Nejste přihlášen/a.
Zajima me vas nazor na romy. Muj vlastni nazor je ze dnesni problem si delame sami klasicke verbalni utoky "cikani do plynu" "hitler na ne" nejde moc videt jak jsme kultivovany. Problem plyne napadani obou stran a jen kvuli Davkam? Mozna. On asi neni zadna slast zivit 8 hladovych krku. Je takova uvaha, dej to ze rodina z 8 clenama ma davky 7tisic plus podpora 3tisica 2x do hromady 13tisic na cely mesic? hm to je dost ostry navic kdyz po vas nekdo chce najem 7tisic za malo garzonku tak je to na hrane "hladomoru" ja bych si to ani nahodou nevimenil. Studium no pokud vas rovnou daji do zvlastni tak to neni na moc rozsahly studium maximalne 9 trid (pokud je tam maji), je snima zachazeno jako z "exoty" uz od zacatku tak se tak i citi a maji vlastni privilegia. Casta kriminalita to je logicky malo penez. Prace? Pred 2 rokoma jsem shanel praci a v prvni fabrice byli predemno romove se ptat na praci (byli slusne upraveny i obleknuti normalne se bavily tak jak rada "bilich") a tam jim rekli do oci ze cikany nechteji a smitec. shodou okolnosti jsem je potkal jeste 2x v jinych fabrikach ve druhe jim rekli to same jako v prvni akorat se snimy vubec nebavily (znelo to tak to dobry den chci se zeptat jestli ma te nejake volne misto jsem vyuceny ******** a rekli ji cikany nebereme) a ve treti ji rekli ze jim zavolaji ale me tam vzaly hned bez volani neni to zajimave? Stat se to me tak me ta situace brzo udola a taky bych se na to vysr***. A mel bych dost strach kdyz by mi vyrvavaly pred dome tlupa ido** "cikani do plynu" atd. Mel bych strach o svoje deti tak i o sebe i manzelku. Tady ste uvahy plyne ze v nas vidi nepratele a mi naopak pritom znam spousta slusnych romu. Ja se spise divim ze demokracie je lepsi nez totalitni rezim ale za komunistu musely vsichni do prace bez ohledu na barvu kuze nebo vyznani. A ted to nejde? Ve tride jsme mely jednoho roma a do nej se navazely celou dobu skoly. Den co den mu nadavaly rasistickymi nadavkami typu "cerna svine,cernej,cigosi..." tak neni divu ze z nich nikdo nechce do normalni skoly protoze si ty skusenosti rikaji a radsi se rozmysli jit do "ghetta" kde se citi bezpecneji nez na "cizim uzemi" ja bych to udelal taky. Podle me neni rom jako rom a bily jako bily za vsechny muzu jmenovat "16ti lety mladik pobodal 3deti","na svitavsku nalezena 4 tela deti", "Ivan trojan dostla za brutalni vrazdu uskrcenim 18 let" "berdichuv gang dopaden" "mlady neonacista pobodal antifasistu" "do domu romske rodiny hodily zapalnou lahev" a takhle bych mohl pokracovat dal a dal je to stejny u tmavych i bilich vzdi se najde brak v kazde spolecnosti. V americe gangy v iraku teroristi a zijou uplne normalne a proc mi ne? A navic trpime tady lidi kteri se jakoly odvolavaji na hitlera a nacismus a fasismus pro tako lidi nebudu mit pohopeni a ani nikdy mit nebudu. Pral bych jim aspon 2 dny v romske kuzi jednou v moderni dobe a pak za hitlera. To ani neni mozny tim hle lidem neni ani 20 let a maji na sobe vytetovany hakovy krize a podobny blbosti vzdit to nezazily a ani si kloudne neprecetli historii jinak by vedeli ze cesi meli jit na "pekac" a ani jeden by tu z nas nebyl a takhle jsme vdecny lidem co za nas polozily zivot. Lidi co smisleji rasisticky by meli zavrit do nejakeho ustavu na cely zivot protoze mezi normalnimi lidmi nema co delat navid jedno cele etniku hazi do jednoho pytle to je na hlavu postaveny.
Prosim jestli se muzete vyhnout rasistickych sloganu tak to bude lepsi dik
"acid", jak píšete, že nějaká rodina dostává dávky měsíčně 13 tisíc, tak to já jsem celý život pracovala, nikdy jsem žádné dávky nedostala. Ono nechodit do práce, vyspávat pěkně v teple a v zimě nikam nevstávat, nikam nedojíždět, nijak se nehonit a mít za nic tolik tisíc měsíčně, to bych se měla, ani bych nepípla a byla bych šťasná, že je o mně o postaráno. Doma bych měla naklizeno, to mám i tak, děti by chodily do školy, to chodily i tak, denně bych měla navařeno, ale to mám i tak a při práci, a muselo se vše stihnout. Pak člověk večer padl únavou do postele a chtěl se vyspat, aby měl druhý den síly vše zvládnout. - stařenka
Acide zkuste přirovnat romskou komunitu a vietnamskou,obě žijí v naší společnosti a jak se chovají,snad jste ještě vietnamce na sociálce nikde neviděl,jsou totiž zvyklí makat a to důkladně
Nejsem rasista ale po setmění se některým brněnským čtvrtím raděj vyhnu obloukem. V domě kde žiji, bydlí dvě rodiny smíšené a jsou to slušní a pohodoví lidé co normálně pracují a vychovávají děti. Extrmisté to je jedna velká parta, která volá po něčem o čem většina těch mladíků ví prd a v ruce třímajíce kovovou tyč vykřikují naučená hesla.
ale jo bez ohledu bych nechal lidi na pracaku a pobirat davky jen 3 mesice pak snima sup k lekari (pokud by se zdrahaly jit do prace) pokud by byli zdravotne v pohode tak praci pokud by nic nenasel stat pomuze odmitne nic nedostane a pridavky atd by mel narok je ten kdo ma deti ve skole a pracuje. A take zakon o prizivnictvi jak za komunistu ten zakon byl perfektni nevidim proc by nemel fungovat i ted. a je po problemu
Řeknu ti to takhle. Jsem ze Šluknovského výběžku a tak naší oblast teď vidíš každý den v televizi, jak to tu vypadá. Cikáni tu s námi žijí odjakživa, nikdy se tu neprotestovalo, nikdy nám nevadili. Děcka chodí do normálních škol, pokud tam tedy chodí.
Já když jsem byla před 8 lety bez práce, tak mi manžel hned řekl ať na sociálku ani nelezu. On měl tenkrát 10,5 tisíce plat a mě dala sociálka 545,-Kč. Nájem dva tisíce, elektřina tisícovku, plyn dva a půl tisíce. Jedno dítě a prostě měli jsme 11 tisíc a tečka.
To jsem odběhla. Takže... přepadení v Novém Boru, přepadení ve Šluknově, v Rumburku šlo 20 cikánů na 4 kluky. Tři se schovali a těch 20 dokopalo jednoho? Kde to jsme? Varnsdorf, přepadli a okradli postiženého o dvou berlích, pak 17 ti letou holku, včera zas jednu paní s křikem ty bílá svině? Co to je? Každý den vidím partu vyfetovanců, co sem přitáhli bůhví odkud, jak shání peníze na drogy. Jak asi.. a hádej, jakou mají barvu pleti.
Divíš se? Já se bojím chodit se psama ven. Chodí se mnou manžel. 17 letou holku vozíme do školy. To ti přijde v pohodě? Kdo je tady do prčic utiskovaný?
To je můj první a poslední příspěvek do této debaty. Já se jen chtěla vyjádřit, ale distkutovat nebudu.
Jak píšete "ono není slast živit 8 hladových krků" - proboha, kdo jim ty krky domů nasadil? Vím, že můj názor v této věci je radikální, ale nebudu mít tolik dětí, když je nedokážu v pohodě uživit.
Moje vlastní zkušenosti s cikány sahají někam k mým 10 letům - když jsme šli ze školy, pravidelně na nás číhala skupina cikánských dětí, zmlátily nás a obraly o drobné (nic jiného jsme neměli). Od té doby se můj názor na cikány tříbil při dalších podobných příhodách i v dospělosti, takže já mám jasno. Vím, že lumpové jsou i mezi bílými, ale zatím mě nikdo bílý nenapadl a neokradl.
ono lumpu "bilich" je mraky a to stejne i v jinem etniku ono jde o to ze se lide nesnazi potrestat ty odpovedny ale rovnou celou populaci me taky okradl cigan prisel jsem o mobil penize a jeste jsem dostal pres drzku druhy den jsem si toho cloveka odchyt samotneho dostal a mobil a zbyte byl na svete do pul hodiny a byloto ale nikdy by me nenapadlo nekde protestovat a rvat nacisticky parafraze nicit nekomu majete a vylivat si zlost na vsech to je na psichiatri a jeste lepe na provaz nema pochopeni ani mit nebudu pro tyto "zmrdy" vzdy se da vse vyresit normalne
Acide, nebudu komentovat úroveň Vašeho psaného projevu, tak udělali jiní. Nicméně - asi vím, co tím chcete říct. Já s Vámi souhlasím s tím, že slušný Rom to má v naší společnosti těžké. Prostě mu to kazí ostatní a majorita má pak zafixováno: tmavší=problém. Jenže těch slušných je opravdu málo, většina je jich opravdu nepřizpůsobivých. Ano, mají jinou kulturu, jinou mentalitu, jsou hluční, nepořádní. Ale to ještě neznamená, že musí mít své výhody. Samozřejmě, 13 tisíc není dnes moc. Nevím jak problematiku znáte, ale početná rodina (2dospělí a třeba osm dětí) dosáhne na dávkách na mnohem více. Prolém je, že oni ze sociálních dávek žijí dlouhodobě, takže já odvádím z každé výplaty do sociálního systému část peněz, jako pojistku proti tomu, kdybych to náhodou někdy potřeboval a oni to neřeší a tyto peníze projídají, propíjejí, prokuřují... Já (ač mám slušný plat) jezdím Felicií, oni (někteří) Superbem...
A teď konkétně: Dům v naší ulici, který dědictvím nabylo sedm spolumajitelů.Dohodnut se nedokáží, takže pronajímají Romům. Zpočátku jsem uvažoval jako Vy, prostě nebudu mít předsudky. Hlučnost se přehlédnout nedá, nepořádek v podobě odpadků také ne. Jeden z těch bělejších si přišel pro půjčku (nepochopil jsem že nevratnou, moje blbost), 400Kč mi vrací od ledna. To samé s krumpáčem. Po několika urgencích je mi jasné, že jsem byl fakt naivní. Ale aspoň už nezvoní, ty peníze za to stály. Kriminalita ve vesnici rapidně stoupla, co týden je vykradena prodejna tady nebo v okolí, zdejší výkupna železa, mizí zelenina ze zahrádek, traverzy ze staveb. V patrovém rodinném domě žilo v době sčítání 30lidí, teď to odhaduji na 40-50. Z nákupů jezdí taxíkem (do města je to 13km). Televize v každém pokoji beží přes noc, když vstávám do práce, pořád světlo z TV. Dům za necelý rok bydlení neuvěřitelně zpustnul. Občas přijede Policie, občas energetici... Aktuálně jsou minimálně dvě obyvatelky gravidní. Spí a topí se i v prádelně, garáži, sklepě. V zimě se řeže a štípe dřevo klidně i v deset večer, aby bylo aktuální noc čím zatopit...
Takže - až budete mít takovou zkušenost, tak pak rád změníte názor...
co se tika tech odvodu z platu tak je jednov tomhle state jestli to schramstne rom a nebo politik a namasti si kapsu sam a kdyz clovek neco potrebuje tak ti reknou kdyz nas zvolis tak to bude. K tomu pujceni nejsme v minulem rezimu vsechno je vsech k tomu pujceni i bili otravovaly kolikrat me ze chteji pujcit 1000kč a vratily ne no tak nepujčuji už z principu ale že bych zanevřel na bile ne takovy je zivot jednou ses na hore a podruhe dole
Máte zvrácené představy. Ten politik ze svého platu také ty daně odvádí. A čím vyšší plat, tím vyšší daně. O užitečnosti některých politiků a jejich finančním ohodnocení si také myslím své, ale o tom toto vlákno není. Ale hlavně, narozdíl od nepřízpusobivých s nimi nejsou problémy. A teď dám otázku Vám: budete raději bydlet vedle parlamentu nebo vedle ghetta?
me by to bylo jedno pokud si umis zridit poradek tak je vse v poho. ale nemyslim stylem skandovani poznamek typu "cigani do plynu" niceni majetku zabijeni nebo vypalovani domu z malymi detmi to fak ne asi zacinam byt cim dal vic presvedceny ANARCHO-KOMUNISTA PROTOZE VETSINA LIDI NEJEN VY ALE CELKOVE ZACINA BYT ZATIZENY NA PRAVICI A TO DOST EXTREMNE VETSINE Z VAS ANI NEZAJIMA ALTERNATIVA ALE METODY KTERE JSEM POPSAL A KDYZ UZ NEKDO NEPREMYSLI JAKO HITLER TAK TECH SI VELICE VAZIM. JAKO BY JSTE SE DOMLUVILY "JEDEN SPATNY VSICHNI SPATNI" A ODNASEJI TO I NEVINI TURISTE NEDAVNO JSEM VIDEL VIDEO KDY SE PRIJELY NA POZVANI ING. Z INDIE A CO SE STALO? ODJELI SE ZLOMENYM NOSEM A FRAKTUROU HMM PEKNA VYZITKA
Acide, jak jsem psal, v něčem máte pravdu. Také nejsem přivržencem ultrapravice a paušalizování problému. Na druhou stranu, věřím že kdybyste měl zkušenosti (protože je nemáte, psal byste totiž jinak) a vzdělání (také by ten Váš projev vypadal jinak), stavěl odlišně. A jinak - jakou máte radu, kde začít?
ZAČIT TAM KDE KOMUNISTE ZKONČILY proč se zakon o přiživnictvi nenecha neby spatny a fungoval by jednotny reseni o davkach 3 mesice a hotovo pak do prace pokud nedostanes nic poku nemuzes nic najit najdeme ti odmitnes nemas nic pridavky na deti podminene starosti o ne (chodit do skoly a zajimat se o ne) ukradl si nekde zelezo udelals skodo za 1000 koru no tak si to odmakas(cisteni sidlist-mesta,vypomoc mesky sluzbam) udblizeni na zdravy pred soud. Jak koli se hlasit k rasismu provaz
tohle by platilo pro vsechny bili i romy a jak by vse slapalo
zkusenosti: byl jsem okraden zmlatili me druhy den si odchitl odpovednou osobu bez tlupy dostal mirnou nakladacku a veci i penize se mel behem chvile spatky,pujcil jsem prachy a nevratili mi je prisel jsem a zbalil jsem jim tv od tech dob mam jmeno a uz si nic nedovoly ale nikdy v zivote by me nenapadlo jit delat demonstrace rvat rasisticke hesla nebo nekoho zabit,ponizovat je,zapalovat ji domy i z detmi a mlatit je do bezvedomi posilat je pric nebo do nemocnice
PS: co furt mate z moji gramatikou (disleksie je svine)
Tak na to se nedá nereagovat. Když mě tu zmlátí tlupa patnáctiletejch spratků a já jim pak dám nakládačku, tak mě buď zabijí jejich příbuzní (a že jich je), nebo mě zavřou pro rasistický útok. Když někomu půjčím peníze a zbalím mu TV, tak mě zavřou pro krádež. To rasistické heslo měla jedna holka z tisíce lidí, nikdo jí nepodpořil v tom blbém nápadu, naopak jí i lidé odsoudili.
A demonstrace jsou tu proto, protože kdyby jsi četl všechno od začátku, tak starostové tady prosili naši vládu o pomoc. V březnu. Nikdo to nečetl. Ještě navíc to někdy v červenci přiznali, že jim to leží v šupleti odložené, nepřečtené. Když tě nikdo neslyší, jak slušně prosíš, tak prostě začneš řvát. Tečka.
"acid", myslím, že kdo přijde utahaný z práce, chce mít klid na odpočinek a ne si zařizovat pořádek. Pořádek má být automaticky, aniž by se k tomu musel druhý usměrňovat. Vy, když přijdete z práce utahaný, tak máte sílu a náladu ještě dělat pořádek? Utahaný člověk se naloží do vany, v teplé vodě se svaly uvolní, pak se nají a jde si lehnout. Chápete to? - stařenka
a to kvuli tomu budu nekoho mlatit ze je hnedy cerny modry nebo fialovi a ten kdo rika ze rasista neni a nema nic spolecneho z neonacisty a pod. a nic stim nedela a je na jejich zhromazdeni dava tichy souhlas a neni o nic lepsi. tak htaky se le podobne to zacinalo i v nemecku taky se myslelo ze hitler je hodny stricek vy jim delate zivnou pudu staci se podivat na toto vide tzv DEMONSTRACE ktera nemela daleko od lyncovani:
S těma barvama nemáš pravdu. Na tu demonstraci a budeš se hodně divit, šli i cikáni. Mezi bílé. Tady se demonstruje proti těm, kdo přepadávají, kradou a dělají bordel.
asi se spletl v te demostraci byli sjeti i hosi z odporu a podobnych skupin a ty by po boku s cikanama nikdy nesly a myslis ze by si cigani praly vlastni vyhlazeni a rvaly upalte cerny svine,cigani do plynu a nicili by majetek ve stylu "cikansky skurveny plot" asi ne
Acide, to jsou kecy médií. Taky jsem koukala na nadpis, že extrémisté demonstrují. Jenže pod nápisem nakonec uznávají, že demonstrují lidi, co tu žijí. Žádní hoši z odporu jak píšeš, tu nebyli. Ani je tu nechceme. Nikdo nechce vyhlazení, chceme aby odešli ti, co sem za poslední půlrok přišli a dělají bined.
co řekneš na tohle?
ROMALE JDEME DO NICH 10.9.2011 UZ JSME KONTAKTOVALI OKOLNI GANGY A ROMA PRIJEDTE DO RUMBURKU A POMOSTE TO JE VALKA A TA MUSI BYT JINAK TO NEJDE UZ JSME BYLI DLOUHO SLUNY U TAKOVICH DEMONSTRACICH TENTOKRAT BUDEM BOJOVAT AVEN ROMALE SO NEKBUTER AMENCA PES MUNDARAS LEN VEMTE SEKERY A NOZE DEME BRANIT DNESKA TO JE TAM A ZITRA TO MUZE BYT V KAZDYM MESTE MUSIME BOJOVAT JINAK TO NEJDE...A MAME I PISTOLE NEBOJTE SE PRIJEDTE CO NEJVIC AT TO SKONCUJEM CO CHTEJ.
vy o tich pistolych atd. to prepadeni "ale" po cele ceske republice se deji prepadeni zkutky ktere jsou daleko zvrhlejsi to uznas sam. je mi litotech lidi hlavne te stare pani. ale kdyz si neumite poradit 10ti letejma deckama a musite kvuli tomu volat lyncovaci demonstraci je to dost divny (za valky tam kde se nachazeli zide skrite take lide "demonstrovali" az je od tamtat dostali mrtvy)
pistole no to je logicky prece nebudou zastrasovat rybickou a sekyrkou.
co se tyka odporu a nacku co tam byli videl jsem asi 30 videi primo od ucastniku jde tam nadherne slyset pokriky cikani do plynu,cerny svine,cechy cechu,vyroky z filmu PROC co je co je co je...skrtnou a zapalit je,upalit, uznas ze normalni clovek tohle nepouziva a jestli jo tak neni normalni a pokud te ani tohle nepresvecilo tak te presveci znacky obleceni ktere nejsou az tak popularni normane a malo kdy se snima potkas ale pokud pujdes do urcitych skupin tak tam najdes thorstain srvat symboli napadne pripominajici kkk kriz v kruhu a treba cisla 18 ci 88 ty take nejsou nahodne vybrany tovse uvidis na zaznamech z te "demonstrace" a hazeni kameni a prken do oken no to taky neni nahoda? ze by se zvedl az tak vitr? niceni plotu za pokriku zkurvenej cikanskej plot cikansky mrdky pric a na polici vy spiny proc je chranite ty cerny svine? to zavani totalne "normalitou" a za takovyhle od roku 1939 do 1945 pokladaly milioni lidi zivot jak v odboji,osvobozeneskych vojskach,zidu a cikanu kruci at uz se vam sepne v hlave
Tys tam byl? Naposled říkám, že píšeš bludy. Podívej se na video a ukaž mi tam nějakého nácka a nějaké rozbíjení.
pt má stoprocentní pravdu. Nedovedu si představit, že přijdu z práce a místo chystání večeře půjdu šmejdit do cikánského ghetta, abych si odchytla toho nebožáka, který mi včera ukradl peněženku, případně abych si na oplátku odnesla domů jeho televizi. Mně to připadá absurdní.
doplněno 09.09.11 23:11:Já nechci, aby se mi sepnulo v hlavě. Chci, aby si mě už nikdy v životě nevšiml žádný cikán a abych nebyla nucena ani já si žádného cikána už nikdy všímat. Mně to stačilo.
ja sem to tak udelal a mami klid romsky kamarady a nemuzu ri ani slovo na moji obhajobu tv byla kvuli tomu ze nevratil prachy a ze jsem ho ztlouk tak to bylo spise vychovny a moje veci byli zachvili zpet rozhodne jsem dostal pres drzku vic nez on ani mu netekla krev a nebyl zadny moncl
doplněno 09.09.11 23:34:je treba zajimave ze kriminalita vestilu berdichova gangu atd nikoho nesokovala nebyli demonstrace ale lide koncily v sudech z kyselinou auta vybuchovaly...atd pripad ktery se stal me u nas je ubytovna naplnena z vetsiny rusky hovoricimi obcany ktery si dovolovaly na vsechny. sedeli jsme hospode z kamosema najedno prisly tyto lidi sedavaly v rohu a nekdo jim zased misto oni sly a rekli mu at vypadne particka se nedala a rusky hovorici spolu obcane byli v podrousenem stavu zacaly se hadat a v tom sem vedel zejde o velky pruser jeden z nich vytahl pistoli a zacal strilet do zdi vsichni se logicky zdekovaly ja moje part zdrhla na hajzly a diky bohu se nikoum nic nestalo kdyz prijela policie ani se tim moc nezabivala kdyz zjistila ze jde o rusky hovorici spoluobcany a odjela nic se jim nestalo my jsme odesli od tamtu co nejrychleji myslite asi ze se jim neco stalo ani nahodou byla k vuli tomu nejaka demonstrace nebo neco podobneho ne vse vysumelo si ce me uz nedostanou do hospody ani parem volu a to do zadne ale zebych nenavidel rusky hovorici lidi to rozhodne ne stalo se stalo
"acid", tohle jste zde napsal v 21:07
...me taky okradl cigan prisel jsem o mobil penize a jeste jsem dostal pres drzku druhy den jsem si toho cloveka odchyt samotneho dostal a mobil a zbyte byl na svete do pul hodiny a byloto...
Kde berete stále energii dávat někomu přes držku, a kde bere ten, co Vás okradl energii na zlodějnu? Pracující lidé, co potřebují si za vydělané peníze koupí a nekradou, neperou se, ale chtějí mít klid a odpočinek. Rvačky a zlodějnu vymýšlí člověk, co má času nazbyt a žádné starosti s chozením do práce. Pžemýšlejte nad tím, co Vám píšu, pokud Vám moje slova nejsou cizí, jen dobře, pokud nechápete, tak musíte nejprve 40 let pracovat dennodenně a pak možná pochopíte. Nevím, jak jinak už bych Vám to napsala. - stařenka
Ty seš buď cikorka nebo nějakej multikulti snílek, tak 17ti letej. Kterej se zhlídl v Antifa a podobnejch sračkách. Mám pravdu, nebo se k ní jen blížím?
do prace chodim na nedavam to jako navod jit dat jim pres drzku a nebilo tak tezky si ho chitit kdyz je na nadrazi skoro kazdy den a mam to po ceste z prace jak jsem psal uz vickrat to neudelaly protoze je dost prekvapilo ze jsem to chtel zpatky bez policie jini lide sli a udalije.
georges: nejsem antifa ani 17letej. Jsem anarch-komunista (to se k antife ani neblizi) mam rad nazory podobne treba che guevara,ira,raf, a neco malo take hamasu a talibanu ci al qaeda mam pul rocni trenik krav maga mam vlastni uskupeni nenavidim rasismu a vse kolem ameriku a demokraci v jejich podani toho je mi 26 mam rad zbrane pohodu.
Otazka na teba: kde pak si vzal te vyras cikorka ty ses nejakej podezdrelej koukam ze se vyznas jako co by si my udelal kdybych byl rom no povidej to me zajima te vyras jsem slisel jen jednou a nebylo to prijemny ani pro jednu stranu
Původně jsem byl odhodlanej to tu všechno přečíst, ale pak jsem to vzdal, na takový házení kydů sem tam nemám.
Takže, jsem taky z takový oblasti, která má dlouhodobé zkušenosti s rozličnými lidmi. Pominu to, jak byly totálně rozmlácený a rozebraný nový paneláky, že siláci zvládnou holejma rukama odpravit to, na co by jinak byla třeba zbíječka a bagr, a že danou oblastí nebylo radno chodit ani ve dne, to už jsou ale starý věci. Teď k těm novým.
Jdu si po městě, za bílého dne se přitočí švihák s nagelovanejma vlasama a slunečníma brejlema a nabízí mi dívku, stojící opodál, co jí říkáš, pěkná je kámo, viď, za tisícku, co jí říkáš, hm, jdeš do toho? O kousek dál, na frekventovaném místě, skupinka stojí na chodníku a blokuje, nehne se z místa, lidé je obcházejí po silnici, kde stojí namakaná vytuněná kára, u ní další skupinka, autorádio puštěný na plný pecky a oni na sebe povykují a snaží se ho přeřvat. Za rohem, na sídlišti, všechny lavičky komplet obsypaný, lidi řvou, další vyložený na balkonech a v oknech, řvou na sebe navzájem a na ty dole, házej kámošům paklíky marihuany, ženský se fackujou a trhaj si vlasy, čtrnáctiletý děcka chtěj oheň, další chce cigáro, třetí chce drobný, jen půjčit, vrátím. Za hezkého počasí děti venku, všude bordel .. Přicházím ke dveřím, někdo jde zrovna ven, popoběhnu k němu, abych si chytil kliku a nemusel odemykat, týpek se hned naparuje, problém pyčo, div do mě nezačne strkat .. za deště a zimy ve vchodech a sklepích, zdi počmárané, výtahy poničené, schránky orvané. Přijede zásahová jednotka, dvě auta, vtrhnou do bytu se samopalama, vyvedou jednoho zfetovanýho, kterej mlátil rodinu, a odvezou si ho s sebou. Téže noci mladík křičí před barákem, zabiju tě, stejně tě zabiju, rozkope dveře, domáhá se vstupu ke svému švagrovi, který se nepohodl s jeho sestrou, na závěr pár varovných výstřelů do vzduchu a jde domů.
Pro jednou by to mohlo být zajímavým dobrodružstvím, ale třikrát týdně, po celý rok, to už začíná být otravné a ubíjející. A to vlastně ještě můžu být rád, že tam nebydlím a nemusím to trpět každý den.
Takže ne, opravdu mi nevadí rasa. Vadí mi, když se lidi chovaj jak prasata.
Chci upozornit, že nejsem rasista, bylo by mi jedno jestli vedle mne žije černý,žlutý, nebo modrý.Ale když vidím, jak se romové chovají, tak se našim lidem nedivím, že je to všechno už štve.Naši lidé, když nemají práci a musejí žít ze soc.dávek, tak se snaží najít práci(vím, že většina,ale jsou i jiní),ale cigoš přijde na socialku se svou celou rodinou, nahrnou se tam, řvou vyhrožují, ženská na každé ruce několik zlatých prstenů a před socialkou bourák. Ano, mají svou kultůru, ale to neznamená, že si můžou všechno dovolit. Dělají si ti všechno sami, že je tady nikdo nechce. Já když ve městě vidím cikána, tak se mu snažím obloukem vyhnout, ale cikán né, ten naopak si tě vyhlídne, okrade zmlátí, nebo když budu mít štěstí, tak jen sprostě vynadá. Slušný náš člověk si jich nijak nevšímá, projde kolem nich a když oni nezačnou, tak ani nevědí,že kolem nich prošel.Znám jednu romskou rodinu u nás na vesnici.Mají 6dětí ,jeden z nich chodil semnou na základku. Jeho táta s mamkou mají na vesnici hospodu, je to jediná hospada u nás. Slušní lidi, pořádní, čistí a hlavně se snaží, aby měli hospodu pokaždé plnou. Když jsme se pro spolužáka stavovali cestou do školy, tak mezi tím co jsme my ostatní se ještě váleli v posteli, tak ta rodina již od 5hod. kmitala, krájeli zeleninu na vaření,zametali, prostě makali. Když děcka přišly ze školy, musely ty větší pomáhat v hospodě. Když něco provedly dostaly nářez. Nemají žádného bouráka, jen starší dodávku, ale hospodu mají pěkně upravenou a pokaždé skoro plnou a jak výborně vaří. Několikrát nám jeho mamina dala i oběd. Nejsou žádné problémy, příjdou i mezi nás, když je ve vesnici nějaká akce. Kdyby každý cikán se aspon z poloviny takto choval, tak by je nikdo tady neurážel, ale jen ty gauneři by trestali, zrovna jako naše občany, nedělal by se rozdíl moc.Ale bohužel je těch cikánů co jsou slušní strašně málo, snad by se dali spočítat i na prstech.
Dnes jsem ve zprávách TV JOJ vyslechl informaci,že někde v Košicích přepadli Cigáni (4 mladíci 14 - 15 let ) policajta v civilu,jedoucího na kole.Utrpěl těžká zranění obličejových kostí.Prostě chtěli tímto brutálním způsobem ukrást kolo.A to je pro tuto skupinu typické.Kašlou na zákony,žádný trest jim nehrozí,i za cenu ohrožení zdraví a života jiného člověka.Pokud by jim už od 12 let hrozil trest smrti za takovýto zločin,určitě by si to rozmysleli.
JABRAKA
acid, máte pravdu ve všem, co píšete a jak to myslíte. Co říkáte, pojďte si vyměnit byt. Obecní, nízký nájem, 2x gamaty, 50m2, krásné prostředí s velkou loukou pod okny, více důchodců, tedy klid. Klid a pohoda byla do té doby, než do bytu přímo pode mnou nastěhovali cikánské manželé se šesti dětmi od 2 do 10ti let. 4 z nich jsou mentálně postižené. Nikdy nepracovali, nepijí, nebijí se, své děti milují a starají se o ně. Ale jsou zvyklí řvát. Všichni. A oslovovat své děti, nemohu to ani napsat, protože takové nadávky jsem za celý svůj život neslyšela. Zahajují život s prvním probuzeným dítětem před šestou řevem-ty ku.vo vyj.baná, chrápej! A končí kolem 23.h. Kdy 10let kluk zařve na tatu- ty ču.áku zku.vený, nedám ti to! Musí mi hrát rádio nebo televize, u pc sedím s muzikou ve sluchátkách. Tyto děti nikdy nebudou mluvit slušně, nebudou jíst příborem, nepůjdou studovat, nebudou pracovat. Každé z nich bude mít zase nejméně 6 dětí. Budou pobírat takové dávky, jako jejich rodiče. Budou jezdit z Kaufu taxíkem, ikdyž nafasovali auto a stát jim přispívá na benzin. Za prázdniny koupili-nafukovací bazén cca 2x3m, čistokrevného jorka za 4.000kč, 2x očkování pro něho, žrádlo,kluk nový mobil, krásný sestřih s vystříhanými obrazci, hru, za batohy do školy paní říkala, ža dala čtyřku, nové velké plynové topidlo pod okno za desítku, jak paní říkala (ikdyž vloni dostali nová kamna a realitka spec pro ně nechala vyvložkovat komín), pán cigan chodí do herny (jednou jsem pro ně oba, v herně byla, protože děcka strašně strachem řvala) a vrací se celý zkleslý. Asi tak, co je vidět bez pátrání.
Tak vám nevím. Je to přímo státní tajemství, odkud na to berou. Já, po 38.letech práce nejsem s důchodem na průměru. Platím daň na každém rohlíku, na každé kapce vody jako blázen, aby bylo pro tyto lidi. A to si myslím, že je slušná, čistotná rodina. Co teprve ti problémoví!
Acid, fakt, pojďte si to vyměnit. Přivítám to, protože to nemám jak jinak řešit.
To by jste si nepomohl nad mojim bytem bydli bila rodina ktera je dost hlucna deti nemaji ale ty rany jako by tam poustely 20kg cinku, kdyz se nepohodnou rachot pri hadani jeho manzelka chce furt zkakat z okna (8pataro) a u otevreneho okna rve a nejlepsi na tom vsem je to ze ty lidi snad nikdy nespi jednou je to sliset pres den jindy kolem 00:00 a pro obnenu nekdy i o 4 rano no a kdyz clovek stava o pul pate rano neni to nic moc. Samozrejme jsem to pokousel resit kdyz jsem slisel strasny jekot vlitl jsem tam co se jako deje a odpoved tahni do prde*** a to i od manzelky kterou ocividne tloukl o te doby se do niceho neseru a mam klid zvikl jsem si. pak tu mame mlady taky bili prisel domu kolem 4 hodiny (bydli z matkou) nejak se nepohodly a zacal ji kopat do dveri a samozrejme rachot po celem panelaku prisli policajti odnesliho asi 300m od baraku a borec se znovu vratil. a takovych pripadu v nasem panelaku je a nenadelam nic proste jsem si na to zvikl a uz me to ani nebudi a netrvalo to dlouho. Jediny co me vadi je to ze jiny mlady pan ma zalozenou nejakou tanecni skupinu nebo co a oni se nekdy slejzaj dole pred vchodem vzdy udelaji bordel. Je to tam cely tyden a ten kdo ma slubu to ani neuklidi je setrou a maji hotovo nakonec me to nasere a uklidim to sam. co se tyka ponicenych veci to take neni vymecne 3 ozraly jeli vytahem a napadlo je ze si povyskoci a vytah byl v hajz** a cely tydem nejel a co muzu udelat nic ani to neresim protoze si lidi skodi sami ale ze bych kvuli tomu nekoho nenavidel chtel ho zato lyncovat...a hazel lidi do stejneho pytle to fakt ne nekdo je takovy a nekdo zase jiny stim nic neudelame a musime si zvyknou na takovy zivot musi podotknou ze vsichni jsou bili. Se podivejte na ameriku tako vy je to vzor polovina nezamestnanych drogy kriminalita a co no nic zije se dal.
doplněno 10.09.11 12:58:se kouknete na tohle
Acide, Vy jste buď fakt ortodoxní komunista, provokatér nebo blázen. Takže: mně je vcelku jedno, jestli budu mít za sousedy fialové nebo černé. Je mi jedno, když jich v dvougeneračním domě žije padesát. Ale chci mít klid, nemusím absorbovat jejich řev a nepořádek. Ano, nepracují, nikdy pracovat nebudou a dokonce si na tom zakládají. Ještě bych skousnul, že ráno, když odjíždím do práce, oni koukají na TV v každém pokoji. Ale bát se, že se mi v době, kdy i na ně pracuji, ze zahrady něco ztratí? Znáte rodinný domek, kde bydlí padesát "bílých"? Problém se nepodařilo za čtyřicet let vyřešit ani Vaším kolegům - komunistům. Naopak, ti je naučili, že zaměstnání musí mít, aniž by chodili do práce. Když zdemolují vlastní bydlení, stát jim dodá nové... funguje toto i u bílých? A k těm slušným. Nediskriminují je bílí, ale ti neslušní. Člověk se prostě poučí ze zkušenosti, když dá jednu šanci, oni ji zneužijí, tak proč to zkoušet dál a dál? Prostě ať si mě nevšímají, já také nebudu. A s tím argmentem, že si mám zjednat pořádek. To jako že zazvoním a řeknu, že jestli budou dělat kravál, že jim udělám co? Když jich tam je padesátinásobek? Psal jste, že je Vám šestadvacet, máte revoluční myšlenky - jsem rád, že žijeme ve společnosti, která je nevovolí realizovat. Vy si stěžujete na ultrapravici. Ale ona úplně stejná je i ta ultralevice, kam se hlásíte Vy. Ano, nesouhlasím s útokky typu Vítkov, to byla prasárna několika magorů. Ale uplně stejně, jen z opačného břehu, vidím jako potencoinálně nebezpečného Vás...
nikomu jsem nikdy nic neudelal lidem pomaham bez ohledu na to jestli je pravicak nebo levicak k ultralevici se nehlasim nesnazim nikoho zformovat. Co se tyka komunistu tak si myslim ze delaly co delat meli kazdy bez ohledu chodil do prace byl klid pokud se nekde objevila ultrapravice tak jste sotva o nem slysely a byla to velice okrajova vec kazdy drzel hubu a krok. policie delala to co mela delas bordel dostanes pres hubu a hotovo. V dnesni "demokraci" zapalna lahev v dome kudla v zadech, prace malo ten kdo je na vysokym poste si nahraber prachy a pokud ne tak je to velice vzacna vyjimka viz. gross, vlad a jeji prezentace v eu za 551 milionu nikdo nedokaze vysvetlit kam ty penize sly a takovych prikladu je. Co se tyka majich myslenek tak k tem jsem dospel asi pred 3 roky a pokud chcete se bavit na tema ortodoxni komunista tak by bylo lepsi precist si co je to anarcho-komunismus
doplněno 10.09.11 13:36:co se tyka statu tak to resi uplne spatne a vubec to neumi jenom pridelavaji starosti.
Tak acide, poslouchej mě dobře. Podívej se na tyhle stránky.
PROSÍM. Tam uvidíš, že to co píší média, aby měli sledovanost, jací jsme rasisti a extrémisti a radikálové a já nevím co není pravda. Klikni si u té petice na hlasy, je tam přes 300 lidí a přečti si ty jména. Novák, Pavelka např. česká jména. Kdo si myslíš, že je Ferenc, Dunko, Čárný? Tohle není proti cikánům, ale proti nepřizpůsobivým. Už mě neštvi.
Měl byste s tím něco udělat, to je sprostý od těch bílých, aby v noci rušily cikorky, který chtějí spát, aby byly ráno čilý do továrny. Normálně zavolejte Kocábovi a Lejle, nebo ještě lépe ombudsmanovi. Takhle to přece nejde, to je rasyzmus a dyškredytácija, né?
A teď si představte, kdybyste ten randál slyšel. To by byl rozdíl proti slišení. To by sis nezvikl, to by tě asi zvyklalo.To bis teprv vyděl!
Cikáni vs. Rómové - poznal jsem zblízka cikány, ty kteří pracovali a žili tak, jak je v našich končinách dobrým zvykem. Samozřejmě jsem registroval i ty druhé, nepřizpůsobivé. Když nastala otázka, jestli cikáni nebo rómové, tak všichni ti, které jsem znal, svorně prohlašovali "Jakýoak my jsme rómové, my jsme odjakživa cikáni." Potom se vynořili samozvaní mluvčí a zastánci rómských práv a samozřejmě na svoji stranu strhli ty nepřizpůsobivé, kterým se to náramně líbilo. A když se toho chytla média, tak bylo dílo dokonáno. Takže celá dnešní situace je zákonitým důsledkem toho, jak tento problém média celá léta prezentovala a jak se k tomu stavěli naši mocní. Problémy samozřejmě dříve byly také, ale zdaleka ne takové, jaké jsou dnes. Diskriminace zde samozřejmě už dnes je, ale zcela opačná, než jak mi to prezentují média. Ty jednotlivé případy, o kterých se z médií dozvíme, to nemohou zásadním způsobem ovlivnit. Kdo z nás "bílých" si může dovolit to, co rómové a aby mu to navíc ve většině případů prošlo?
ladi, romové, o kterých píšete, jsou rodiči dnešní mladé generace, která dělá ten binec. Pro kterou neplatí ani zákony, ani hranice toho, co se prostě nedělá. Vidí, jaký je průšvih a stejně jdou a za rohem náměstí, za zády policie okradou, zmlátí. Žádná obava, žádný zdravý rozm.
Ano, samozřejmě, ale tam vždycky hlavní úlohu hrály rodinné vazby, panovala tam určitá hierarchie. Proto si myslím, že kdyby to jejich rodiče neschvalovali nebo netolerovali, tak k tomu nikdy nemohlo dojít. Uvědomme si, že tato situace se vyvíjí už cca 20 let. Byli to rodiče těchto mladých, kteří nadšeně přizvukovali velkohubým řečníkům.
Sice je to šéf radikálů, ale ty názory se mi líbí. Má pravdu.
17:23 Vandas pokračuje: "Je třeba obnovit pořádek a bezpečnost v ulicích."
17:18 Lidé Tomášovi Vandasovi tleskají, křičí a pískají. Vandas nyní kritizuje vládu "Vláda je neschopná a zkorumpovaná."
17:16 Vandas: " Slušní lidé mají strach vyjít na ulici, řádí tu nepřizpůsobivý gauneři. Zákony mají platit pro všechny. Jak práva tak i povinnosti,"
Lidičky, venku je krásně a my jsme tu doma zalezlí jak krysy, místo abych s pejskama běhala venku. Je mi z toho už smutno.
doplněno 10.09.11 17:34:
Stydííím, ještě zdroj musím uvést. Omlouvám se.
Máš pravdu, je krásně, teplo, sedím si tu na verandě s veškerým servisem (švagrová) a nic mi nechybí.
Nemám sílu číst celou diskuzi. Ale všichni co tu hájíte ty různé dva měsíce a dost. Jako bych slyšel TV a její zprávy. Jedno jakou. papouškujete ji tu doslova do posledního písmenka.
Přemýšlejte co se asi tak stane, když vezmete všem po dvou měsících dávky? Budou krást úplně všichni. Tomu říkáte vylepšení bezpečnostní situace? Opravdu si myslíte, že je práce pro všechny? Opravdu si myslíte, že vynucená práce za tři tisíce měsíčně, je to pravé opatření? Vy by jste za tři tisíce měsíčně šli dělat? Pokud mi budete tvrdit, že ano, nevěřím Vám. To jsou peníze, které Vám stačí tak na uživení. Kde je nájem, voda, a náklady na topení. Přemýšlejte.
Proč asi v Německu má každý nezaměstnaný Němec nárok na 325€ podpory, na bydlení, zaplacené energie a poplatky za TV a radio? Protože moc dobře vědí, že se jim to vyplatí. Nejsou to arogantní hlupáci, jako naši politici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.