Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás vespolek, tohohle hovaďáka jsem včera našel nejprve na vstupních dveřích od haly a posléze ho fotil na liště od vrat. Po skončení šichty jsem ho už neviděl. Prosím pouze o sdělení co je to zač pokud někdo víte. Potřebuju buď zjsitit zda mám na něho uspořádat hon či ho nechat být Díky
Zaplaťpámbu, že se Vám nepovedlo vložit fotku. Už podle Vašeho popisu mám husí kůži jako pralinky. Kdybych to měla i vidět, tak shodím počítač, proletím zavřeným oknem a po 10 km mě budou chytat do lasa. Konečně někdo, komu s duše přeji, že mu fotka nejde vložit! Jaga.
Zdravím Vás znovu, projistotu posílám fotku ofkazem, jukněte a pokud to není Křižák, doporučte i jak ho hledat a jak zlikvidovat dřív než on mi ukousne pohlavní orgány či jiné propriety
Je to běžný křižák čtyřskvrnný (Araneus quadratus). Hojně se vyskytuje i v parcích a zahradách, ale protože si dělá pavučiny spíš nízko u země a málokdy přímo na domech (na rozdíl od křižáka obecného), není příliš známý.
Z tvaru a velikosti zadečku je jasné, že jde o samici.
Pavouka samozřejmě nelikvidujte, v přírodě má jako predátor velmi pozitivní roli. Pro člověka je pochopitelně naprosto neškodný.
Panečku koukám jako vyoraná myš Já pavouka zásadně nezabíjím, ale šlo-li by mi o krk, musel bych
Jsem rád že se jedná o křižáka, jak jsem původně myslel. Vím že jsou neškodní a na ty megamasařky co nám tu po skladu lítají jich je třeba, pravda.. Díky za uklidnění!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.