Nejste přihlášen/a.
Zkuste si s mamkou sednout a záležitost v klidu prohovořit, zkuste jí zdůraznit, že už nejste malá holka a nejste v sexu nezkušená, přece sex lze provozovat nejen v noci...
Mamka by Vám měla důvod svého zákazu vysvětlit. Ale pokud mamku nepřesvěčíte tak máte smůlu, je za Vás zodpovědná, přes její zákaz nechoďte!
Když se já snažím naše (většinou mamku) k něčemu přemluvit, tak ji musím zastihnout v dobré náladě, mít v hlavě zhruba nastíněný argumenty a pak to na ni prostě vybalím. Řeknu jí co si o tom myslím, proč bych to chtěla, proč si ona myslí, že je to špatnej nápad atp.. Hlavní je, mluvit v klidu. Nevyjet na ni, poslouchat i její názor, pečlivě volit slova.
Na podzim jsem chtěla, aby u nás přítel mohl přespat. Tak jsem si o tom s mamkou promluvila, ona řekla, že si to promyslí a o několik dní později mě její manžel "donutil" předložit jim svoje argumenty asi 4x za sebou, dokud jsem to nedokázala říct klidně, pomalu, bez viditelných emocí a zvyšování hlasu. Bylo to trošku na palici, ale on se mluvením a domlouváním s lidmi živí a řekl mi, že všeho dosáhnu nejsnadněji když nedám najevo, jak mi na tom ve skutečnosti záleží.
Snad nebude problém se na něčem domluvit, když už jsi téměř dospělá a dříve ti to povolila.
Já bych se mámy zeptala přímo, v čem vidí problém. Proč Vám dříve nezakazovali s bývalým přítelem trávit víkendy a nyní jim to vadí. Musíte si to vyjasnit spolu. Nepíšete, jak dlouho s přítelem chodíte a já věřím, že když Vám něco zakáží, dokáží Vám i přímo říci důvod. Z toho potom vycházejte a snažte se s nimi rozebrat věc jak ze svého pohledu, tak i z toho rodičů. Nebojte, pokud jste spolehlivá a mohou Vám důvěřovat, jistě Vám nebudou bránit do nekonečna. Hodně štěstí!
Ale noták... Toto přece není řešení. Rodiče se jenom naštvou, budou zklamaní a slečna bude mít doma dusno. Takhle se problémy neřeší, pokud jsou rodiče rozumní a ochotni se domluvit.
Víte, tohle funguje jen u rodičů, kteří si své děti takhle vychovali, případně pro ty, co se chytli podobně namachrovaných průpovídek vrstevníků.
V běžných rodinách platí nějaká domluva, zvlášť, pokud se nechá dítě rodiči živit.
doplněno 20.01.14 13:03:Kami95, tvá rada je dobrá jen pro ty, co mají rodiče na háku a nemají s nimi dobré vztahy. Já mám s rodiči vztahy skvělé a rozhodně bych na ně nezkoušela takovéto hloupé machrování, že jsem svéprávná a podobně. Jsi svéprávná? Jasně, dělej si co chceš, ale za svoje a ve svém.
Spíš mi přijde zvláštní, že s předchozím přítelem mamka problém neměla, ale s tím novým ano. Není to třeba tím, že spolu chodíte krátce a mamce přijde, že je příliš brzy na to, abyste u něj přespala? Problém podle není v tom, že by byla Vaše mamka nějak přehnaně "prudérní", ale souvisí to s něčím jiným.
Vaši matce rozumím, já také říkala, že nemusím osobně poznat všechny chlapy z Brna a to šlo o jednoho přítele co pobyl 4 roky a druhého co si dcera pak vzala. Dnes si říkám, že jsem měla mlčet a raděj tu měl spávat a stravovat se každý týden jiný chlap. Ne, nemáte žádné právo vodit si do bytu koho chcete, ono to poměrně omezuje život dalších členů domácnosti. Pokud chcete být spolu a máte na to, volte pronájem bytu. Ještě se můžete s mamkou dohodnout na pravidlech a přispívání na domácnost, ona i voda na sprchování něco stojí.
doplněno 20.01.14 14:04:Ano Tomášku, špatně jsem to četla já. Holčina nemá 18 a s přítelem je 2 měsíce, jako matka si také myslím, že na nějaké přespávání u něj je čas. Pokud spolu i přesto chtějí být, tak na to není potřeba celou noc ono i za mého mládí šlo rodičům říct "jdu do kina" vrátím se kolem půlnoci a to, že jsem ten čas využila jinde a jinak nikdo vědět nemusel.
Liduš, jestli jsem to správně pochopil, tak slečně jde o to, že mamka jí nechce povil přespání u přítele, nikoli u nich doma...
Hope já ji přece nedoporučuji lhát, jen neříkat úplnou pravdu. Šáhneme-li si do svědomí, vy jste možná rodičům hlásil vše, já ne a jako lež mi to nepřišlo. Jezdila jsem s nynějším manželem na hezká pozdní odpoledne k jeho babičce, babička nic netušila, druhou polovinu domu nepoužívala, já dodnes vzpomínám jaké to bylo, když se zatopilo v piliňákách a v nejlepším bouchly. Mamka věděla s kým jsem ale už ne, kde jsem.
Zdravím, moje máma mi říkala to samé, že si o mě budou povídat, jaká jsem děvka apod. A to jsem měla za 5 let 4 kluky, z čehož mě jeden podváděl, druhý hulil trávu, třetí už byl příliš usedlý, chtěl děti a dům, a pro čtvrtého jsem nebyla ta pravá. Pátého raději nezmiňovat, to byl hrubý dvouměsíční omyl z mé strany. Každý tento vztah jsem brala jako vážný, že to bude nadlouho, žel bohu to prostě nevyšlo. Jako děvka jsem si nikdy nepřipadala a ani nepřipadám, děvka je zkrátka něco úplně jiného.
Máte nyní stejně jako já jedinou možnost, a to ukázat, že nynější přítel fakt není na půl roku a šáteček. Čím déle spolu budete, tím vážněji to máma bude brát. Mému příteli za začátku taky nevěřila, měla řeči... a helemese, jsme spolu přes čtyři roky a máma ho miluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.