Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám byt v panelovém domě. Ted jsem na dvou stěnách nechal udělat dřevěné obložení, kde dali cca 1cm lištu a na to přišroubovali palubku. Na těchto stěnách mám ale 4 zásuvky. Zásuvky jsem sundal a nechal od truhlářu udělat otvor přesně kde je zabetonovaá stará plastová krabice. Vedení je v mědi. Vzal jsem delší šroubky a zásuvku namontoval na stávají krabici přes dřevo.
Poradíte zda je to hodně špatně? musím dát nějakou krabici nebo něco mezi stávající krabici a palubku?
Děkuji za radu
nejlépe, dát tam toto.
KI 68 L - speciální dvouplášťová krabice určena pro všechny druhy hořlavých materiálů včetně C3.
Výše uvedená KI68L je tak do srubu, kde je riziko požáru opravdu velké. Do paneláku běžně dávám KU68LA/1 nebo novější typ KU68LD/1
Můžete juknout na parametry jednotlivých krabiček, všechny by měly splňovat odolnost proti teplotě 850°C...
Neriskoval bych to, stačí časem uvolněný drátek a teplo z přechodového odporu nebo pár jiskřiček. Nemusí se nic stát, ale náhoda je blbec, pak si budete "drbat hlavu", že jste ušetřil 15 korun za krabičku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.