Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzlý alkohol

Od: noproblemo* odpovědí: 11 změna:

zdravim, nejde mi do hlavy, jak je mozne, ze mi v mrazaku behem par hodin zamrzla absolut vodka i original havana

mam tak vykonnou lednici nebo jde o nekvalitni alkohol?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý 40 procentní alkohol by neměl zmrznout. Jen omrzne láhev.

jabraka*
hodnocení

0x

Kvalitní mrazák může dosáhnout až -20 st C .A to už v40 % alkoholu vymražuje voda.Rozhodně nezmrzne jako kompaktní led,v tekutině plave ledová drť.(tříšť)

JABRAKA

noproblemo*
hodnocení

Právě, alkohol by měl maximálně zhoustnout a při nalévání se táhnout /jak se říká/ . Já mám uvnitř jen kus ledu.

Nedivil bych se u vodky za stovku, ale absolutka a havana?

buss
hodnocení

0x

No ale je v něm voda, né?

noproblemo*
hodnocení

v čem má být voda?

lidus*
hodnocení

0x

Mrazák mám nastavený na -20C, alkohol chladím, miliju slivovici když se jak říkáte táhne,chladím i Finlandii, že by někdy něco zmzlo na kus ledu nepamatuju ale určitě to tam nebylo déle než 1-2 hodiny.

hodnocení

0x

Mno jo dneska se to všechno pančuje, dělá ze sava a výsledku to má ofiko cze kolek...

Od dědy jsem se dostal k lihoměru a od té co šlo měřím..prakticky žáden kupovaný alkohol vyjma 7hvezdičkové metaxy neobsahoval to co výrobce psal.. o 5% mín bylo běžné a rumík tuzemák měl o celých 10% dolů a dlouho otevřený nebyl..

hop®
hodnocení

0x

Asi reklamace. Nereklamovat lednici ale zakoupené lihoviny...

Standardní teplota v mrazáku bývá -18°C, to houstne kvalitní rum a nekvalitní mrzne. U "čistých"lihovin tato situace nastat nemůže. Určitě někdo upřesní, kolik procent ethylakoholu musí být ve vodě, aby bod mrazu této kapaliny byl 255,15K podle SI!

;)

doplněno 21.09.11 00:28:

Při dohledávání upřesňující odpovědi jsem narazil na docela vtipnou stránku, pokud se chcete zasmát tak doporučuji! *smich*

redkarkulka.blog.cz/...

hankauk*
hodnocení

0x

Noproblemo, v každém alkoholu je voda. Kdyby to byl 100% alkohol, tak to nevypijete ani omylem!

A jestli vám to v lednici zmrzlo na kost, tak to je pěkný šméčko. Já měla láhev Absolut vodky v mrazáku 3 roky a celou dobu byla tekutá. *klik*

noproblemo*

samozřejmě vím, že je v alkoholu voda...nepochopil jsem bussuv dotaz

zkusil sem dát večer do mrazáku ještě zbytek Koskenkorvy vodky /taky 40%/ a úplně stejný výsledek - nevytekla ani kapka

budu muset koupit teploměr a změřit jak je na tom mrazák

imsorry*
hodnocení

0x

Já soudím, že kvalitní vodka prostě zmrznout nemůže. Ale samozřejmě se prodávají různá "šméčka", jak tu někdo napsal :) a vy asi nemáte šanci zjistit, jestli je výrobek kvalitní či ne. Jednou mi zcela zmrzla Amundsenka zakoupená v normálních potravinách a jednou mi bratranec k narozeninám koupil litrovku tohoto moku u Vietnamců a byla v tom čistá voda. No... čistá... plavaly v tom kousíčky kdoví čeho, jak kdyby do toho někdo vyždímal citron *blee* Teď mám brusinkovou Finlandii v mrazáku (z Pražského letiště *frajer*) už několik dní a ta se zatím mrznout nechystá. Tak nevím *nevi*

doplněno 21.09.11 14:42:

*pražského *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]