17:45:

Ne Ph Ale THC. Pardon.

Jestli to byly "samice" tak byli naprd hlavne ti policajti a lidi v laborce...

safra

Všechny "kytky" byly naprd, byly to "samice"

A safra, on se asi kouří pyl ze samců.

Vysvětlení je napsáno výše Safra. Ale nevadí. Já to také nevěděla. A hlavně se nekouří pyl. *smich*

doplněno 08.03.14 17:58:

Tak to asi byly právě samice. To se omlouvám. Já nejsem znalec, ale ten člověk mi to takto vysvětloval. Možná to spletl i on. Teď jsem se schválně podívala na vikipedii a zjistila, že to jsou právě ty samice, co v sobě mají to PHC. Ale to je jedno, na příběhu to nic nemění. Fakticky zaplatil za každou tu rostlinu dva tisíce pokutu. On to kouřit nechtěl, ale měl recept na nějaké mastičky a chtěl je prodávat. Vím že v tom předešlém roce nějakou vyrobil a lidé mu mohli ruce utrhat. Také jsem jednu skleničku měla. A pak asi chtěl vyrábět ve velkém a nějaký závistivý soused ho udal. Vyprávěl, že přijelo napřed nějaké obyčejné auto, manželka si sice všimla, že tam stojí neznámé auto, ale nevěnovala tomu pozornost. Oni to prý napřed nafotili a odjeli. A pak už přijelo "komando" a rovnou pro něho jeli do práce a pro jeho ženu také a byla domovní prohlídka. Všechno vykáceli a naložili na ten vůz. Pravda to je, protože tady z toho byl hodně velký humbuk. Tak měl chudák samce, nebo vlastně naštěstí. Protože by ho asi zabásli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]