Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvky na dřevěném obložení

Od: kravsko* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Mám byt v panelovém domě. Ted jsem na dvou stěnách nechal udělat dřevěné obložení, kde dali cca 1cm lištu a na to přišroubovali palubku. Na těchto stěnách mám ale 4 zásuvky. Zásuvky jsem sundal a nechal od truhlářu udělat otvor přesně kde je zabetonovaá stará plastová krabice. Vedení je v mědi. Vzal jsem delší šroubky a zásuvku namontoval na stávají krabici přes dřevo.

Poradíte zda je to hodně špatně? musím dát nějakou krabici nebo něco mezi stávající krabici a palubku?

Děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nejlépe, dát tam toto.

KI 68 L - speciální dvouplášťová krabice určena pro všechny druhy hořlavých materiálů včetně C3.

hop®
hodnocení

0x

Výše uvedená KI68L je tak do srubu, kde je riziko požáru opravdu velké. Do paneláku běžně dávám KU68LA/1 nebo novější typ KU68LD/1

Můžete juknout na parametry jednotlivých krabiček, všechny by měly splňovat odolnost proti teplotě 850°C...

koposkatalog.cz/...

kravsko*
hodnocení

A když to nechám tak jak jsem to napsal...myslíte že hrozí nějaké riziko zahoření třeba?

hop®

Neriskoval bych to, stačí časem uvolněný drátek a teplo z přechodového odporu nebo pár jiskřiček. Nemusí se nic stát, ale náhoda je blbec, pak si budete "drbat hlavu", že jste ušetřil 15 korun za krabičku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]