Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

To co dělám není normální

Od: sare odpovědí: 28 změna:

Je mi 35 let a chci se svěřit s problémem, který mám. Pěkně se společensky obleču - šaty, silonky, lodičky a když se začne stmívat, aby mě někdo známý nepoznal, chodím po ulicích a když jde někdo proti mě nebo za mnou vyzuju jednu botu, kterou schovám do tašky a jdu jen v jedné botě. Cítím jak mě to dělá dobře, vzrušuje mě to, když mě někdo osloví a začne mě litovat mě, jsou to převážně starší ženy a ptá se se co se mi stalo a já můžu na to odpovídat, vymýšlím si, že mi ji někdo vzal když jsem byla u kamarádky na návštěvě nebo v nemocnici. Takto chodit eobutá vydržím dlouhé hodiny a už tu potřebu mám i teď v zimě, kdy jsem začala takto chodit, kdy si vyzuji jednu kozačku, kterou si schovám a i když mě je hrozná zima tak to vydržím. Vím, že to co dělám je abnormální, možná pro někoho šílený, ale já to potřebuju dělat, těším se na to, až to udělám. Teď už každý den, musím jezdit vždy na jiná místa, abych vždy byla na jiném místě a nebyla tak nápadná, že to dělám schválně, musí to vypadat jak moje eštěstí. Manželovi se vymlouvám, že si něco zařizuju, protože jsem tak často na pár hodin pryč od rodiny a to nezmiňuji to, že musím si každý den kupovat nové silonky, protože je vždy na chodidle roztrhám. Poradí mě někdo co mám dělat nebo si se mnou o tom někdo popovídá? Má někdo taky takový problém, úchylku? Potřebuji pomoci, nebo se s tím časem vyrovnám?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Normální to není, chce to pomoc psychologa, na druhou stranu vaše úchylka není pro společnost nebezpečná a nikoho neobtěžuje. Pokud s tím umíte žít tak žijte. Mám dobrého známého, ředitele velké firmy a ten několikrát do roka odjede mimo město kde bydlí, převleče se do ženských šatů, nalíčí se, dá paruku a jde do restaurace na večeři a dvojku bílého vína. Nemá zájem se seznamovat, prostě jen má jednou za čas potřebu jít na večeři za dámu, jeho manželka i dospělé děti to ví a nemají s tím problém. Dělá to tak co vím já víc než 10 let a jen dává dobrý pozor aby se to neprofláklo v práci.

martinaa*

To ho zatim nikdy nikdo nepoznal? Nebo nezkousel balit?

lidus*

Martino jezdí nejméně 200km od domova, jde do restaurace dá si večeři, víno a odchází, pokud vím tak balit se ho nikdo nepokusil, přece jen je to starší člověk a tedy i starší dáma.

buss

Toho bych i pochopil, v zaměstnání musí přehrávat a tak se vyhraje sám za sebe. Vypadne z toho kolotoče a prospívá mu to, nemusí se deprimovat, užírat.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Silonky si nekupuj, choď naboso. Já teď v zimě, v těch závějích, taky chodím v sandálech. Je to dobré na otužování. A manžela ber ssebou. Třeba se mu to zalíbí.

marenka*

*palec* Jooo, hned při pročítání odpovědí jsem čekala, kdo se té zimy chytil a už se těšila, jak to vytáhnu. *haha* Tak nic, Láťo, jsi první. *frajer*

doplněno 06.09.11 14:01:

Láďo... omlouvám se, bože zkazit jméno, to je horší než sto hrubek. Je mi hrozně. *plac*

hodnocení

0x

Jednoduchá odpověď. Co příroda dala to jednoduše dala. Nekdo nosí spodní prádlo opačného pohlaví, někdo klobouk dozadu a někomu se chce chodit jen s jednou botou. Možná budete časem v očích jiných lidí trochu divná, ale to se někdy stává. Nikomu tím neubližujete a nikde není napsáno, že nemůžete chodit napůl bosa. Ne že by to bylo běžné, ale kdo můžeme říct, že jsme akorát. Na ostatních to akorát není vidět:)). Pěkný den a hlavu vzhůru.

hankauk*
hodnocení

0x

A jak my vůbec víme, že chodit s oběma botama je normální? *sok**klik* Proč není normální chodit jen s jednou? Co není psané, "není zákon" a já "zákon o obouvání obou bot" neznám. *smich* Tak si choďte jen s jednou, ale v zimě buďte opatrnější. Přeci jen můžete snadněji onemocnět, *kafe* i když už asi budete za tu dobu otužilá, že?

sarek*
hodnocení

už jsem často onemocněla ale vždy ve mě zvítězí touha to udělat.

martinaa*

Popravde - taky bych se zajimala, kde mate druhou botu, mozna bych se i zastavila na kus reci. Dela Vam dobre, ze se o Vas ostatni takto zajimaji? Nechybi Vam ten zajem okoli jinde (manzel, prace, deti...?). Spousta lidi ma nejakou nutkaou uchylku, protoze si jich okoli moc nevsima...

sarek*
hodnocení

je mi to příjemné když se mnou( převážně ženy) mluví a ptají se co se mi stalo vím že to opravdu není normální ,už jsem to přestala dělat to když mě jedna žena která se vyptávala a nakonec mě chtěla okrást ale nedokázala jsem to a dělám to stále teď v létě často. Doma mám hodného starostlivého manžela hodné chytré dítě a já jsem takový "blázen".

martinaa*

Tak budte v pohode:) Ze chodite bosky? Co kdyz se oni doma prevlekaji do satu opacneho pohlavi nebo dalekohledem sleduji sousedy naproti? Kazdy mame neco, a pokud to nikomu neublizuje, nevidim duvod, proc se za to stydet a premahat se.:) Tak se jednou za cas projdete napul naboso a budte spokojena.

marenka*
hodnocení

0x

Já Vás potkat teď v zimních kozačkách, tak i kdybyste měla obě dvě, stejně byste mě překvapila. *smich*

sargo*
hodnocení

0x

Ve chvíli, kdy vám to začne narušovat rodinný rozpočet, manželské soužití nebo začne být nebezpečné pro zdraví, je čas to řešit s lékařem a dostat to s jeho pomocí do přijatelných mezí. Jinak je to jistě neškodná zábava, pokud vám není nepříjemné, že je poněkud podivínská. Možná je trochu otázka, jaký problém se tím kompenzuje, ale zase pochybuji, že byste to chtěla řešit, dokud to nebude nezbytné. Ale určitě to řešit běžte, pokud - viz výše ;)

hodnocení

0x

Úchylka to zaručeně je a jak už psali jiní, neškodná. Ale mně zas až tak neškodná nepřipadá. Sice nikoho nepoškodíte, ale proč si z ostatních lidí dělat blázny a vymýšlet si na ně pohádky /ukradli vám botu v nemocnici.../. Je to pitomá výmluva, když někdo chce ukrást boty, tak celý pár, ne jen jednu. Ale ty chudinky ženské tak rychle zase neuvažují, litují Vás a Vy se v duchu chechtáte, jak naletěly. Pokud takto snadno umíte manipulovat s lidmi, vymyslíte si příště třeba, že Vám ukradli kabelku, budete sedět na zastávce a brečet, že nemáte na jízdenku. A lidé Vám pomohou a bude to vlastně trestný čin - podvod.

Takže mě se to Vaše chování vůbec nelíbí, i když je zdánlivě neškodné, ale ta manipulace s lidmi tu je. Měla byste opravdu vyhledat lékaře. Vašeho manžela docela lituji. Nechci být všetečná, třeba mi neodpovíte, ale zajímalo by mě, kolik je Vám let a jestli máte děti, pokud ano, zda je máte ve vlastní péči a staráte se o ně. A také v kterém státě žijete. Asi někde na severu. Jinak byste nemohla psát s dnešním datem, že tu potřebu máte i TEĎ V ZIMĚ, kdy si vyzujete jednu kozačku. Víte, u nás ještě zima není a zimní kozačky se zatím nenosí. /Včera jsem se byla na písníku vykoupat./ Nebo se snad snažíte manipulovat i s námi všemi tady na Poradně?

Pokud čtete klasiku, bosá v zimě chodila jen jistá Viktorka plakat ke splavu. A taky na to dojela. Tak se začněte chovat jako rozumná dospělá ženská. A jestli to nejde - tak léčit. Jaga.

doplněno 06.09.11 16:20:

Omlouvám se za svůj dotaz, četla jsem rychle a nějak mi uniklo, že máte jedno dítě. A hodného manžela. Co by za to některá dala. Nemůžete se dělání těchto opičáren zbavit aspoň kvůli nim? Raději přečíst dítěti doma pohádku, než někde šít boudy na důvěřivé babky.

hodnocení

0x

A dela Vam dobre i to, ze o tom tady pisete a ostatni na to reaguji?

jakubdeda*
hodnocení

0x

Opravdu jste nějak nemocná a měla byste jít k psychiatrovi, nebo aspon fofrem přestat, než Vás někdo pozná.A neříkejte, že Váš manžel se nezeptá, kam jdete, když se tak strojíte.Co mu odpovíte? To mu lžete a podvádíte? A kam budete chodit, až obejdete celou republiku bez boty, aby Vás nikdo nepoznal? Teda moc tomu nevěřím, že to děláte. Ale všechno je možný, že? Jestli máte rodinu, tak honem se dejte dopořádku, než Vás někdo pozná. Naše republika není tak velká. Taky okrádáte své dítě o Vaší přítomnost. To Vám nevadí? Ale nevěřím tomu, myslím si, že se někdo jen baví. Jo u nás v horách, také ještě nechumelí a není mráz. Nejste náhodou na severním polu? To je tedy pěkně ujetý.

hodnocení

0x

Tak jsem uklidila, přichystala večeři a celou dobu mám v hlavě tento Váš dotaz. A dospěla jsem k názoru, že jste si to celé na nás vymyslela a teď se u počítače královsky bavíte. Nezlobte se, vážně si myslím, že si z nás tady střílíte. O podobné úchylce se zouváním jsem v životě neslyšela. Pokud bych si i měla a snažila se to před svým mužem zatajit, nepůjdu to vykvokat na veřejnost tady na Poradně. A budu se snažit ve svém vlastním zájmu se toho s lékařskou pomocí co nejdřív zbavit, ne o tom žvanit. A taky mě zarazila ta zima a kozačky. Je to celé nějaké ujeté. Kdo si myslíte něco jiného, můžete zkusit mě přesvědčit, ale celé to nijak přesvědčivě nevypadá. *ee*Jaga.

doplněno 06.09.11 17:56:

Radila bych léčbu: Vymalovat si byt, umýt okna, vyprat povlečení, vygruntovat, okopat zahrádku... a co já vím a přejdou Vás podobné pitomosti! HOWHG!

Jagičko, že se na to nevykašleš. je tak průhledná, až to bolí. Uvidíš, že už dá pokoj, došel jí dech. bylo to jen takové pšouknutí, které se rozplynulo, a ani to moc nesmrdělo...*smich*

jarmik*
hodnocení

0x

Zapisujte si každý den podrobně zatepla, jak to probíhalo. Až to jednou vydáte, budete bohatá (nebo alespoň slavná).

Teda napřed jsem se ani nechtěla účastnit debaty, která je zjevně o ničem, ale zaujalo mne, jak by mohla dotyčná zbohatnout, nebo se proslavit takovou pitomostí, i kdyby si nakrásně všechny odpovědi zapisovala. To, co jsi napsal Ty Jarmiku, to bych potřebovala nějak osvětlit. Jinak co se tazatelky týče, její označení kterým sama sebe poctila, bych nedávala do úvozovek. Ale za zlé jí to nemám, je to nějaká puberťačka, bezdětná, nevdaná a chechtá se, protože je přesvědčena, že jí spousta lidí sedla na tak průhledný lep.

doplněno 06.09.11 19:56:

Jo a ještě, potřebujete určitě pomoci milá zlatá. Ale asi by se Vám taková pomoc nezamlouvala. A když už vymýšlíte blbiny, tak trochu přemýšlejte. Cituji, "chodím po ulicích a když jde někdo proti mě, tak si zuju jednu botu a schovám". To máte nedomyšlené, a přemýšlejte proč, schválně, jestli na to přijdete.

twerp
hodnocení

0x

Ja zas trham prdeli knofliky na calouneni. Taky tomu nekdo veri?

jakubdeda*

Tak tomu bych věřil.*smich*

sarek*
hodnocení

Já se omlouvám všem koho jsem svým problémem urazila. S tímto problémem jsem se na začátku roku svěřila v internetové zpovědnici a čekala jsem jako tady že dostanu aspoň nějakou radu ,pomoc.Proto jsem když jsem našla tento web abych nic nezkreslovala a neupravovala tak jsem ten můj problém opsala tak jak jsem ho napsala v zimě.Jen chci uvést že to není nějaký žert který si chci z Vás na této poradně dělat nikdy jsem si z lidí srandu nedělala.Vím ,že je to co dělám pro mnoho lidí směšné ,pro jiné vymyšlené ale není tomu tak.Je to holá skutečnost kterou já sdílím a trápím se s ní se strachem se může stát i něcé horšího.

Petra.

majdalena*

Paní.

Máte-li tento problém, tak se svěřte na psychiatrii, nebo u psychologa. Opravdu je to nějaká uchylka a může se to zvrtnout jen k horšímu. Také máte rodinu. Jak by jednal Váš manžel, v případě prozrazení, musíte vědět sama, neznám ho. A opouštěla byste rodinu častěji a častěji, jen abyste uspokojila Vaši uchylku. Zda by pomohlo se svěřit doma, nevím. Možná by Vám manžel pomohl, ale je možné, že by Vás opustil a Vy přišla i o dítě, nebot nemáte čas se mu věnovat.

Omlouvat se nemusíte, nemyslím, že by se někdo z nás, cítil uražený. Já tedy rozhodně ne. Ale uraženě píšete Vy. A s kým tedy sdílíte tu holou skutečnost? A proč ten strach, žebyste něco mohla na tak obyčejné záležitosti něco zkreslit? I kdybyste napsala, že si zouváte místo levé, pravou botu, tak by to věci nic neměnilo. A za další, když teda opravdu potřebujete poradit, a hlavně uklidnit, tak se nemáte čeho bát, protože co horšího se ve vašem případě může asi tak stát? Nic, jenom to, že Vám chodit s jednou botou za chvíli nemusí stačit, a přistoupíte k odhalování jiných částí těla. Tomu se říká exhibicionismus, to už bylo malilinko horší, možná. Ale jelikož jste žena, tak ani to tak strašné nebude. A když říkáte, že jste si nikdy z lidí srandu nedělala, tak to, co děláte, je opravdu pouze smutné. Kdybyste tím chtěla alespoň někoho pobavit, ale Vy asi jenom potřebujete něčí zájem. Všechno si ve Vaší zpovědi odporuje. Říkáte, že máte hodného manžela a chytrou holčičku, tedy rodinné zázemí v pohodě. No a přitom hledáte povyražení na ulicích, mezi cizími lidmi, sice způsobem neškodným pro společnost, ale také dost nezajímavým. Divím se, že se vůbec někdo na té ulici zastaví a vyptává se, proč máte jenom jednu botu. Já Vás potkat, šlehne mi hlavou, že jste někde botu stratila, ale nezastavila bych se. K čemu také. Svou botu bych Vám nedala, nové koupit nešla, tak proč vyzvídat, když to řešit nemohu. A pak by mne zajímalo, jakým způsobem Vás chtěla okrást ta osoba, o které píšete. Snad Vám nechtěla odcizit tu druhou botu? Nebo že by Vám chtěla ze soucitu vytrhnout ještě kabelku? Prostě se mi to stále nějak nezdá. Ale pokud Vám šlo jenom o to, abyste vzbudila zájem, tak alespoň tady, na poradně, se Vám úmysl zdařil na výbornou. S pozdravem Suzy.

hm*
hodnocení

0x

Nevím, jestli je to pravda, nebo ne, ale odpovím, jako by byla.

Jedná se samozřejmě o úchylku i když pro ostatní ne nebezpečnou. Jste svým způsobem exhibicionistka a masochistka. Jestli s tím chcete přestat (vhodné by to bylo), tak prostě přestaňte. Sice budete mít nutkání, ale pevná vůle ho překoná. Řekněte si, že takhle se chová blázen, že už to dělat nechcete, a nedělejte to.

Nepomáhá místo popsaného výletu třeba nějaké sexuální odreagování?

Dodatek: Před lety jsem takhle před spaním kolem půlnoci kouknul z okna - a po ulici šla mladá slečna v plesových šatech. Bylo to v zimě, venku asi -10 a ona s celými odhalenými rameny jen v těch šatech ... Předstírala taky krádež kabátu? Kdo ví. Kdyby to chtěla řešit jinak, určitě mohla.

sarek*
hodnocení

Dnes jste mi kdo mi psal dal určitou naději ten svůj problém řešit jen nevím jestli se s tím mám osobně svěřit nebo to zkusit v sobě potlačit a předtat to dělat,i když to jsm už několikrát zkoušela ale vždy jsem tomu podlahla.Každopádně ještě jednou děkuji.

Petra

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]