Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moderní doba - posvěcená nevěra?

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Hezký den poradno, čím dál více narážím na názor, že v dnešní době je nevěra v pohodě, dokonce snad i prospívá jiskře v dlouhodobém vztahu. Kde je však nějaká úcta k partnerovi, nějaká láska...? To se kamsi vytratilo a dnešní systém snad i k nevěře vybízí. Nevěřím, že muži mají nevěru opravdu zakódovanou - beru to jako nesmyslnou výmluvu. V genech jsme měli zakódováno kdeco, to se však s dnešní moderní civlizací vytratilo. Že by právě pud rozsévače zůstal?:D Vážně nevěřím.

Jaktože je dnes plno volných vztahů, kde je prvnímu jedno, co kde dělá druhý? Pozor, nepleťte si to s nějakým kontrolováním, ale často kolem sebe slyším - "já jdu tam do baru, a manžel jinam, řekneme si, kam jdeme, abychom se nepotkali, a pak si dáme volno..." Jsem moc staromódní, nebo je dnes nevěra opravdu tak normální a tolerovanou záležitostí?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klusik*
hodnocení

0x

Nevím člověče, ale ten příklad, co píšete, mi přijde také trošku "proti srsti".

Myslím že je to tím, jak kdo chápe rodinu a rodinné vztahy; např. já (a evidentně i vy) si zakládáme na soudržnosti v partnerství, někdo to tak mít nemusí. A bohužel je takových lidí čím dál tím více ;)

krkovicka*
hodnocení

0x
Marti.Dobrá úvaha.Těžko odpovědět.Příběhů znám mraky.Pro ženy je to vysvobození od stereotypu,pro muže jak říkate,rozsévači.Chodím uklízet vilku 1x za 14dní.Je to žena 86 let,má manžela docenta,lékaře přes oči.Správný název oboru,těžko napíšu.Dnes už jezdí po světě,věnuje se výzkumu a přednáší.Je s ním od 14ti let,dcera bydlící v americe.Paní už sama v důchodu.Když jsem ji v rozhovoru nad čajem řekla,že je fajn mít doma doktora a býti na manžela hrdá,sklopila oči a odpověděla mi,že to není žádný med,ať si nemyslím,mraky žen který ho uctívaly tak stejně jako ona...Když jsem tam šla zase poklidit,podával mi vodu,chytnul mě za rameno a povídal,pořád držel,posléze pustil.Je to sympaťák a ani mě neudivilo,že si na mě šáhnul.Takže ten jich musel mít opravdu hodně...Za žádnýho chlapa bych nedala ruku do ohně,že je věrný.U žen je to tak,že jakmile děti odejdou z domova,je jim lehce přes 40,cítí se být sami.Pak teprve začnou žít.Maminka mé kamarádky má jednoho a toho samého milence již 14let,tam zcela nechápu,proč jsou jen milenci.S manželem je přes dvacet let.Novodobá doba snad dává průniku,těmhle volným vztahům.Myslím si,že jde prvotně o sexualní pud,pak teprve o lásku.

paaja*
hodnocení

0x

Juj to bude debata *smich*

Nevěra bude tak tolerovaná jak si to my sami dovolíme. Ten tlak z příspěvků na netu, názorů "pokrokových" psychologů nebo informací z intimního života celebrit je obrovský a snaha udělat z nevěry jakousi společenskou normu je zřejmá. A většinou to šíří ti, co někdy zakopli a snaží se okolí i sami sebe utvrdit v tom, že vlastně nic tak špatného nedělají. K tomu občas blahosklonný přístup podváděných ... no hlavně, že se jinak ke mně chová hezky a že udržím rodinu pohromadě ...

Martino možná jsme staromódní a směšní ale jestli je to váš vnitřní názor, nenechte se zviklat. Nejsem naivní abych si myslel, že ulétnout se nedá, ale nepovažuju takový úlet vůči partnerovi za normální a omluvitelný.

buss
hodnocení

0x

Emoce, cit je jen stav mozku. Takže to fyzicky nebolí, pokud člověk za to nedostane po čuni.
Když je chuť, tak tomu může zabránit jen ten mozek, ale v ten moment se jím nemyslí, to jste snad zažili. Není-li to genetika shánět partnera tak co? Nám to kdysik nadiktovall papež ... Změna je život ...
Chcete to změnit a jak, operovat mozky?

hodnocení

0x

Martino, toto bylo je a bude. Byly markytánky, které táhly s vojskem, znásilněné ženy, byly bordely, byly anděličkářky, dohazovačky, byli levobočci, byly odkryté hrobečky v místech, kde byly kláštery. Byly kobky v ženských i mužských klášterech, které by mohly vyprávět, kolik utrpení přináší lidská sexualita.Mohli by vyprávět četníci, VB, policisté, kolik hrůzy přinesla vášeň a chtíč, kolik znásilněných žen a zneužitých dětí! Kolik divadelních her (Hamlet atd), románů. Vlastně stačí jen nakouknout do Bible. Ikdyž tam se nemluví o nevěře, ale o tom, . . . že všechny jeho manželky a souložnice a všechny jeho desítky dětí. *hi* Je to tak. V říši lidí, zvířat i ptáků. Nedokáži to všechno vyjmenovat, protože vlastně všichni. Je to potřeba vzít tak, jak to je. Udělat si doma oltáříček a denně se modlit, aby tohle zblbnutí nepotkalo mého partnera a především mě samotnou. "Nikdy nic, nikdo nemá míti za definitívní, neb nikdo nikdy neví, co se může státi. . ." *andel* Je potřeba počítat s nejhorším a doufat v nejlepší.

marenka*

Udělat si doma oltáříček a denně se modlit, aby tohle zblbnutí nepotkalo mého partnera a především mě samotnou. "Nikdy nic, nikdo nemá míti za definitívní, neb nikdo nikdy neví, co se může státi. . ."

Babkazov, tak za tuhle odpověď bych Vám dala medaili. *placni* Supr.

Já jsem nikdy v životě nezahnula, nebyla nevěrná a ani se na to vědomě nechystám. A že jsem těch hříšných myšlenek měla. ;) Ale dokážu se ovládnout asi tak, jako si alergik na jablka nesní jablko.

Můj manžel taky nezahýbá, nemá na to čas. Je to typ muže, který hraničí s workoholikem a prostě z práce nejde ani do hospody, ani ke kamarádům. Jde z práce rovnou domů, kde se upíchne do křesla, dostane teplé jídlo, kafíčko a pivečko a spokojený usne. *smich*

Já mám na prvním místě domov. Je to mé chráněné území, kam nesmí vstoupit zášť, závist, podlost, zrada. Jestli ho někdo naruší, ať já, nebo manžel, odejdu. Bez výčitek, bez pláče, bez zloby. Prostě si zbalím pět švestek a půjdu hledat nové bezpečné zázemí.

lidus*
hodnocení

0x

Martino já sice nejsem vhodný respondent pro tuto otázku jelikož můj pohled na nevěru je zde již známý a je to v mém případě to nejlepší řešení. Ovšem když slyším mladé lidi dva roky po svatbě, že dovolenou tráví každý se svými přáteli a ne společně , že každý pátek jdou někam za zábavou každý zvlášť tak také přemýšlím kde je jakási morálka a úcta k partnerovi.

seznammih*
hodnocení

0x

Hm já to mám asi tak

Pokud mám partnera, který mi vyhovuje po všech stránkách (někde logicky méně, někde více) tak proč bych měla mít nějakou bokovku? To víte, že znám lidi, kteří by si šli se mnou za*ukat z fleku hned teď, ale proč bych to dělala, když to nemám za potřebí?

Pokud teda někdo ve vztahu zahne, tak je někde problém a tutím činem je jen únik od problému.

Ale tak to taky víte, že kolikrát bych si nejradši užila s nějakým tím svaloušem :D ale neudělám to. Proč? Protože mám svou úctu ke svýmu mladýmu.

něco jinýho to bude, když bych byla sama. To zase proč bych si měla odpírat svoje chutě, když chuť prostě mám a nikoho nemám? Proč si to neužít do doby, než na někoho narazím? ;))

Se svým mladým to bude za chvíli 3 roky, co budem spolu a na zábavy chodíme spolu bez problému :))

paaja*

Nejsem přesvědčený, že tyhle úlety jsou únikem od nějakého problému. Sama píšete, že byste si občas s někým jen tak užila ale máte nějaké morální zásady a prostě to neuděláte. Mně z toho jako hlavní příčina vychází právě neúcta k partnerovi a rezignace na nějakou morálku

jakubdeda*
hodnocení

0x

Tak to bych musel být staromodní i já. Sice nevím, co jednou bude, ale za sebe můžu říct, že bych nevěrný nebyl a kdyby to udělala manželka, tak bych si myslel, že jsem někde udělal chybu, nudí se semnou, nebo něco jiného a chtěl bych si s ní o tom promluvit a třeba bychom našli to, proč to udělala a dá se to napravit, ale ta důvěra bude narušena, musel bych se jí naučit zase věřit. Asi bych byl radši, kdyby mi tu nevěru řekla sama a hned, než kdybych se to dověděl od někoho jiného.

Ted jsem ještě svobodný, ale nechtěl bych si vzít holku, která střídá kluky, jako ponožky. A asi ani holku o které moc nic nevím. Ted třeba kamarádím s holkou o které vím od malička snad všechno, ona zase o mně. Víme, že chceme studovat a budeme každý někde jinde, ale jestli se milujeme, tak dokážeme to překonat. Nechci od ní tedkon, žádné sliby, že mi bude věrná a ona to nechce ode mně, ale víme, že chceme jednou být spolu napořád. A kdyby se něco změnilo, že si to hned řekneme a nebudeme se tahat za nos. Ale já ji věřím a ona mně. Všechno jsme si řekli. Je to moje uplně první holka s kterou to myslím vážně. A já její kluk. Takové to chození školní, nepočítáme, tam se nic nestalo.

eulalie*
hodnocení

0x

Víte Martino, to je dnešní dobou. Ano, nevěra byla vždy a všude a bude i nadále. Ale dnešní doba je velice benevolentní. Mladí se nesezdávají, ale žijí na hromádce, děti se rodí svobodným matkám žijícím s druhem - je to současný trend. Prý nepotřebují na vztah papír. Ale myslím si, že hlavně nechtějí převzít na sebe zodpovědnost. Ono je asi jednodušší si sebrat pár švestek a odejít ze vztahu, než se dlouho rozvádět u soudu. Pak se podívejte na naše vrcholné politiky, jaký dávají lidem příklad - vyměňují staré modely manželek za hezčí a mladší. Mně se to jeví jako krize rodiny. Anebo vezměte takové firemní teambuildingy - proč by měl otec nebo matka od rodiny utužovat někde po práci vztahy s kolegy, když má doma děti a manžela - manželku? Jsou snad pracovní vztahy něco víc než rodinné? Nechápu toto. Já jsem též tedy podle současným měřítek staromódní. Asi je to tím, že jsem se narodila v minulém století, ono to zní tak nádherně staře. Jo a ještě se podívejte na nabídku televizních pořadů - hlavně některých nekonečných seriálů - co se tam řeší za volov...iny. Jen samá nevěra, každý obcuje s každým. Fuj, už to nesleduji. Olezla bych z těch blbin. Admin nechť mi promine těch pár mírně vulgárních slov. Děkuji.

pt®
hodnocení

0x

Martino, nevěra sice byla, je a bude, ale je to hnus fialový. /Pokud jde o dva zdravé lidi./ Vidíme to, zde na poradně z dotazů, co s lidmi taková nevěra udělá, zlomené srdce, bolest v srdci, pláč, křivda, zrada a nevím, co ještě, ale je to velké zklamání v člověku, kterému jsme se cele oddali a věřili mu. Záleží na charakteru člověka. - stařenka - Přikládám slova, co jsem našla internetu:

...Až děsivý, morální pokles moderní společnosti. Každá generace trvale posouvá hranice přijatelného chování. V důsledku toho, má každá další generace nižší morální úroveň, než ta předchozí. Zdá se, že tento ostuný trend nemá konce. ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]