Nejste přihlášen/a.
Ahojky všem! Před časem jsem si všimla, že jsme delší dobu neviděla jednu z našich velice známých koleginí, Patronku. Docela jsem nad tím přemýšlela a dokonce o ní mluvila i s Jagou a abě jsme se podivily, proč se tak dlouho neozvala. Teprve dnes, jsem se dozvěděla, že od nás odešla a přešla mezi neregistrované. Napsala to sama v jedné diskuzi a omlouvala se, že z toho důvodu už nemůže dát bodíka. Byla bych se jí samozřejmě zeptala osobně, vnitřní poštou, ale to nejde, když není registrovaná. Proto se ptám touto cestou, protože si myslím, že mezi námi chybí. Byla to dobrá rádkyně a zrovna v mé mysli, byla zařazena mezi ty, na které se nezapomíná. Mám jich na mysli několik a každá z nich, by mi chyběla rovněž. I když zrovna já tady nejsem zase až tak dlouho, přesto jsem si už vytvořila určitá pouta, byť pouze virtuální. Tak jestli někdo z Vás ví, proč od nás Patronka odešla, anebo jestli si tohle ona sama přečte, byla bych moc ráda, kdyby mi to jednak vysvětlila, ale úplně nejraději bych byla, kdyby se k nám VRÁTILA.
Pokud vím, tak kolegyně Patronka tráví léto na chaloupce a má (doufám) jenom problém s připojením. Věřím, že až jí tam začne být zima, tak se sem vrátí.
Patronko, ozvi se, ať se můžeme konstruktivně pohádat. Chybíš tu.
Ladine, prosím, koukni se na tu odpověď nad Tebou. Je podepsána jako Expatronka. Ujisti mne, že to není vzkaz od ní! Tohle by přece ona nenapsala. jak je něco podobného možné? Děkuji.
expatronka = poradce = hekal = pozorovatelpozorovatel atd. atd. ...
Děkuji. Já se v prvé chvíli strašně vyděsila, ale pak mi bylo jasné, že to je někdo cizí. Bože, proč jsou lidé tak nenávistní a zlí...
Suzy, neboj - tohle opravdu na "naši" patronku nevypadá. Tohle prostě není její styl vyjadřování
Ahoj Suzy a všichni ostatní, toho jsem se nejvíc bála, že někdo mého odchodu do exilu zneužije, ale že až takhle...Tak mi nezbývá, než být zase zpět původní patronkou , to se zneužít nedá. Nechci to moc vysvětlovat, ale začaly mi tu vadit některé věci a taky se mi nelíbily invektivy vůči mé osobě, na to já nejsem. Mám letošní léto dost nepovedené, ale na poradte.cz jsem se stejně každý den aspoň na chvilku podívala. Dala jsem i několik málo rad jako expatronka a dnes i jeden pro mne dost důležitý dotaz. Využila jsem Tvého dotazu Suzy na jiné podobné servery a některé jsou pro mne i docela užitečné, tedy až budu mít zas chuť něco dělat
. Možná si někdo vzpomene na můj páreček mourovatých kočiček, tak už jsme jen sami s kocourkem. Ta malá potvůrka byla nezvladatelná, až na to doplatila životem. Jsem trochu bezradná, jestli mám nechat kocourka jako jedináčka, nebo mu najít kamarádku. Chodí se k nám krmit kočička se třemi trošku odrostlými koťátky a jedna mourovatá kočička by se nám líbila, jenže kocour je chvíli pozoruje a pak jde za mnou. Začal spát se mnou v posteli a každý den chodím na procházky s kocourkem vedle nohy. Nejsou to jediné moje letošní starosti, časem snad všechno zvládnu. Do smíchu mi ale rozhodně není, spíš naopak. Díky za projevenou důvěru. Patronka
Jéžiši, holka zlatá, to se mi ulevilo! Ano, všimla jsem si, že někdo odpovídá pod jménem expatronka, ale já neviděla důvod, proč bys to dělala, a tak jsem si Tě nedala do souvislosti. Ano, jasně, jakmile mi Ladin odpověděl, že jsi na chalupě, okamžitě jsem si vzpoměla, žes měla nějaké problémy s připojením. Přece jsme to spolu probíraly vnitřní poštou. A o kočičkách samozřejmě vím a častokrát jsem si na Vás vzpoměla. I mně zůstaly jen ty dvě, a jedna přivandrovalkyně, co chodí jen na jídlo a je hodně plachá.Dvě přejeté, jedna umřela na rakovinu a čtvrtý se ztratil. Moc moc Tě zdravím, a už se nezlob, a vrať se natrvalo. Suzy. Jak vidíš, je to nejenom mé přání. Suzy.
A co se týče nové kočičky, jako kamarádky pro kocourka, tak mu ji pořiď, jestli můžeš.
Suzy, já si právě s tou novou kočičkou nejsem jista, jestli by ji kocourek vůbec chtěl. Mně se tak zdá, že by byl raději rozmazlovaným jedináčkem, protože ode dne kdy mi veterinář přivezl přepravku s neživou kočičkou ( mimochodem pro to je terminus " kadáver " ), tak se chová docela jinak. Skoro se ode mne nehne a když, tak na zavolání hned přiběhne. On si s ní taky vytrpěl své, byla moc roztomilá a hezoučká, ale schválně znečišťovala postele a dělala podobné neplechy. To je právě riziko, že kočky mají povahu jako lidi a další takovou bych už vážně nechtěla. Máme ještě trochu času na rozmyšlenou. Patronka
Ahojky, patronko! To je zajímavé s tím "kadáver", francouzky se mrtvola, ale lidská, píše cadávre, čte kadávr. A s tou novou kočičkou, to Tě chápu. No, hlavně, že Ti jeden zůstal. I já měla kdysi kocourka, který mi chodil u nohy a seděl na prahu u sousedů, třeba dvě hodiny a čekal, až půjdu domů. Brečela jsem pro něj několik měsíců, už jsme spolu o něm mluvily. A dodnes, když si vzpomenu, tak je mi moc zle. Tyhle, o které jsem přišla letos, jsem obrečela také, a i když to tak veliké smutnění nebylo, přesto jsem se v duchu zařekla, že už žádné zvíře nechci. Já jejich smrt, neumím přejít jako jiní lidé. Já fakt trpím a dost dlouho se trápím. Ale abych se přiznala, v duchu jsem přesto doufala, že mi sem nějaké koťátko zabloudí, tak, jako každý rok. Ale zatím se to nestalo, a já to ponechám osudu. Nabízeli mi lidi koťátka, to si jistě dovedeš představit, ale vytrvale jsem odmítala. Ono je to snadnější, když to zvířátko nevidíš, ale sotva ho mám v ruce, je konec. Všechna rozumná odhodlání, se rozplynou, jak dým. Zbyla mi moje "stoletá" Míca a pak mám tu Eybinku od syna. Ale ta nechce domů, je paličatá a žije si po svém. Sedí u silnice a vypadá to, jakoby tam počítala projíždějící auta. Problém je, že mám strach, až ji jednou napadne tu silnici přejít. Jsem nucena tamtudy jezdit do města na nákup, a kvůli ní si musím značný kus cesty zajet, aby mne neviděla přecházet silnici, protože se rozběhne a jde mi naproti. Už jsem i uvažovala o pejskovi, protože toho můžu dát na vodítko, ale zatím odolávám. Sem-tam, se sice kouknu na stránky opuštěných pejsků, a mám škuby, naštěstí jsou ty útulky hodně daleko, na kole bych tam nedojela, a otravovat lidi kolem sebe nechci. Tak papa, a věřím, že se určitě dobře rozhodneš. Když chce být kocourek sám, tak ho nech kralovat. Ahoj Suzy.
Pro patronku: i já se připojuji s tím, že nám na Poradně chybíte. Setkala jsem se se Suzy a mluvily jsme o tom, že už dlouho jste se na Poradně neukázala. Potom jste mi dala dobrou odpověď na mé nepovedené sterilované papriky, ale byla to odpověď od neregistrované expatronky a já vám nemohla za tu dobrou odpověď ani udělit bodík. Mrzelo mě to. Tak se nám zase vraťte, my se opravdu budeme snažit, abychom Vás nezlobili. Kočičáčkovi posílám pohlazení. Jaga.
Pro Jagu: moc děkuji, hlavně jestli Vám ty zapečené těstoviny chutnaly. Přiznám se, že tu kombinaci vymyslel skoro před 40 lety manžel, dodnes je to naše nejoblíbenější jídlo a za minicenu. Teď se sterilované papriky a hlavně cibulí nedají sehnat, tak musíme používat čerstvé, ale už to není ono, protože tam chybí ten sladkokyselý nálev. I když dám různě barevné, tak na talíři už to vidět není . Já jsem se vzdálila i proto, abych žádné body dostávat nemohla a nikdo mi je nemohl předhazovat. Mělo to pro mne ale zas jiný přínos, protože jsem odpovědi technického rázu vyhledávala u odborníků na jiných serverech a často byly pro mne velmi užitečné. Kočičák mne usilově vyháněl z pelíšku a když se mu to konečně podařilo, tak spokojeně usnul. Patronka
Vypadá to, že tu dnes byla a měla dotaz, pokud je to ona. Měla dotaz z chalupy ohledně vody. - stařenka
#expatronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.