Nejste přihlášen/a.
Ahoj... Byl jsem ten typ člověka který si čistil zuby tak 1x za měsíc ale až tak přek půl rokem na kontrole u zubaře jsem zístil že jsem si nejspíš zníčil život tím že jsem si zuby nečistil... Dnes při cestě domů ze školy jsme se s kamarádem bavili o rovnátkách a potom i o zubech a on říkal že už se těch žlutých zubů nezbavím Je to pravda nebo ne? Zuby si už pravidelně čistím. Budu rád za každou radu
Asi mě ostatní rádcové odsoudí, ale je to dilema.
Jestli mít bílé zuby, pravidelně minimálně dvakrát denně drhnuté kartáčkem a pod pravidelným dozorem zubního lékaře, s tím, že zubař veškeré prokartáčované díry za určitou cenu nějak zalepí.
Anebo tomu nechat volný průběh...
Zatím jsem zastáncem druhé varianty - pravda je, že zuby nemám čistě bílé, ale zatím mám téměř všechny a nebolí...
Nemyslim, ze cisteni zubu ma neco spolecneho se zlutosti zubu. Spise jde pri cisteni o predchazeni kazum a zapachu z ust, nez o barvu zubu. Nekdo proste ma zlutejsi zuby a nekdo si je muze cistit minimalne a presto mit zuby perlive bile.
Musime si uvedomit, ze clovek je jediny zivocich, ktery si cisti zuby a to jeste jen poslednich par generaci. Tisice generaci pred nimi zadne kartacky nemeli. Na druhou stranu zijeme v prumeru o dost dele a jime vyrazne vice umelych potravin (sladkych, kyselych), ktere vice prispivaji k poskozovani skloviny zubu.
teď jsem nepochopil zda řešíš zuby, nebo případnou sebevraždu, když sis, jak píšeš, nečištěním zubů zničil zuby. Pokud jsi modelka tak si kup nové. Nebolí a jsou krásné a není třeba se o ně starat.
Netušil jsem, že ještě existují lidé, kteří si čistí zuby míň jak každý den. Myslím, že zuby ti nezbělají čištěním. Možná zesvětlají nějakou bělící pastou, ale většina takových přípravků je dost agresivní, jak už tady někdo psal. Jedině nechat vymlátit a koupit celou hubu nových zářivě bílých. Ovšem u některých lidí to působí až nepřirozeně, když je chrup vybělený jak prádlo na sluníčku.
Kamarád nemá pravdu . Příště se u zubaře zeptejte, dnes se dají zuby pěkně vybělit a není to nijak drahé, možná nebudou opravdu bílé jak mají modelky, ale o několik odstínů určitě zesvětlají a budete spokojený... Ale jen u odborníka, nepořízujte si ty přípravky z reklam. Rozhodně vše konzultuje se zubařem.
Hlavní je, že jste si to uvědomil relativně včas. Nikdy není pozdě. Lepší řešit zabarvení zubů než zubní náhrady. Tak čistit, čistit...
Kokosový olej bělí zuby
Čistit zuby olejem se vám možná může zdát podivné, avšak opravdu to funguje. Oleje, soli a další přírodní látky se k čištění zubů používaly už od starověku, a dokonce i v dnešní době alternativní medicína doporučuje místo pasty a kartáčku jednoduše použít prst a olej, nejlépe ten kokosový. Běžné bělící pasty obsahují velké množství agresivních chemických látek, které poškozují sklovinu. Můžete vyzkoušet po čištění zubů běžným způsobem minutu až dvě třít zuby panenským kokosovým olejem. Po několika týdnech budou vaše zuby viditelně bělejší. Kromě toho panenský kokosový olej zklidňuje dásně a zamezuje tvorbě aftů v ústech.Kokosový olej bělí zuby.-nevím co je na tom pravdy,ale kdoví.
Podle mě taky barva zubů s čištěním nesouvicí, pokud tedy při čištění nechceš používat všelijaké chemické bělení. Spíš záleží na tom, jak jsi se stravoval v době růstu zubů, co piješ, zda kouříš apod.
Záleží na rodinné kondici - jinak doporučuji 1 měsičně dle stravy - piju častěji bylin. čaj , prosyčím mezy zuby a dásen je stále v kondici
a zároven posiluje - 2 krát do roka vybělím zuby čištěním 2 dny po sobě a zase mám pul roku klid - je mi 59 a mám všechny zuby
pouze 1 plonbu a to od 10 let kdy byli ve škole prohlídky povinné - žádné kon ské zuby - nevěřte reklamě že toto je nejlepší jak stále uvádějí
je to pou ze komerce - VILÉM KLIER
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.