Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost smlouvy o péči dětí po rozvodu

Od: susann1* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně svěření péče dětí po rozvodu.Před rokem a půl jsem na sociálce dala žádost o svěření dětí do mé péče po dobu po rozvodu.Soud určil děti do mé péče a manželovi měsíčně určitou částku.Jelikož jsme se tenkrát zas usmířili,žádost o rozvod jsem nepodala.Ale hádky nyní zas přetrvávají a bohužel o rozvod nyní zažádám.Chtěla jsem se tedy zeptat,jestli soudem určené děti do svěření péče po rozvodu ještě platí nebo jestli o děti musím znovu zažádat na sociálce.Rozhodnutí je cca rok a půl starý. Moc děkuji za odpověď,hezký den Katka.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Platí do té doby, dokud nebude soudem rozhodnuto jinak.

doplněno 02.12.12 12:58:

Rozhodnutí soudu platí dokud není nějakým dalším rozsudkem zrušeno nebo nenastane jiný zákonný důvod pro pozbytí platnosti. V tomto případě plnoletost dětí.

susann1*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď.Takže ikdyž soud před rokem a půl určil děti a o rozvod zažádám třeba o dva roky později,tak rozsudek ohledně dětí platí?Nepropadá rozsudek do určitý doby?

Děkuji,Katka.

Nepropadá. Jak již bylo napsáno výše, dokud jiný soud nerozhodne jinak. Znám několik manželství, kde mají tento "papír"a přitom žijí spolu. Jistí to ženu, aby chlap nezblb a nepřestal jí platit. Než by se soudně domohla svých práv /pokud vůbec/, tak by to trvalo.

susann1*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď.

Hezký den Katka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]