Nejste přihlášen/a.
zdravim, nejde mi do hlavy, jak je mozne, ze mi v mrazaku behem par hodin zamrzla absolut vodka i original havana
mam tak vykonnou lednici nebo jde o nekvalitni alkohol?
Kvalitní mrazák může dosáhnout až -20 st C .A to už v40 % alkoholu vymražuje voda.Rozhodně nezmrzne jako kompaktní led,v tekutině plave ledová drť.(tříšť)
JABRAKA
Mno jo dneska se to všechno pančuje, dělá ze sava a výsledku to má ofiko cze kolek...
Od dědy jsem se dostal k lihoměru a od té co šlo měřím..prakticky žáden kupovaný alkohol vyjma 7hvezdičkové metaxy neobsahoval to co výrobce psal.. o 5% mín bylo běžné a rumík tuzemák měl o celých 10% dolů a dlouho otevřený nebyl..
Asi reklamace. Nereklamovat lednici ale zakoupené lihoviny...
Standardní teplota v mrazáku bývá -18°C, to houstne kvalitní rum a nekvalitní mrzne. U "čistých"lihovin tato situace nastat nemůže. Určitě někdo upřesní, kolik procent ethylakoholu musí být ve vodě, aby bod mrazu této kapaliny byl 255,15K podle SI!
Při dohledávání upřesňující odpovědi jsem narazil na docela vtipnou stránku, pokud se chcete zasmát tak doporučuji!
Noproblemo, v každém alkoholu je voda. Kdyby to byl 100% alkohol, tak to nevypijete ani omylem!
A jestli vám to v lednici zmrzlo na kost, tak to je pěkný šméčko. Já měla láhev Absolut vodky v mrazáku 3 roky a celou dobu byla tekutá.
Já soudím, že kvalitní vodka prostě zmrznout nemůže. Ale samozřejmě se prodávají různá "šméčka", jak tu někdo napsal a vy asi nemáte šanci zjistit, jestli je výrobek kvalitní či ne. Jednou mi zcela zmrzla Amundsenka zakoupená v normálních potravinách a jednou mi bratranec k narozeninám koupil litrovku tohoto moku u Vietnamců a byla v tom čistá voda. No... čistá... plavaly v tom kousíčky kdoví čeho, jak kdyby do toho někdo vyždímal citron
Teď mám brusinkovou Finlandii v mrazáku (z Pražského letiště
) už několik dní a ta se zatím mrznout nechystá. Tak nevím
*pražského
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.