Nejste přihlášen/a.
zdravím, řeším kde u nás pořídit předplacenou kreditní kartu, klidně virtuální, surfoval jsem, ale nic moc jsem nenašel :/ netušíte plz někdo?
Už mi ji pouliční nabízeči vnucovali u benzinky, v supermarketu a na ulici.
doplněno 21.01.14 18:43:Ti nabízeči byli odtud citibank.com/...
doplněno 21.01.14 19:38:pro rv: Na kreditku můžeš poslat peníze a tak si ji předplatit.
Ani debetni karta neni predplacena.
Jak uz nekdo pise vyse, existuji 3 druhy platebnich karet:
Před nedávnem jsem hledala něco ohledně bezhotovostních plateb a našla jsem:
Tedy pro tazatele - tam se to asi dá koupit.
Ostatní mi možná potvrdí a možná vyvrátí názor na účel těchto karet.
1. Mám vlastní účet, na který mi pravidelně chodí plat nebo důchod, k účtu mám kartu, kterou mohu běžně platit v mnoha obchodech i na internetu. Nepotřebuji předplacenou kartu.
2. Vlastní účet nemám, nebo ho mám nějak obstavený, přesto bych potřebovala něco zaplatit kartou. Vím, že existují internetové obchody, které odmítají posílat zboží na dobírku. Musí se platit předem. Na odkazu viz výše jsem se dočetla, že si lze předplatit kartu třeba jen na 100, 300 Kč. Tedy jen relativně malé částky. V tom případě si jednorázově "předplacenou"kartu pořídím.
Je to jen úvaha. Co se stane např. se zbytkem peněz na kartě, pokud zboží i s dopravou stojí např. 280 Kč a já mám předplaceno 300, nevím.
Co se stane např. se zbytkem peněz na kartě
Luke pokud nemá konto v bance, nemá kam peníze převézt. Pokud konto má, zcela jistě mái kartu, žádnou jinou tedy nepotřebuje. Ale máš pravdu, přednabitá karta něco stojí, zadarmiko ani kuře nehrabe. V době , kdy má řada bank účty a karty zdarma, přednabitá karta ztrácí smysl. Účet se dá zřídit za pět minut,ani to ne.
Pořád ale nechápu výhodu. Za tu dobu co tu pátrá, už mohl mít běžný účet dávno vyřízený a zcela zdarma a bez jakýkoliv poplatků za transakce. Běžný účet má dnes každý. Dítě ovšem účet nepotřebuje, na co...? za děti přece platí rodiče. Na kapesné je to taky zbytečné, už vidím, jak platí párek v rohlíku někde kartou, kde nemají ani terminál...
Předplatní karty jsou karty, na nichž je k dispozici určitá předplacená částka.
Od roku 2003 tyto předplatní karty vydávají také banky, a to buď jako karty jednorázové (ve formě dárku), tak dobíjecí (v ČR např. předplacená karta Maestro vydávaná Českou spořitelnou).
Tyto karty často používají firmy pro své zaměstnance například pro úhradu nákladů spojených se služební cestou apod.
Netuším zda jsem to pochopila ale pokud ji chcete využívat dlouhodobě, žádáte tam, kde máte účet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.