Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za TV a rozhlas

Od: ln80 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

jsme vlastníkem dvou bytů. V jednom z těchto bytů bydlí moje maminka. Vše za byty, tedy nájem i elektřinu platím já. Je nutno, aby moje maminka platila poplatky za televizi a rozhlas? Já je platím jakoby za ten svůj byt a mamka za ten můj druhý byt. Ale musí ona je platit?

děkuji

Lenka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

tvp.ceskatelevize.cz/... Máte dva byty a tedy každý byt má své číslo popisné? Každý máte trvalé bydliště ve svém bytě? Pak myslím, že ano, platit musí oba. Pokud jde o dům s jedním číslem a ten je rozdělený na dva byty, řekla bych, že platí jen jeden i kdyby v domě bylo televizorů několik. Stejně tak platíte jen jednou, v místě trvalého bydliště, pokud máte další televizory na chalupě.

ln80
hodnocení

ne ne bydliště má mamka i já v jednom stejném bytě

buss
hodnocení

0x

Nejlepší informace najdete zde - zákon o rozhlasových a televizních poplatcích č. 348/2005.

hodnocení

0x

Rozhodující je domácnost. Žijete-li s matkou ve společné domácnosti, tak stačí 1 poplatek na TV i rozhlas a všichni příslušníci společné domácnosti se mohou spokojeně dívat a poslouchat :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]