Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podepisování jakékoliv smlouvy-nedělejte to!

Od: 222hel* odpovědí: 9 změna:
*cert*Chtěl bych se podělit o zkušenost, která je varující.*cert*
Lidé, řekněte si, nic nepotřebuji, když si to nemohu přímo koupit a zaplatit. *cert*Nikdy nepodepisujte žádnou smlouvu.
Výrobek vám za to nestojí.*cert*
Přišla k nám sousedka a nabídla manželce prostředek z rostliny Aloe. Je to gel, výborný, ona už ho užívala a je to na vše. Pomáhá to nejen na vlasy, kosti, kůži, atd.
Nabízí jí to jeden soused, který na tom měsíčně vydělá až 30.000,-. A těch přípravků má asi dvacet. Manželka souhlasila, že přijde k ní, až tam ten pán bude. Nedalo mi to a šel s manželkou. Pán byl překvapen, ale začal s nabídkou obrázků, kde jsou zmrzačený lidé a popálený apod. Všem tyto přípravky pomohli. Tak jsem byl překvapen a ptám se, kde má nějaké přípravky aloe, které sousedka říkala, že bude mít? Pán byl dotčen, že mu skáču do řeči, ať počkám, že vše má čas. Potom vytáhl s kufříku desky, kde měl vyfotografované různé přípravky nejen z aloe, ale i propolis a jiné. Stále jsem se dožadoval skutečných přípravků a ne snímky. Už byl nerudný. Nakonec sousedka donesla ukázat, co vše si koupila, byla to sada za 2.400,-Kč. Ten pán vytáhl smlouvu a chtěl aby manželka si objednala balíček a smlouvu podepsala. Oba jsme zůstali na něj zírat!
Když manželka kategoricky odmítla cokoliv podepsat a objednat si podle papíru, tak se pán naštval. On žádné výrobky přímo nenabízí, má je jen na obrázku a vy si je objednáte, podepíšete smlouvu na objednávku a tím vás má. Požádal jsem sousedku o smlouvu, kterou podepsala, jako objednávku.
Syn smlouvu prostudoval a co jsme uslyšeli. Sousedka si nejen objednala zboží za 2.400,-Kč,ale také se zavázala platit měsíčnípříspěvky této organizaci, která prodává zmíněné výrobky. Dále se zavázala, že bude pravidelně odebírat každého půl roku výrobky za 5.000,-Kč s tím, že jinak hrozí pokuta za nedodržení smlouvy apod. Výpovědní lhůta je půl roku. Smlouva byla vypovězena, sousedka je už chytřejší, zaplatila zbytečné peníze, ale já se rozhodl poslat tuto zkušenost dál.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechápu proč bych neměl podepisovat žádnou smlouvu!

doplněno 21.09.11 19:47:

kdopak tak krásně opravil vzhled textu?

222hel*
hodnocení

*cert*Chtěl jsem jen varovat před unáhleným kupováním věcí na smlouvu.

Většinou se stejná věc dá koupit za hotové a méně peněz. Starší lidé se lehce nechají přemluvit, že je to pro ně výhodné,když pak přijde placení už je pozdě. :-P

1jara*
hodnocení

0x

Vždycky se najde někdo kdo podlehne, tyhle podvody, živí určitou skupinu lidí. Tak že to nejsou vyhozené peníze, je to taková charita!

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud je člověk svéprávný, pak se předpokládá, že má svůj vlastní rozum a umí rozlišit, co může a nemůže podepsat. Ve smlouvě obvykle riskuje svoje peníze a i když nakonec nezíská to, co očekával, získá alespoň zkušenost. A ta bývá často k nezaplacení.

pt®
hodnocení

0x

"222hel", děkuji za napsanou zkušenost, ano staršího člověka si dovolí natlačit do čehokoli jen "charakter". - stařenka

krkovicka*
hodnocení

0x
Kdo z Vás jezdil do Rakouska za babku jak chodily nabídky do schránky?Že i s večeří.Můj Táta tam tenkrát byl.Jeli busem,nechali je půl hodiny na náměstí,pak je nahnali do restaurace,dali jim talíř žvance a 3h mleli pantem s nabídkou beraních přikrývek.Jeli domů a táta s beranem za 24tis.Je tomu tak 20let.V přikrývkách spí dodnes.Vysavač od Workerku za 18tis má taky.Teď můj druhý děda,v 70ti ho zlanařili do předváděcí akce na "kočky" či jak se říká vyhřívaným pásem na kříž.Všichni jak roboti pokyvovaly hlavou,že je to opravdu zázrak,že ho chtějí taky.Tak tam poskakovala hezoučká blondýnka-Podepište,podepište,občanku prosím...Děda tedy podepsal na zázračný pás za 14tis.Složil zálohu 6tis o zbytek se dožadoval z babičiného důchodu,dostal vařečkou.Neznám konkrétní informace.Jen vím,že je to stálo,spousta peněz a stresu od smlouvy odstoupit.2.roky se z toho vzpamatovávali.Úplně stejnou dečku,prodávalo-makro za 1tis.kč. Takže s Vámi souhlasím.Nepodepisovat nic.Vy máte zákonou lhůtu,neboli možnost si v klidu smlouvu prostudovat i si jí odnést domů poradit se s jinými,či rovnou s právnikem.Nic na místě.
222hel*
hodnocení

To je důvod, proč jsem chtěl varovat všechny, komu se něco podobného stane. Nepodepisovat! Naše sousedka také nedokázala pochopit, že to malé, co je dole ve faktuře napsané, je pro ni příkaz k placení.

Ahoj Krkovičko, mám asi 3 roky do důchodu a děsím se toho, že bude velice nízký. Ale z Tvého vyprávění vidím, že čeští důchodci mají mraky peněz a dokáží je při předváděčkách rozházet za pitomosti, které by jinde sehnali o mnoho levněji. Jenomže důchodci jsou nejsnadnější kořistí, většinou se nedokáží ubránit a podepíší. Inu, co naděláme. Já jsem baba bojovná a věřím, že mě předváděčky nedostanou.;)

Jinak - ten gel z aloe je opravdu jedinečný, nevím ale, co stojí, já jej dostala od kolegyně v práci. Něco jsem pro ni udělala a ona mi ho donesla jako poděkování, prý jich má víc. Jezdili jsme s vnoučaty po 3 roky do Itálie, to víte, že jsme to zpočátku občas přehnali se sluníčkem a ten gel byl na to vynikající, léčil připálenou kůži a krásně chladil. Už ho nemám, myslela jsem si, že ho někde seženu v lékárně či drogérii, ale když je to takhle všechno nepoctivé, tak si raději nechám zajít chuť. Žádnou nevýhodnou smlouvu rozhodně kvůli tomu podepisovat nebudu. *bzum* Jaga.

hodnocení

0x

hel, je to šílené a je to tak. Víte, každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno. A lidé jsou nepoučitelní. Byla jsem 2x ze zvědavosti na předváděcích akcích a musím vám říct, že staří lidé se tvářili stejně, jako myš před hadem. Úplně fascinovaně. I moje kamarádka nad dekou uvažovala a vypadalo to, že ji neodradím. Vůbec jsem to nechápala, protože nabídka v obchodech je velice pestrá, platí adresa, kde mohu reklamovat. Starý člověk stále říká-Musím se poradit s mladými. Ale v takové situaci podepíše. Za šunku je mu líto 12 kaček a najednou podepíše, když nemusí vzít peněženku do ruky, snad všechno. *plac*Všichni plivnou na asociála, ale prodejci takových šíleností jsou úplně stejní. Bez soucitu, bez skrupulí! Je potřeba varovat stále. Jenže každý nemá net!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]