Nejste přihlášen/a.
Zajdeš do náborového střediska pro kraj kam chceš nastoupit, tam dostaneš veškeré podklady a instrukce. pokud projdeš příjmacím řízením - psychotesty, fyzické a zdravotní testy, budeš přijat do služebního poměru. samozřejmě musíš být bezúhoný atd. následně budeš zařazen na oddělení, kde setrváš do otevření kurzu tzv. Zákl. odborná příprava policistů, kam pak nastoupíš na jeden rok. Poté praxe a zařazení zpět na útvar. Další povolání vykonávat nemůžeš.
Jen doplním, že před ZOP je ještě kurz na zbraň, po ZOP je ještě kurz na řízení sl. vozidel, po praxi je cca ve 2 a 3/4 roku služební zkouška, po jejím složení přecházíte na služební poměr na dobu neurčitou.
Co se týče dalšího povolání není to tak úplně pravda, můžete vykonávat vědeckou, uměleckou a pedagogickou činnost po tom, co jí schválí tuším krajský ředitel. Např. můžete zpívat, učit v autoškole, psát knížky apod.
Ve své(smazané) odpovědi jsem vyjádřil pohrdání povoláním policisty. Myslím, že pro uchazeče o takové povolání je dobře, když mu někdo naplno řekne, že jsou na světě i lidi jako já, kteří tímto povoláním z mnoha důvodů pohrdají a neváží si jich. Ale pravda se tu asi nenosí, a tak se všichni na sebe budeme usmívat, a budeme tazatelům lhát jak je všichni v jejich rozhodnutí podporujeme.
Zabu vy budete asi pěkný exot! To, že jste zřejmě dostal pokutu, mě opravdu mrzí! Asi byste byl zřejmě spokojenější, kdyby si na vaší přítelkyni nebo manželce, pokud nějakou máte, párkrát do měsíce jen tak na ulici, zaskákal nějaký vágusák, protože měl zrovna chuť.
hejkal: zatím jsem nepotkal jediného policajta, který by mi stál za změnu názoru na ně. Nepotkal jsem jediného, který by měl snahu mi jakkoliv pomoci, když jsem to potřeboval. Naopak jsem se setkal s policajty, kteří se v mém vlastním domě chovali jak doma, bez jakéhokoliv povolení, potkal jsem policajty, kteří nechali mého syna napospas rozuřenému davu lidí, atd atd. Kdo se s takovou zvůlí nepotká, ani neví, že se tu něco takového děje. Když jsem si na ně stěžoval, jejich velitel si mně vyslechl, ale už jsem následně nestál ani za slovo reakce. A rádce jsem doufám neurazil. Nejsem si toho vědom. Čím?
danys: No comment. Vaše odpověd je mimo téma dotazu, protože odpovídáte mně a nikoliv tazateli, a měla by být taky smazána.
odpovím Ti jen na to, na co se dá reagovat. tedy na argument argumentem.
1.) cituji: Máš pravdu, mnoho lidí všeobecně není podle našich představ, ani podle zaužívaných zvyklostí.
- Ano policajti nepracují nejen podle mých představ jak by mělo vypadat jejich "pomáhat a chránit", ale ani podle představ spousty lidí, se kterými se denně potkávám.
2.) cituji: Jiní lidé mají s policajty naopak dobré zkušenosti.
- Ty taky? Pokud ano, proč se odvoláváš na jiné? Já zatím žádného takového nepotkal, a nikdo z mého okolí mi nikdy neřekl, třeba jen tak mezi řečí, byl jsem na policii a oni mi pomohli, apod. Zato opačných zkušeností mají lidi spoustu.
3.) cituji: Degradaci reputace policajtů má z velké části na svědomí systém v této republice, a to dlouhodobě. Píše o tom i kilrah.
- ano souhlasím, a taky jsem to naprosto natvrdo napsal. Každý kdo jde sloužit k policii, získá pověst člověka, který na víc nemá. Napsal jsem to samé, jen jsem to původně neobalil slovní omáčkou. A většina lidí se bůhví proč to bojí říci naplno. Asi mají důvod. Jaký? No když se to nesmí ani tady, kde skoro o nic nejde. .. . .
Bohužel, právě kvůli té příčině, kterou jsi tak hezky popsal, tazatel skončí jako jedno z koleček v soukolí policie, a právě ten systém, ho donutí dělat svoji práci stejně, jako ji dělají ti dnešní policajti. protože pokud bude trvat na těch krásných ideálech, se kterými tam jde, tak ho systém semele a vyplivne.
K policii nechoď, je to povolání o ničem a situace v zemi se bude jen zhoršovat. Budeš ten nejhorší, budeš spodina a i vlastní rodina tě bude pomlouvat. Dokonce v očích rodiny přítelkyně budeš pro smích. A až zjistíš o čem ta práce je, začneš nadávat, a litovat že jsi do toho šel.
Policajt v této zemi nemá žádné pravomoce, když tě někdo napadne a ty se ubráníš, budeš vyšetřován, zda tvůj zásah nebyl nepřiměřený. A jelikož je situace jaká je, a stále se zhoršuje, budou vysílány posily do krizových situací. Tehdy se ti třeba stane, že tě vyhodí z okna, nebo tě zmlátí (schválně neříkám kým) a skončíš nakonec jako nějaký hlídač kterýmu bude vše putna.
Pamatuj, že zákony v této zemi nejsou pro spravedlivé ale pro podvodníky, vyžírky a grázly. A úcta k policajtovi a četnictvu je dávno ta tam...
A Vy si myslíte, že jinde třeba v soukromé firmě je to jen pohoda, ráno přijdete do své kanceláře, uděláte si kafe a až do konce směny máte klid? U soukromníků se musí sakra makat, aby se zaměstnanci vyplatili. Jednoho dne se majitel firmy rozhodne odejít jinám, změní název firmy, majetek převede na své známé, podniká dál a vy ani soud z něj nedostane poslední třeba 3 výpaty, které vám dluží a ještě se Vám u soudu smějem že nemá žádný majetek a že tedy nemá z čeho zaplatit, protože ještě než zkrachovala jeho původní firma tak nezapomenul svůj veškerý majetek převést na blízké a kamarády. U státních zaměstnanců alespoň máte jistotu, že Vám podle tabulky každý měsíc ohodnotí a 15tého pošlou peníze na účet. Navíc policisté mají další výhody, dovolená, výsluhová penze, dovolaná na rekonstrukci bytu atd. Díváte se moc na americké filmy, kde se ukazuje jen vše dobré z kapitalismu.
S policisty mám zatím jen dobré zkušenosti. Třeba nikdy jsem ještě nedostal žádnou pokutu od PČR. Zato měšťáci, to je jiná. Těm jde skutečně jen o peníze. Raději uvidím 10 republikových policajtů, než 1 měšťáka.
Co to? To máte odkud ty benefity? Z nějakého náborového letáku ne!? Tak jako tehdy, 30.000,- nástupní plat
Jinak si zjistěte jaké jsou podmínky pro nábor a jak dlouho máte smlouvu na dobu určitou, jaký máte plat, kam vás odešlou na výpomoc atd... To vy nemáte ani páru očem práce u policie je...
A co se týče soukromníku. Musíte počítat s tím, že soukromník nedosáhne na tučné zakázky, takže podle toho i vypadají platy a pokud je to v*čůránek tak máte smůlu.
Ale tak je to všude, bohužel a u policie to rozhodně není procházka růžovým sadem. A věřte, že co znám mladé kluky, tak věsměs jim začínají zdravotní potíže a to byli třeba i sportovci. A co s takovým člověkem kterého nepřeřadíte na jinou práci? Hmmm? A nedosáhne ani na rentu!? K té rentě se totiž musíte dostat pane, víte
A jinak znám státní i městskou policii a všude potkáte hajzly i normální, tak jako všude...ale vesměs když se člověk chová slušně, a nepřekročí předpisy tak i měšťák je lidský a ne žádný hajzlík.
Vážení, manžel u PČR pracoval 31 let, vyšlapal si to od samého začátku až na kriminálku, plat řekla bych slušný, spousta nocí a víkendů v práci, dokonce i z dovolené ho stáhli. Dost těch kluků znám osobně a rozhodně si nemyslím, že je to práce jednoduchá, peníze zadarmo a už vůbec si nemyslím, že je to práce hodna opovržení společnosti. Ano, vtipů o hlouposti policistů znám mnoho ale aby se ten člověk mohl ucházet o místo na kriminálce, místo vedoucího nebo třeba ředitele expozizury či kraje potřebuje jednu a ještě líp dvě VŠ a spoustu praxe.
Camel odpovědi jak se stát policistou už máte, za mě dodělejte VŠ a když budou volná místa, hlaste se rovnou třeba na hospodářskou kriminálku-úvěrové podvody, počítačové podvody... (prostě tam kde vaše VŠ zaručuje odbornost).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.