Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závislost na cukru?

Od: civic odpovědí: 15 změna:

Zdravím, je mi 16 let a mám pocit, že jsem se stal "závislý na cukru" ... samozřejmě, že ne fyzicky, ale psychicky. Prostě když sedím u PC nebo kdekoliv jinde, pořád mám na něco chuť ... třeba dnes jsem snědl asi 300ml zmrzliny, 4 kuličky Ferreo a tyčinku Mars ... už mně to začíná štvát, ale nejde s tím přestat. Nevíte, jak se toho zbavit?
Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vymyslet si jinnou činnost, která odvede pozornost od sladkostí. Pro začátek, nemít sladkosti v dosahu.

hodnocení

0x
150 a cukrovka je dobrá demotivace. Ne?
doplněno 23.01.14 15:36: Oprava: 150 kg
martinaa*

Cukrovka není podmíněna konzumací sladkého.

doplněno 23.01.14 16:10:

Stirecku, přemíra cukru může dopomoci vzniku nemoci, ale primárně ji nezpůsobuje. Obezita ovšem ano.

Přemíra sladkého podporuje rozvoj cukrovky v tom okamžiku, kdy není dostatečná produkce inzulínu nebo je ten tělem z jakési příčiny nedostatečně využíván.

doplněno 23.01.14 17:14:

Máš pravdu, je to velmi složité.. kamarád má 150kg a cukr jako mimino, kamarádka celý život sportuje, sladké moc nejí a cukrovku jí objevili v 18. :( Hnus fialovej.

stirecek*

Martino, je!

doplněno 23.01.14 17:11:

Martino neříkám že na vině je jen cukr. Cukrovku může dostat i masař. Měl jsem kamarádku, byla suchá, štíhlá, měla ráda sladké, měla typ I, to je destrukce imunitního systému, (jedna bunka ničí druhou) ve zkratce to vede k vyčerpání inzulinu, zemřela ani jí nebylo třicet, prostě neuměla nebo nechtěla jíst to co měla. Čert ví... Obezita samozřejmě nevzniká jen z přemíry tuků, ale taky z přemíry sacharidů ve stravě a nedostatkem pohybu. Tohle je hodně složité...

lidus*

Nesladím, čokoládu a sladké vůbec jím velice málo měřím 170/58. Proč mám diagnozu diabetes melitus II.? Myslím, že na vině je spíš slinivka než cukr. Synovec od mala miluje kostkový cukr, jí ho místo bonbonů, je hubený a cukrovka nikde.

stirecek*

U DM typu II není na vině slinivka, ale rezistence čili citlivost tkání vlastního těla na inzulin. Proto je nutná přísná dieta. Může hrozit vyčerpání slinivky a riziko rozvinutí DM I.

daniell*
hodnocení

0x

jsem o dost starší než ty a taky mám stejný pocit "závislosti na cukru" .. rád jít, rád mlsám - nejsem tlustý, nemám vysoký choresterol ani cukr - jsem v rámci mezí a doby zdravý - mlsat se může, ale všechno s mírou

civic
hodnocení

Tak já nejsem taky vyloženě tlustý ... sice nadváhu mám, ale taky jsem hodně sportoval, takže v tělocviku nejsem nějak extra poleno. Zdravotně jsem taky OK, ale prostě jen mě vadí, že se neudržím, abych si nedal něco dobrého celý den :(

hodnocení

0x

Znám to, občas mě to také bere. Nepomohlo by vám přejít na žvýkačky bez cukru? Ty vám neuškodí, naopak vašim zubům ještě prospějí. A samozřejmě nevysedávejte dlouho u počítače a jděte si třeba zaběhat.

civic
hodnocení

no, to bych mohl zkusit :)

och

žvýkačky možná pomohly mým zubům, ale už párkrát výrazně uškodily mým plombám :))

civic
hodnocení

hodnocení

0x

Zdravíčko:)Jak se toho zbavit?Přestat,je to obžerství z nicnedělání-bez urážky...Pokud má člověk činnosti u kterých se zabaví 100%,nemá absolutně žádné chutě,chápeš?;)Když už tedy vysedáváš dlouho u pc,tak se cpi zdravými potravinami-nakrájej si mrkev na kolečka,papriku,rajče,zelí na kostičky a chroupej a chroupej-zdravé-zásadité-chutné-nekalorické;)

doplněno 23.01.14 15:53:

Ještě sladší-ovoce.Ale pozor na cukr v něm skrytý;)

doplněno 23.01.14 16:03:

Zkoušel jsi vůbec někdy tu mrkev?Je sladká jako med:-P O hlávkovém zelí nemluvě:-P Nakrájím zelí na drobno,přidám jedno nakrájené jablko,jednu nastrouhanou mrkev,jednu lžíci cukru,špetku soli a zakapu citrónovou šťávou.Lahoda-jedním slovem:-P Zkus to*hej*

civic
hodnocení

Tak PC jsem dal jako příklad ... nejsem na něm pořád :) Nicméně i když dělám cokoliv jiného, pořád mám chuť. Ovoce jím často (hlavně mandarinky). To pomáhá, ale zelenina už mi nezažene chuť :(

hodnocení

0x

civic, taky mám ráda sladké, ráda mlsám. Ale u počítače a televize nikdy! Zjistila jsem totiž, že něco takhle sním, aniž bych si to vychutnala. Vím jen, že to bylo dobré, ale po chviličce nedovedu tu chuť popsat, protože jsem byla soustředěná na něco úplně jiného. :-D Takže alespoň udělejte to, že když jíte sladké, pouze jezte. Nedělejte nic jiného. Třeba koukejte z okna a uvědomujte si to blaho v puse. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]