Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dozvědět o trestním stíhání?

Od: ivik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dotazovala jsem se na Stát.zastupitelství v Brně na to, zda je vedeno tr.stíhání nebo podaná žaloba na RK.Napsali mi, že tyto info nesdělují.Přitom mně to poradili ze Živ. úřadu, protože oni to také něvědí.Má v tomto státě člověk právo vědět, zda jedná s firmou, která např. není trestně stíhaná a jak a do jaké míry funguje / v tomto případě spíš nefunguje/ právo na podání informace, abych předešla problémům, do kterých bych se mohla dostat, pokud o RK nebudu mít dostatečné informace?Dík za odp.ivik

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Informace a reference se dají bez problémů najít na internetu. Asi by se ti taky nelíbilo, kdyby úřady poskytovaly takovéhle informace o tobě komukoli jinému.

ivik*
hodnocení

Pokud bych měla čistý štít, tak nevadilo.Na netu jsou samé kecy a lži, pomluvy, reference si tam píše kdekdo jakékoliv.

ladinpraha*

Nikdo nemá zcela čistý štít a každá informace je zneužitelná. O každém z nás jsou někde informace, o kterých naše okolí nemusí vědět. Na internetu je samozřejmě spousta nesmyslů, ale člověk by měl mít rozum k tomu, aby jej používat.

ivik*
hodnocení

Nechápu Vaši odpověď, že nikdo nemá čistý štít.Neodpovídejte na otázky , kterým nerozumíte a nechápete je.Podle mě by se měl vést seznam firem a lidí, kteří někoho okradli, podvedli atd.Naše justice by nebyla tak přetížená.Jste laik, který chytračí a s podvodným jednáním nemáte zatím asi žádné zkušenosti.

hankauk*
hodnocení

0x

Trestní stíhání... to nevím. Zkuste ale justici cz a podívejte se do insolvenčního rejstříku. Zjistíte aspoň, jestli je firma v insolvenci, což také hodně vypovídá o spolehlivosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]