Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pavouk? Jaký, který, čí a odkud?

Od: topp odpovědí: 13 změna:

Zdravím Vás vespolek, tohohle hovaďáka jsem včera našel nejprve na vstupních dveřích od haly a posléze ho fotil na liště od vrat. Po skončení šichty jsem ho už neviděl. Prosím pouze o sdělení co je to zač pokud někdo víte. Potřebuju buď zjsitit zda mám na něho uspořádat hon či ho nechat být :) Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Fotečka se stratila! *hej*

lucies*

Nestratila, ta osminohá nestvůra ji sežrala *sok*

doplněno 31.08.11 10:28:

Teda, a už taky píšu hrubky. NeZtratila...

hodnocení

0x

... taky bych tu nestvůru ráda viděla... ;)

krkovicka*
Ja radši ani ne :-D

topp
hodnocení

Zdravímn Vás, fotku jsem zkoušel několikrát nahrát a když to nešlo, hodil jsem na to bobeše :) Ale díky za reakce. Nakonec jsem i zjistil že to byl nějakej hyperkřižák :))

hodnocení

0x

Zaplaťpámbu, že se Vám nepovedlo vložit fotku. Už podle Vašeho popisu mám husí kůži jako pralinky. Kdybych to měla i vidět, tak shodím počítač, proletím zavřeným oknem a po 10 km mě budou chytat do lasa. Konečně někdo, komu s duše přeji, že mu fotka nejde vložit!*smich* Jaga.

topp

OK, Babo Jago, kupuji laso a večer sdílím fotku :D Představte si křižáka s obřím nazelenalým tělem a dlouhatánskýma nohama :O

jabraka*
hodnocení

0x

Pavouky zásadně nechávám na pokoji.Však kdo jiný byt zbaví spousty much,tiplic,komárů , když ne pavouk?Přece jen když je hoch trochu větších rozměrů,tak ho šetrně ulovím do kyblíku a vynesu ven.

JABRAKA

topp
hodnocení

0x

Zdravím Vás znovu, projistotu posílám fotku ofkazem, jukněte a pokud to není Křižák, doporučte i jak ho hledat a jak zlikvidovat dřív než on mi ukousne pohlavní orgány či jiné propriety :)

flickr.com/...

reeve*

Je to běžný křižák čtyřskvrnný (Araneus quadratus). Hojně se vyskytuje i v parcích a zahradách, ale protože si dělá pavučiny spíš nízko u země a málokdy přímo na domech (na rozdíl od křižáka obecného), není příliš známý.

Z tvaru a velikosti zadečku je jasné, že jde o samici.

Pavouka samozřejmě nelikvidujte, v přírodě má jako predátor velmi pozitivní roli. Pro člověka je pochopitelně naprosto neškodný.

no vida...člověk se pořád učí...*palec*

topp
hodnocení

Panečku koukám jako vyoraná myš :) Já pavouka zásadně nezabíjím, ale šlo-li by mi o krk, musel bych :) Jsem rád že se jedná o křižáka, jak jsem původně myslel. Vím že jsou neškodní a na ty megamasařky co nám tu po skladu lítají jich je třeba, pravda.. Díky za uklidnění!

Ahoj Toppe, no nevím, ale křižák by měl mít na zádech kříž a je spíš tmavý... podle mě to bude něco jiného...ale nevím co...*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]