Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Pro vás to bude jistě banalita ... já už nad tím sedím delší dobu a hledám nějaký jednoduchý a rychlý způsob, jak vyřešit tento úkol
je na to nějaký fígl?
Díky za radu.
To není domácí úkol. Je to příklad z webu zdenek-bures-matematika.c/... příklady k procvičení, zlomky I - zdenek-bures-matematika.c/... Zajímá mě to, jak tohle řešit. Je to učivo tuším základní školy, ale já už tohle zapomněl a teď jsem donucen to zas počítat Úplně dole je napsaný výsledek, ale jak toho dosáhli mi není zcela jasný.
Postupně vezmi všechny zlomky a ty které jdou, tak musíš vykrátit. Pak už uvidíš, ze kterých se staly stejné a ty jsou si pak rovny i před tím vykrácením. Protože jak známo, zlomek zůstane stejným, když se čitatel i jmenovatel vynásobí nebo vydělí stejným číslem. Čehož se mimo jiné využívá i tehdy, když chce člověk dostat odmocninu ze jmenovatele do čitatele. Ale to už je mimo téma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.