Nejste přihlášen/a.
Až mě skoro překvapuje, jak otevřeně se o nevěře někteří lidé baví. Asi jsem v tomto ohledu stará škola, ale jsem důrazně proti. Nikdy jsem nevěrný nebyl, nikdy nebudu, nikdy bych neodpustil a nikdy nepochopím lidi, kteří odpouští. I já jsem se s tím setkal, asi jako většina lidí. Vím, že se tomu vyhnout nedá. Jsou lidé, kteří to v sobě mají a ti si vždycky najdou důvod, proč, že k tomu došlo, a jsou lidé, kteří to v sobě nemají.
Nejvíc by mě zajímalo, jaké pocity po nevěře mají právě ti, kteří se jí dopustili, třeba jednorázově, přestože mají partnera/partnerku, kterého/kterou milují. Zda mají chuť se k tomu přiznat, nebo jim nevadí do očí lhát. Nebudu soudit. Nestyďte se, internet je anonymní.
Tak já se přiznám, že už jsem podvedla. Byla jsem ve vztahu 3 roky. Z toho po roce apůl to šlo do háje. V tej době se ozval bejvalej, a v tej době jsem k němu ještě pořád něco cítila. No Tak že jo zašla jsem k němu, televize, flaška vína, postýlka udělá své. A bylo to. Hlodalo mě svědomí, tak jsem o tom řekla o tom tehdy mladýmu. Ten z toho byl dost v šoku, ale odpustil mi nakonec. Od té doby mě však kontroloval, kam jsem šla, podceňoval mé schopnosti, znalosti, nevěřil mi ani slovo. DO teď se divím, jak jsem to s ním mohla vydržet tři roky. Po třech letech si našel jinou holčinu a mě opustil. Sice jsem to obrečela, ale nakonec to bylo to nejlepší, co udělal.
Dneska si myslím, že pokud k nevěře dojde, je něco špatně ve vztahu a mělo by se to řešit co nejdřív, jinak bude pozdě.
To je právě to. Přestože bych tu slečnu ještě dokázal milovat, už nikdy bych jí nevěřil. Proto považuji nevěru automaticky za konec vztahu. Souhlasím, že pokud je ve vztahu něco špatně, musí se to řešit co nejdříve, ale nevěru považuji jako jeden z mezníků, kdy už je pozdě.
Ja bych to neprehanel. To puritanstvi v teto otazce svedci o tom, ze lide, kteri to resi bud nemaji skutecne problemy/starosti nebo jsou proste jen omezeni. Fakt neni na nevere nic tak strasneho aby se to porad resilo. Cloveka neubude a po styku s jinou osobou, pokud neco nechytne nebo neotehotni, je stejny jako pred tim. Tak proc to porad resit. Dulezity prece je, jaky ten clovek je, jake ma kvality, jak se chova k lidem a jestli se obcas k nekomu priblizi na par minut o neco bliz, tak to prece neni nic tak hroznyho. Je to jako takovy intenzivnejsi podani ruky. Tot muj nazor. Vic nez nevera by mi vadilo, kdyby me partnerka treba lhala nebo kradla penize nebo co ja vim...
Existuje situace, kdy bych si urcite dal rict a nevery se dopustil a vim jiste, ze bych toho nelitoval. Litovat se ma jen toho co clovek neudelal a ne toho co udelal a uzil si to. Nikomu to neublizuje, pokud se pritom neslibuje co se pak nesplni a pokud to nekoho neomezuje. Jako treba kdybych rekl doma, ze zitra nemam cas jit nakupovat a misto toho sel za milenkou, tak to by bylo spatny, ale pokud to clovek dela napriklad v pracovni dobe, tak jedinej, komu to muze vadit je sef.
Skutečné problémy se řeší jinde, tohle je poměrně jasná otázka na jasné téma. Neříkám, že nevěrou končí svět, ale vztah (alespoň pro mě) ano. Vztah si spojuji s věrností, protože jinak to vnímám jen jako kamarádství s benefity. Proti tomu už nic nemám, ale musí si toho být vědomi oba.
A i podle vašich měřítek, pokud se dopustíte nevěry, pak byste před souloží s manželkou měl zajít na testy všech pohlavních chorob, jinak ji vědomě ohrožujete. Ani kondomy nejsou stoprocentní.
Jenže co dělat, když máte s tím druhým něco vybudované (v bydlení 2,5 mil, společnou firmu např.), to mám všechno zahodit jen proto, že chci zažít vzrušení?
Rozchod / rozvod přeci neznamená, že se musíte začít zákonitě nenávidět a rvát se o majetek. Na druhou stranu, je mi jasné, že to tak v 99% případů dopadne, ale tak to prostě chodí. Třeba to nebude chtít ani váš partner, ale důležité je, aby i on měl možnost volby, jestli si vás nechat, když mu zahýbáte, nebo kopnout do pozadí.
No, Vas bych mit doma nechtela. Kvality? Jake kvality muze mit clovek, ktery me podvadi? Fuj.
Puritánství? Nejste snad rozdělená osobnost? V manželství snad jde o to milovat jeden druhého, vážit si jeden druhého, společně vychovávat děti a užívat si života. Píšete, když nechytnete nějakou nemoc, když jí chytnete, tak co, pověsíte se partnerovi a dětem na krk a oni se o Vás nemocného budou starat? To bude fér? Když žena - milenka otěhotní, tak co, pošlete jí na potrat, je Vám jedno, že třeba už nemusí mít dítě?
To jste velký sobec, myslíte jen na sebe a své potřeby.
Nildy neříkej nikdy! Jsem vdaná 30 let, nemocná, přece nejsem na hlavu abych nevěděla, že zdravý chlap sex potřebuje a už vůbec nevím proč bych mu v tom měla bránit. Rozhodně mi o tom nevypráví, nelže mi, pouze neříká úplnou pravdu-to by se snad ani nehodilo. Řekne jedu na výlet nebo na dovolenou, pustíš mě? Já se neptám a nepátrám. Myslím, že náš vztah by nám mnozí záviděli, manžel říká, že je doma šťasný a v žádném případě to nechce měnit. Kdybych byla zdravá asi bych měla na věc jiný názor.
Tak to je ale trochu neco jineho jak pisete. Jestlize je druhy nemocny, nebo proste na to neni a udeli takovou volnost, tak nevidim duvod, proc by takovy vztah nemohl byt stastny, spis naopak. Jak uz nekdo psal, vztah je predevsim o duvere a aby jsem nemohl verit manzelce, kam jde? To by bylo na dve reseni, jit pryc, nebo proste nepatrat a zaridit se po svem, kazdopadne by jsem to prekousl jen velmi tezko, mozna kvuli detem.
Já jsem nevěru vždy odsuzovala, odsuzovala jsem lidi, kteří nevědí co chtějí a neumí si udělat pořádek...pak se to samozřejmě stalo i mě.
Věrnost opravdu není v modě. Minule jsem projížděla byt vedle bytu v našem malém domě a co druhý se buď rozvádí, nebo se ví o nevěře.
Partner většinu času v práci, po práci na koníčky, za sportem a že já jsem sama (nebaví mě být každý den venku) to mu nevadilo. Musela jsem brečet, aby byl někdy doma se mnou. Byl, ale jen chvíli. Pak zase na turnaj, na zápas, do posilky, do Prahy na Spartu... neříkám, že si to zasloužil, ale já jsem si ve 26 nezasloužila být pořád sama a max. uklízet a uvařit mu. On nechápal mé nadávky, já nechápala jeho. Na nevěru mi samozřejmě přišel. Jednou se s tím mým milým porval... zůstala jsem s partnerem, dodnes lituji a vyloženě hledám nového chlapa, se kterým odejdu.
Takže si myslím, že tak 5% lidí to prostě dělat musí (mají to v sobě) a já jim to nezazlívám. Zbytek je proto, že je někde něco špatně a ten člověk si to přirozeně hledá jinde. Dále si myslím, že jde jen těžko být třeba 20 let jen s jedním mužem. Jsem normální, ale já potřebuju dotyky, které mě vzruší (partnerovi mi to opravdu nedělají, protože ani nemůžou po 7 letech) potřebuju vědět, že mě někdo rád slyší v telefonu, vidí. Já asi budu mít problém být věrná. Pokud teda nenarazím na chlapa, u kterého by mě to ani nenapadlo a ani neměla tu potřebu. Zatím, ve 29, jsem ho nenašla.
A mé pocity po nevěře? Přišla jsem domů, sedla si, dělala, že hledím na TV a myslela na to, co jsem prožila před chvíli. Bohužel, provinile jsem se moc necítila (a to jsem byla nevěrná delší dobu) a ani mi nebylo přítele líto.
No, smutne je, ze predevsim cekate na dalso vztah, aby jste tento zabalila, to je opravdu vec, kterou nemam rad. Jestli Vas vztah nenaplnuje, jakoze ne, tak se seberte odvahu a na rovinu to vyreste. Potom budete mit casu na loveni jinch exemplaru dost anikdo Vam nemuze rict ani pul slova. Takto by jsem to nazval vycuranosti. Mam doma zazemi, neni mi tak spatne, tak si pockam na jineho. Navic i tento prechod se Vam nemusi vyplatit, ono ze zacatku vypada vsechno ruzove a ne kazdy, kdo si zacne s vdanou panickou by s ni chtel i zit...
Mám skvělou ženu a nevěrný jsem jí nebyl a zatím se k tomu ani nechystám, ale známe to.. odříkaného chleba největší krajíc pojíš. Neodsuzuju nevěru i když žárlím, když se moje žena s někým baví, ale žárlím si pěkně potichu, protože vím, že jí můžu věřit a chová se podle toho. Také jsem své ženě řekl, že pokud se "ulítne" někde s někým jiným, tak ať mi to ani neříká. Proč se trápit nad nesmyslem. Důležité je zdraví a rodiná pohoda.
Člověk je tvor polygamní. Není na monogamii stavěný bráno průměrně. Někdo má sexuální apetit větší někdo menší. Ale neznám člověka - zdravaého- který by se zálibně nepodíval na přitažlivou osobu opačného pohlaví (pokud je většinový) Pak je na každém z nás jak se zachová, jak ovládne ten animální pud a zachová se jako civilizovaný homo sapiens sapiens nebo bude jen homo sapiens a pustí pudy z řetězu. Někdy to dá fušku odolat, ale dá se to a jde to. Sexuální nevěrou člověk velmi málo může získat, ale velmi mnoho může ztratit. Neodsuzuju nikoho kdo se dopouští nevěry ve smylsu sexuálním. Záleží na tom jak má kdo postavený partnerský vztah. Můžeme až úchylně kontrolovat partnera/ku a spílat a hrozit a vyydírat, ale sami se nezamyslíme nad tím, zda vyhovujeme svým chováním potřebám partnera. Jestli se s partnerkou pomiluju 1x za tři měsíce a to jen z povinnosti a jen tak jakože honem at to mám za sebou, pak nemůžu očekávat, že bude moje pratnerka spokojená a nesmím se divit, že se bude koukat po jiných. Takto příroda prostě nefunguje.
Moralisté, kteří vykřikují " já nikdy nejsem nevěrný a nikdy nebudu a kdo to dělá je špatný" mají většinou nějaký problém. At už ve vztahu k opačnému pohlaví nebo sami se sebou. Takový člověk nepřipouští, že by on sám mohl být důvod pro partnerovu nevěru.
Když jedu ze služební cesty domů, tak vždycky dopředu zavolám, že už jedu. A ještě se mi nestalo po příchodu domů, že by manželku bolela hlava nebo bych neměl nachystáno něco dobrého na přivítanou... a vše je ok.
Ale kdych měl přijet domů a zjistit že jdu zrovna nevhod, myslím, že bych se asi dopustil jednak zločinu a jednak bych výšil statistiku rozvodovosti. A proč? Protože jsem ješita co chce mermomocí hledat záminku pro sebelítost a usvědčovat druhé ze špatnosti a zkaženosti?
Víc by mi vadilo, kdybych zjistil, že mi manželka nedůvěřuje, že jí nevoním, že si mě neváží, že nejsem pro ní ten správnej chlap, kterému může svěřit svůj život a život svých dětí. A jestli se někde "opomene" to se neřeší. Jen o tom nechci a nepotřebuju vědět, dokavad nám to funguje spolu ve všech oblastech.
Nicméně jsem přesvědčený že mi manželínka nezahýbá.. nemá k tomu důvod.
S velkou většinou příspěvku bych souhlasil, ale na druhou stranu si klidně můžu dovolit říct, že jsem nevěrný nikdy nebyl a nebudu, aniž bych si připadal jako moralista. Možností bylo dost a přesto jsem nikdy neváhal. Prostě mi to není vlastní a neznamená to, že bych sex neměl rád, nebo mi ta slečna nepřipadá atraktivní. Pokud bych byl ve vztahu nešťastný, tak bych to buď řešil, nebo ho ukončil, na zahýbání bych nepřistoupil a žádný důvod mi nepřipadá "čestný". Neříkám, že kdo se dopustil nevěry, je hned špatný člověk, ale rozhodně to není člověk, se kterým bych chtěl trávit život.
Jsem zásadový a mám hrdost a čest. Nebudu podvádět a nebudu s člověkem, který mě podvádí.
Ano jsou zásady a čest a to je mi moc sympatické, je to o charakteru. Ale na druhou stranu je to vaše rozhodnutí a svědomí a váš postoj, který s váma nemusí sdílet spousta jiných lidí. Jeden můj známý byl několikrát své ženě nevěrný a nějak si to spolu vyříkali, ale na druhou stranu je to člověk, který pro svou rodinu a lidi kolem sebe dělá opravdu mnoho a nejednoho člověka zachránil z dost nezajímavých situací a podílí se na několika charitativních projektech. A jen proto, že byl nevěrný své ženě ztrácí kredit dobrého člověka? Jeho avantýry jsou jen jeho věc a věc jeho ženy a to neumím posoudit. Jak se na to tedy díváte? Jedna negativní vlastnost bourá všechno další co je v něm dobrého?
Neschvaluju nevěru a ani se k tomu nijak nechystám, ale osobně to ani neodsuzuju jako zavržení do pekel.
Myslím, že čas který mám na tomto světě je příliš krátký na to abych se nechal zmítat takovou hovadinou jako je nevěra. Ten čas se dá využít i jinak.
Já jsem s manželem byla 47 let a jak se říká, dokud nás smrt nerozdělila. Takže se dá s jedním mužem žít více než 20let. Nikdy jsem mu nebyla nevěrná a nejsem nijak omezená. Nikdy jsme toto téma nemuseli řešit. Prostě jsme se milovali a hledat povyražení jsme neměli potřebu. Možná si řeknete, že třeba jsem jen na nevěru nepřišla. Ale manžel mi skutečně nevěrný nebyl. Také jsme se někdy spolu vadili, ale vyřešili to hned ten den. Nikdy jsme neuléhali s hádkou v srdci. A věrnost nemá nic společného s módou. A kdyby šlo zemřít, (když příjde nemoc) společně zemřít, tak věřte, že bych ráda odešla s ním. Mám hodné děti i vnoučata, ale ten manžel chybí a stýská se, všude je vidět. Když někoho opravdu milujete, tak Vám není zatěžko zůstat věrný. Ale každý problém, at je sebe těžší, se musí řešit hned od počátku a vědět, že ten druhý pomůže a pochopí, tím si v manželství člověk buduje jinou lásku, než je ta mladistvá a z počátku manželství. Je to láska postavena na důvěře. Jsem staromódní asi pro Vás, ale než mi manžel zemřel, jsem byla štastná a oba jsme měli pro druhého dostatek stále, ani sex nám nebyl cizí. A kdybych mohla odejít ted hned za ním, tak odejdu věřte mi. Byla to pro mne bytost, kterou jsem milovala, byl pro mne světlem v temnotách, byla to tvář plná světla. Bylo 75 a mi je 71. Myslíte, že v tomto věku není láska možná?
Je něco jiného asi, jak psala liduš. Ale to je už zase jen na dohodě těch dvou a myslím, že i u paní liduš je stále láska, ale zase jiná. Majdalena
Už zase stoupl počet lidí v ČR HIV pozitivních. Ona ta věrnost v manželství má něco do sebe. Nakonec člověk pozná, že každá kočka je ve tmě černá) A to riziko opravdu, ale opravdu (Klaus!) nestojí za to! Církev potřebovala zdravé pracanty na svá pole a do svých lesů a tak zařadila mezi Desatero - Nesesmilníš! Teď jim pole a lesy vrátí, tak to bude zase aktuální
)
Já tu nebudu psát o manželské věrnosti, nebo nevěře. Jsem ještě svobodný. Ale já si jednou chci založit, takové manželství jako měl můj děda s babičkou, ale i druhý děda, můj tatka s maminou, ale jak jsem se dočetl i v rodinné kronice, tak i moji pradědové s prababičkou. A taky vím, s kým to chci založit. Známe se již od dětství, je to uplně jiná holka než jiné. Je skromná, má ještě 4 sourozence a když jí bylo 14, tak jí umřel tatínek na rakovinu.Nemají to jednoduché taky. Nikdy jsem neslyšel, že by někoho pomlouvala, nebo někomu něco záviděla, protože nemají tolik peněz, tak si sama na sebe i sourozence šije.Chce taky chodit pěkně ustrojená, ale peníze nejsou. Tak jde do hrabáku, tam si nakoupí nějaké věci a pak to různě kombinuje a přešívá. Některé holky, které to vědí, tak se jí pošklebují, ale to ona neřeší. Zatím jinak to nejde. Někteří kluci ve škole, ale i holky nechápou, jak s ní můžu chodit. Ona totiž má jednu nohu trochu kratší a kulhá. Není to moc znát, ale trochu ano. Když jí byly 4 roky, tak jí porazilo auto a tu nohu jí přejelo. Mysleli si, že jí budou nohu muset amputovat, ale naštěstí to dobře dopadlo. Ale mně to nevadí. Ona má tak krásné modré oči a když se usměje, tak to je paráda. Dlouho jsem měl problém ji přesvědčit, že to myslím s ní vážně a chci s ní chodit. Víme oba co jednou od manželství očekáváme. Je to holka které můžu věřit a ona ví, že může věřit mně. Nikdy bych jí nebyl nevěrný, jako manžel. Vím, že si tady řeknete, že všechno vidím růžově. Ale proč mám hned všechno vidět černě? Milujeme se, ale zatím bez sexu a nemyslím si, že oba o něco přicházíme. Láska nemusí být přeci jen přes postel. Sama s tím přišla a řekla mi to a já souhlasil. Vysvětlila mi to a já to uznal. A navíc má krásné jméno Marie, ale odmalička jí každý říká Marjánko. Tak s takovou jednou chci žít v manželství a být jí věrný. Myslete si o mně co chcete, ale jednou bude také napsaná v rodinné kronice, kterou začal psát praděda,pak můj děda a ted to píše tatka. Tak a ted se mi od srdce zasmějte, jak jsem naivní. Jakub
Jakube, přečetla jsem si tvoje vyznání a klobouk dolů, jak ty jsi rozumný, jak máš čisté srdce. Ano, tvoje Marjánka má krásné oči a určitě i čistou duši, jako ty. Věřím, že si jednou budete patřit a prožijete hlubokou, čistou lásku, která je od Boha a je silnější než smrt. Moc to to z celého srdce přeju. - stařenka
Jakube ta čistota co z tvého psaní číší mě spíš svádí k pláči než abych se smála. Že život není vždy jen procházka růžovým sadem Ti řekl už dědeček, já Ti věřím, že svá slova myslíš naprosto vážně a moc Ti to přeji. Možná se jednou dočkáme, že nám na poraďte dáš svatební fotku.
Děkuji. A já věřím, že Vám tady jednou představím Marjánku. Víte několikrát byla s náma tady u dědy a babi, když nám děda dával hodinky u křížku. A jednou mi řekl, že tuší, že budu s Marjánkou. Zatím co my jsme při hodinkách se na všechno vyptávali, tak ona jen seděla a poslouchala a pečlivě si všechno zapisovala. No a když jsem pak u dědy řekl, že spolu chodíme, tak mi děda jen pohrozil a řekl, abych jí neublížil, at si pořádně držím gatě, abych předčasně neulít. A Marjánka byla i semnou na hřbitově, když jsem pomáhal kopat hrob, byla semnou, nic neříkala, jen mě pak vzala za ruku a šla semnou, neutěšovala mě, věděla, že to nepomůže v tu chvíli. Ale na tu svatbu budete muset počkat.Já budu ještě 6 let studovat a Marjánka 5 let. Tedy jestli se nerozhodneme společně během té doby jinak, ale asi né.
No při čtení tvého příspěvku zrovna poslouchám muziku, která mi skoro dohání k pláči, jak bych si taky přála mít takovou čistou lásku. přeju vám to nejlepší do budoucna
Jakube, ani se člověku nechce věřit,že tohle psal mladý kluk.
Nejem,že jste vzácný člověk,ale myslím,že se mnou bude i většina lidí zde na poradte.cz souhlasit když napíšu ,že Vaší Marjánce lze už dopředu jejího manžela závidět.Klobouk dolů,hluboce smekám. Lenka
Ve vztahu je pro mě věrnost důležitá. Nikdy jsem nevěrná nebyla, nejen manželovi, ale ani když jsem měla před ním vztah. Jakmile jsem začala třeba jen myslet na jiného muže, tak vztah nebyl v pořádku. Zrovna tak bych brala nevěru od manžela, že prostě mezi námi něco neklape. Když mám ráda, tak neubližuju. A když z nějakého důvodu ráda nemám, tak proč v tom vztahu být? Moji rodiče i manžela jsou stále spolu, nevím nic o tom, že by si kdy takhle ublížili, a to bych si přála i ve svém manželství. Měla bych hrozné výčitky svědomí a trnula hrůzou, že to praskne. Být věrná pro mě není omezování. Prostě mě nikdo jiný neláká.Ve svém okolí ale vidím, že podvádění je kolem dost. Že už to vlastně začíná být normální. O to víc si vážím manžela, že nemusím takové problémy řešit a tudíž je ani nebudu způsobovat. Ani mě to neláká, věrnost pro mě není omezování. Nevím, jestli bych nevěru dovedla odpustit. Možná ano, ale už nikdy bych nemohla důvěřovat. A důvěra je pro mě ve vztahu taky dost podstatná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.