Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá vydržet za štěstí druhého?

Od: rubikon odpovědí: 8 změna:

Představ si, že ten, koho miluješ o tom neví. Představ si, že je to Tvůj nejlepší kamarád. Že je zadaný s mrchou, která ho co chvíli podvádí. On se vždy vrátí k Tobě, vyplakat se na rameno. Ty ho nikdy neodmítneš, udělala by jsi pro něj všechno. On pak znova podléhá šarmu té své krásky a k Tobě se navrací když je mu ublíženo. Nedokážeš ho zradit..ale tak nějak tušíš, že takhle to nejde navždy..Je to začarovaný kruh, který nikdy nekončí..protože jaký si to uděláš, ...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Jako nejlepšímu kamarádovi bych řekla, ať se probere a udělá si doma pořádek. Že už tě nebaví neustále poslouchat jeho nářky, když ho ta jeho podvádí. Stojí za víc a pokud u ní nemá respekt a nedokáže to ukončit, tak je akorát k politování.

jakubdeda*
hodnocení

0x

Tak já bych byl raději, kdyby mi to kámoška hned řekla. Nechtěl bych být za toho osla, který nic neví a za zády si každý tuká na čelo. Ale musíte vědět, jestli tu pravdu příjme. Někdo je raději, když nic neví. A on to ví, když píšete, že se k Vám chodí vyplakat? Jestli to ví, tak asi mu moc nepomůžete, ale musí se rozhodnout sám.Jinak Vás označí za nepřítele. Nebo ho upozornit, že takový vztah nemá budoucnost a měl by se rozhoupat s tím něco dělat a že tady budete pro něj, at to dopadne jak chce.Jestli ho milujete, tak musíte být trpělivá a zatím dělat tu vrbu, jestli si myslíte, že unese tu pravdu, tak mu to říci narovinu. At nedělá ze sebe šaška. Já bych tedy věděl raději pravdu, né nějaké pomluvy, ale skutečnou pravdu. Jakub

rubikon
hodnocení

On to samozřejmě ví..nikdy nepochopím, jak si ho ONA dokázala obmotat kolem prstu natolik, že jí vždycky všechno odpustí. On JE opravdu k politování. A možná i JÁ jsem k politování, někdy mám pocit, že nic z toho už nemá smysl. Na druhou stranu, kdyby se každý staral už jen sám o sebe, kde by jsme to žili..?

jakubdeda*

Tak jestli o tom ví, tak bych mu to řekl, že to nemá význam, takto žít. Promluvte si s ním, on Vás zatím bere jen jako kamarádku a věří Vám. Já bych mu asi řekl, že si zaslouží lepší ženskou, i když se nechá takto oblbovat, tak nevím, jestli si nějakou jinou zaslouží.A aby Vás jen stále využíval jako vrbu a Vy jen stále čekala, to také nejde stále.Bud mu všechno říci narovinu i to, že ho milujete a uvidíte jak bude reagovat. Bud se na Vás vybodne a Vy budete vědět na čem jste, nebo změní i názor na tu svou přítelkyni.

lm®

...Jaký si to uděláš ,takový to máš...

Víte ,na jedné straně stojí pochopení onoho milujícího muže,na druhé straně odsouzení té podvádějící ženy a do třetice i naděje a doufání v lásku naší tazatelky...

SRDCE MÁ DŮVODY,KTERÉ ROZUM NEZNÁ.

Jsme-li zamilovaní,jen málokdo a málokdy dokáže poslechnout rozumné argumenty.A to i v případě,že si to sám dobře uvědomuje.Z vlastní zkušenosti vím,že i když bude vědět,že dělá chybu a bude toho litovat,tak ji udělá.

Co s tím? Mne pomohla léčba šokem.Láska na první pohled,která přišla nečekaně jako blesk z čistého nebe.Nějaké domlouvání nemělo pražádný efekt,já to odkývala ,věděla jsem,že domlouvající má úplnou pravdu a přesto jsem milovanému zeužívajícímu milému vždy podlehla.

Když mu útěchu odepřete,bude ji hledat jinde,tudy cesta nevede*nevi*.On prostě musí poznat někoho jiného,kdo tu nevyhovující milou zastíní a zcela smete.Jestli to ovšem budete Vy,byť bych Vám to moc přála,tak to nevím.

Vlastní zkušenost.Vaše Lenka

rubikon
hodnocení

Hodně jsem nad tím přemýšlela...prožívám tak trochu ambivalentní (po)city - na jednu stranu bych si přála strávit zbytek života s Ním a to za každou cenu ale na stranu druhou bych asi neustále žila v nejsitotě kdy se vrátí k té své Nynější (říká se totiž, že strará láska nerezaví a už jsem se stím nejdenou setkala, že i po několika letech se dá leccos obnovit..).

Asi jsou dvě možnosti - zůstat a neopouštět (tímpádem mám obavu, že se nikdy tak úplně neodpoutám..) nebo ho prostě jednou odmítnout s tím, že už to nejde vydržet, nemám čas, nechce se mi to poslouchat zase znova nebo něco podobného (což se mi zase strašně příčí, kdyby mě tohle udělal nejlepší kamarád, těžko bych to rozdýchávala, je to kruté..a navíc, on pak zůstane ÚPLNĚ sám).

Lenko, děkuji. Ruby

eulalie*
hodnocení

0x

Jak se znám, tak bych takového kamaráda poslala velmi rychle do pryč. Aby se mi vyplakal na rameni, jak je ta jeho hrozná... Dejte pokoj. Takový kamarád pak asi neví, co chce. Co by ho tak asi na té mrše mohlo lákat? Že je krásná, sexy apod.? Já bych se nenechala využívat, takže asi tak.

rubikon
hodnocení

Nojo, já jsem na tohle holt měkká..nevidím vtom využívání, spíš přemýšlím, zda to takhle lze dělat donekonečna...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]