Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přespání u přítele v 18ti

Od: saanfu* odpovědí: 20 změna:
Ahoj,
Bude mi za necelý půlrok 18. Mám přítele,který je o 4 roky starší než já a bohužel není ze stejného města. Rodině jsem ho už představila,vše proběhlo v pohodě,mamce byl sympatický. Asi o týden později jsem se zeptala mamky,zdali bych u něj mohla přespat. Mamka začala nadávat a zakázala mi to. Nevím,co s tím,když jsem byla s ex přítelem,mohla jsem u něj trávit každý víkend. Velmi mě to mrzí a nevím co s tím,ráda bych si s mamkou o tom nějak promluvila,nechci k němu jezdit tajně,ale nevím,co jí říct. Díky za radu

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Zkuste si s mamkou sednout a záležitost v klidu prohovořit, zkuste jí zdůraznit, že už nejste malá holka a nejste v sexu nezkušená, přece sex lze provozovat nejen v noci...
Mamka by Vám měla důvod svého zákazu vysvětlit. Ale pokud mamku nepřesvěčíte tak máte smůlu, je za Vás zodpovědná, přes její zákaz nechoďte!

saanfu*
hodnocení

Díky za radu. Mrzí mě to hlavně kvůli partnerovi a zaráží mě,že to dřív problém nebyl.
Chci si s mamkou promluvit,ale nevím,jak jí to "naservírovat" aby se zase nenaštvala. Jak byste začal/a vy?
hop®
"Hele, mami, rad(a) bych si s tebou o necem promluvil(a), jestli mas chvilku casu..."
Ale vazne, kazdi rodice jsou jini, nevim jaky mas s mamkou vztah, jestli spis kamaradsky nebo je pro Tebe vice autorita.
Sama budes muse vystihnou spravnou chvili a naladu, spravna slova, mamku muzes predem "podplatit" symbolickym darkem, aby byla "tvarnejsi"...
agathexp*

Když se já snažím naše (většinou mamku) k něčemu přemluvit, tak ji musím zastihnout v dobré náladě, mít v hlavě zhruba nastíněný argumenty a pak to na ni prostě vybalím. Řeknu jí co si o tom myslím, proč bych to chtěla, proč si ona myslí, že je to špatnej nápad atp.. Hlavní je, mluvit v klidu. Nevyjet na ni, poslouchat i její názor, pečlivě volit slova.

Na podzim jsem chtěla, aby u nás přítel mohl přespat. Tak jsem si o tom s mamkou promluvila, ona řekla, že si to promyslí a o několik dní později mě její manžel "donutil" předložit jim svoje argumenty asi 4x za sebou, dokud jsem to nedokázala říct klidně, pomalu, bez viditelných emocí a zvyšování hlasu. :) Bylo to trošku na palici, ale on se mluvením a domlouváním s lidmi živí a řekl mi, že všeho dosáhnu nejsnadněji když nedám najevo, jak mi na tom ve skutečnosti záleží.

Snad nebude problém se na něčem domluvit, když už jsi téměř dospělá a dříve ti to povolila.

saanfu*
hodnocení

Díky moc,zkusím ji chytit v dobré náladě a promluvit s ní. Snad to vyjde..

hodnocení

0x

Já bych se mámy zeptala přímo, v čem vidí problém. Proč Vám dříve nezakazovali s bývalým přítelem trávit víkendy a nyní jim to vadí. Musíte si to vyjasnit spolu. Nepíšete, jak dlouho s přítelem chodíte a já věřím, že když Vám něco zakáží, dokáží Vám i přímo říci důvod. Z toho potom vycházejte a snažte se s nimi rozebrat věc jak ze svého pohledu, tak i z toho rodičů. Nebojte, pokud jste spolehlivá a mohou Vám důvěřovat, jistě Vám nebudou bránit do nekonečna. Hodně štěstí!

kami95
hodnocení

0x

Jsi dospělá ne? Řekni dojdu zítra v tolik a v tolik a odejdi a hotovo..

agathexp*

Ale noták... Toto přece není řešení. Rodiče se jenom naštvou, budou zklamaní a slečna bude mít doma dusno. Takhle se problémy neřeší, pokud jsou rodiče rozumní a ochotni se domluvit.

martinaa*

Víte, tohle funguje jen u rodičů, kteří si své děti takhle vychovali, případně pro ty, co se chytli podobně namachrovaných průpovídek vrstevníků.

V běžných rodinách platí nějaká domluva, zvlášť, pokud se nechá dítě rodiči živit.

doplněno 20.01.14 13:03:

Kami95, tvá rada je dobrá jen pro ty, co mají rodiče na háku a nemají s nimi dobré vztahy. Já mám s rodiči vztahy skvělé a rozhodně bych na ně nezkoušela takovéto hloupé machrování, že jsem svéprávná a podobně. Jsi svéprávná? Jasně, dělej si co chceš, ale za svoje a ve svém.

tomasek*
hodnocení

0x

Spíš mi přijde zvláštní, že s předchozím přítelem mamka problém neměla, ale s tím novým ano. Není to třeba tím, že spolu chodíte krátce a mamce přijde, že je příliš brzy na to, abyste u něj přespala? Problém podle není v tom, že by byla Vaše mamka nějak přehnaně "prudérní", ale souvisí to s něčím jiným.

saanfu*
hodnocení

Tak jsem včera s mamkou mluvila. No a jsem z toho ještě víc zmatená. Mamka vidí problém ve mně. Prý se mi tu chlapi střídají jeden za druhým...nezdá se mi zvláštní si měsíc po rozchodu najít někoho,snažila jsem se to mamce vysvětlit,ale nezdá se mi,že by to k něčemu vedlo. Měla jsem z mamky pocit,že by byla nejradši abych zůstala minimálně rok sama... Jinak,s přítelem jsme 2 měsíce,mamka ho zná,zdá se,že si i celkem rozumí.
lidus*

Vaši matce rozumím, já také říkala, že nemusím osobně poznat všechny chlapy z Brna a to šlo o jednoho přítele co pobyl 4 roky a druhého co si dcera pak vzala. Dnes si říkám, že jsem měla mlčet a raděj tu měl spávat a stravovat se každý týden jiný chlap. Ne, nemáte žádné právo vodit si do bytu koho chcete, ono to poměrně omezuje život dalších členů domácnosti. Pokud chcete být spolu a máte na to, volte pronájem bytu. Ještě se můžete s mamkou dohodnout na pravidlech a přispívání na domácnost, ona i voda na sprchování něco stojí.

doplněno 20.01.14 14:04:

Ano Tomášku, špatně jsem to četla já. Holčina nemá 18 a s přítelem je 2 měsíce, jako matka si také myslím, že na nějaké přespávání u něj je čas. Pokud spolu i přesto chtějí být, tak na to není potřeba celou noc ono i za mého mládí šlo rodičům říct "jdu do kina" vrátím se kolem půlnoci a to, že jsem ten čas využila jinde a jinak nikdo vědět nemusel.

tomasek*

Liduš, jestli jsem to správně pochopil, tak slečně jde o to, že mamka jí nechce povil přespání u přítele, nikoli u nich doma...

saanfu*
hodnocení

A jsme u toho...jdu do kina. Jednou na to prijde a bude z toho akorat dusno...nechci ji lhat. To same bych mohla rict,ze prespim o vikend u taty a jet k nemu...ale to nic neresi...
hop®

@lidus: ja bych nedoporučoval lhaní rodičům...

lidus*

Hope já ji přece nedoporučuji lhát, jen neříkat úplnou pravdu. Šáhneme-li si do svědomí, vy jste možná rodičům hlásil vše, já ne a jako lež mi to nepřišlo. Jezdila jsem s nynějším manželem na hezká pozdní odpoledne k jeho babičce, babička nic netušila, druhou polovinu domu nepoužívala, já dodnes vzpomínám jaké to bylo, když se zatopilo v piliňákách a v nejlepším bouchly. Mamka věděla s kým jsem ale už ne, kde jsem.

martinaa*

Zdravím, moje máma mi říkala to samé, že si o mě budou povídat, jaká jsem děvka apod. A to jsem měla za 5 let 4 kluky, z čehož mě jeden podváděl, druhý hulil trávu, třetí už byl příliš usedlý, chtěl děti a dům, a pro čtvrtého jsem nebyla ta pravá. Pátého raději nezmiňovat, to byl hrubý dvouměsíční omyl z mé strany. Každý tento vztah jsem brala jako vážný, že to bude nadlouho, žel bohu to prostě nevyšlo. Jako děvka jsem si nikdy nepřipadala a ani nepřipadám, děvka je zkrátka něco úplně jiného.

Máte nyní stejně jako já jedinou možnost, a to ukázat, že nynější přítel fakt není na půl roku a šáteček. Čím déle spolu budete, tím vážněji to máma bude brát. Mému příteli za začátku taky nevěřila, měla řeči... a helemese, jsme spolu přes čtyři roky a máma ho miluje:).

agathexp*

Moc nerozumím tomu, že tě k němu nechce pustit z tohoto důvodu. Kdybyste chtěli trávit čas u vás, tak dobře, ale takhle... Možná to chce ještě měsíc, dva čas, aby měla pocit, že už je to trochu vážnější. :)

hodnocení

0x

domluvit se s mámou zajít k doktorce pořídit antikoncepci a nevidím žádnej problém

saanfu*
20.01.14 21:01
hodnocení

:d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]