Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
myslíte si, že budou mít humanitní obory třeba za 10 let nějaké uplatnění?
Vím, práce je málo, ale přece jenom se většina lidí, co mají vystudovány technické školy uživí líp než lidé z oborů humanitních. Znamená to tedy, že budu muset pracovat v supermarketu, nebo za 10 000,-, protože nevypočítám lomené výrazy, když mi změní čísla, protože si nedokážu odvodit vztah, logicky něco domyslet, nebo nejsem si schopna zapamatovat, který triviální a systematický název k sobě patří? Protože radši čtu knížky, učím se cizí jazyky, pomáhám lidem, kteří chtějí moji pomoc a nemám problém něco zařídit, uspořádat, najít..? Zatím mám v hlavě cestovní ruch a sociální práci. Hodně lidí tomu říká pseudoškoly, po kterých se prý nedá najít práce a když, tak je plat minimální. Samozřejmě, že chci dělat co mě baví a ne pro peníze, ale říkejte si to, až budete vydělávat málo a ceny všeho půjdou nahoru...
Kdo ví, co se za těch několik let stane, ale pochybuji o tom, že to bude nějakej závratnej převrat, kterej spasí republiku.
Technické obory- lidé s velmi dobře vyvinutým abstraktním myšlením, většina však nemá tu praktickou oproti těm humanitně založeným. Jsem toho názoru, že ať člověk vystuduje nebo nevystuduje cokoliv, může být čímkoliv: Stačí mít "hubu". Mít prořízlou pusu,nebát se mluvit, například můj táta má jen výuční list, a pracoval tam, kde vyžadují diplom, on se totiž nebojí mluvit. Takže se spíše učte vystupovat s lidmi a humanitní předěty, jako jsou jazyky, jsou také velmi důležité!
Já myslím, že třeba ve státní správě, kde je potřeba mít papír na dosažené vzdělání, se mohou humanitní obory docela dobře uplatnit. Anebo rozjet karieru v různých příspěvkových organizacích. multikulti-svet.blog.cz/... to je talepší varianta
Učte se jazyky! Když budete mít jazyky tak jste hodnotnější a uživíte se jakkoli. Kdybych Vás vzal na provozy, tak za 10 minut vám dojde že doba techniky jde tak dopředu, že za nějakých 10 až 20 let budou stroje plně robotické a k tomu aby fungovaly nebudete potřebovat 10 lidí ale je 2. Věda a technika jdou silně kupředu. A když se podíváte na nabídky práce, zjistíte že pokud chcete práci která je dobře zaplacena, musíte umět jazyk nebo umět dobře něco, co někdo jen tak neumí(nebo mít praxi). A už dnes se počítá s tím, že Evropa bude mít do 10 let potřebu toho, aby lidé dokázali mluvit krom mateřského jazyku i další cizí řečí. Angličtina/Němčina, další pak: Ruština, arabština španělština... To že čtete a vzděláváte se, vás staví do pozice člověka, který nezakrsne. Zajděte si do fabrik, kde jsou pásové výrobny a poznáte, že ti nebozí lidé tím, že práci i kontrolu za ně dělají stroje, tak hloupnou. Bohužel je to tak, je to smutné.
Zajeďte si do provozovny kde se dělá s moderními stroji a poznáte jak je technologie už daleko... blíží se doba, kdy stroje nahradí lidi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.