Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám už delší dobu problém se spánkem. Musím denně stávat 5:15 abych stihl cestu do školy. Je jedno kdy půjdu spát jestli v 8 nebo v 10 stejně usnu zhruba kolem půlnoci no a ráno to jde znát jsme jak chodící mrtvola. O víkendu když se třeba zbudím kolem 10 ráno tak potřebuju tak minimálně jednu hodinu abych se tzv. nastartoval. Podle serveru dobry-spanek.cz netrpím akutní nespavostí. Tohle jsme si přečetl na jejich wabu Uléhejte a vstávejte každý den (i o víkendu) ve stejnou dobu ± 15 minut.
Copak můžu o víkendu stávat 5:15? Dyť mě budou mít rodiče za blázna a navíc kdo by se rád o víkendu pěkně nevyspal že? Máte nějakou radu jak rychleji usnout? Předem říkám že nechci žádné prášky. Také mám silné problémy s učením. Nejsem schopen se za hodinu nic naučit, ani půlku A4. Na základce jsme to řešil selským rozumem což mě zajistilo titul nejlepšího žáka ve třídě ale na střední to takhle nejde praktikovat. Prvák jsem prošel jen taktak, nejsem takovej ten tip že po škole hospoda a slušně řečeno na to kálet. Myslel jsme že se to nějak vychytá ale druhák je tu a pořád stejný problém Děkuji všem za radu. V 8. třídě mě zjistili lehkou mozkovou disfunkci tak jestli to nemůže souviset s tím.
Kromě bylinek se toho asi moc doporučit nedá. Hlavní problém bude nejspíš ten, že v tomhle věku mají prostě lidi velmi soví bioritmus. Možností vstávat v devět by se nejspíš vylepšila i ta schopnost se učit - s lmd ale bude hádám problém se soustředěním Zkus si to, co si čteš, v duchu (nebo klidně nahlas, jestli máš možnost
) předzpívávat. Je to zase hodně jiný druh paměti a třeba ti to zrovna sedne. Nemáš možnost si hodit krátkého šlofíka odpoledne? Chce to fakt jen krátkého rychlého, nebo v noci neusneš vůbec, ale mohl by tě trochu porovnat
A děláš nějaké sporty? Taky mívám problém usnout. Než usnu trvá mi to klidně dvě hodiny. Ale když dělám nějakou namáhavou činnost, třeba v práci tahat předměty (v tvém případě nějaká t abrigáda) , nebo někam si jít zaběhat, posilovna a já nevím co. Člověka to osvěží, má lepší náladu, snadněji usnu a taky mi leze učení do hlavy.
Je to kombinace faktorů. Jednak pohyb - jak tu někdo zmínil, jednak jídlo - zvyknout si večer nejíst, zkusit na zklidnění čaj - chmel, pupalku a jít si lehnout ze začátku tak v 10. Ale před spaním žádné dráždivé filmy a hry na počítači. Vytvořit si rituál. V podstatě trpíš spánkovou deprivací, proto nejde učení, jsi roztěkaný.
Není potřeba hned usnout, nauč se ležet, pravidelně dýchat, uvolnit se a na nic nemyslet. A v sobotu nevstávej později než v 9. Veř mi, že delší poléhávání už není o vyspání, to je přespání, kdy vstaneš před polednem a probudíš se ve 3. Pak můžeš svítit přes půlnoc a vše se opakuje...
Jsi ve věku, kdy z tebe energie srší, tak jí musíš nasměrovat na dobu důležitou pro život. Pozdě večer ti je k prdu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.