Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabil jsem Einsteina,pánové

Od: jabraka* odpovědí: 11 změna:

Tak se vědci dočkali snad popření teorie relativity!

To by mé vědecké srdce zaplesalo!Našly prý se částice,rychlejší světla!

JABRAKA

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Četl jsem už včera. To jenom dokazuje, jak málo toho dosud víme a z jakého minima informací vycházejí veškeré teorie a předpoklady.

sargo*
hodnocení

0x

Ale to už je pár let, ne? Nebo nějaké nové? Nebo jenom tihle umí hlasitěji křičet? *smich*

pt®
hodnocení

0x

Jabrako, možná to špatně spočítali, ale kdyby to byla pravda, tak stejně, věda je chodba plná zavřených dveří, které se lidstvo snaží postupně otevírat. - stařenka

jabraka*
hodnocení

Ale stejně jsem zvědav,jak z toho pánové fyzikové vybruslí.Ta neutrina jim pěkně vlezla do hlavy.

JABRAKA

hm*

No, víte, oni by asi teorii relativity nezavrhli, protože se v mnoha případech potvrdila a osvědčila se i při dalším výzkumu. Jen by tedy bylo zřejmé, že přece jen to ještě není konečná, že pro celých 100 % nestačí. Takže by se přesnějí definovaly podmínky její platnosti a vymýšlela by se nějaká teorie komplexnější.

Je to jako s Newtonovou teorií. Tu taky nikdo nezavrhnul, jen se definovaly podmínky její platnosti.

Pozn.: A možná by hledání jiné teorie a připuštění možnosti neplatnosti té relativistické nakonec pomohlo při objasňování jevů, se kterými si zatím fyzici marně lámou hlavy.

dzordz*
hodnocení

0x

Mně ani tak nevadí to, že jsou rychlejší než světlo, jako spíše fakt, že jsou hmotné :) Ale rád bych doufal, že rychlost světla není tou nejvyšší možnou a že ta skutečná, skutečná limitní rychlost je jen o něco málo větší a tyhle částice ji taky nikdy nepřesahují.

Odpoledne jsem se snažil koukat na live stream z cernu, ale bohužel v té dvouhodinové přednášce věnovali mnoho času principu měření a technologii, takže jsem se toho "zajímavého" už nedočkal, musel jsem pryč.

hodnocení

0x

A co tachyony? A co globální charakter kvantových objektů? A co fakt. že jde zatím o jediné a zatím neopakované pozorování? Myslím, že fyzici sami jsou mnohem opatrnější ve vynášení soudů než novináři.

cocinkamichalka*

Kartaginec, bylo provedeno přes 16 000 měření...

lidus*

Jen aby to to nebylo jako se špenátem*smich*.

cocinkamichalka*

Liduš, mezi náma, myslím si, že tohle Einstein přežije (bude zřejmě nějaká chyba v měření). To je můj názor :)

claire*
hodnocení

0x

Live long and prosper.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]