Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jaký motor by se hodil na ball mill.Je to kulatá nádoba která se bude točit na dvou pogumovaných tyčkách mezi ložisky.Tato plechovka bude mít v sobě pár desítek cca 30 zhruba 1cm železných kuliček a ty budou drtit střelný prach...Nevím jak má být silný motor a kolik zhruba otáček.Bude připevněný v dřevěné konstrukci.Nevím jestli bude stačit 100w motor s 1200ot.min. zhruba.Prosím poradte jaký motor by jste doporučily.Nebude to nijak extrémě veliké ta plechovka může mít průmě cca max. 16cm spíš méně.Děkuji.Prosím odpověd,neřežte co v tom budu mlít ale hlavní na co se chci zeptat je jak silný motr otáčky spřevoduji ale výkon nevím.Jestli bude stačit 100w?Jinak toho budu mlít méně než půl kila + koule.
Opakovaný dotaz, viz včera
doplněno 17.01.14 22:36:Ano, máte pravdu, řeší se kolikrát to, co dotaz nežádá, ale už se zde těžko bude někdo vyjadřovat. A dotaz byl nekonkrétní!
Ono na tak malou nádobku nebude třeba velký výkon... 100W je i moc. Ono jde spíš o regulaci otáček, pokud překročíte jisté otáčky tak to přestane mlýt, odstředivou silou se vše nalepí na stěny... Taková to metoda není ani příliš vhodná na tak malé množství. Uplatní se od stovek Kg, až po x tun.
Když já jsem dělal to, na co se chystáte vy, tak jsem jednotlivé komponetry mlel zvášť (mixoval v superhyper čopru xDD)
Ale hotovou směsku jsem takto nedělal. Ale máte předpokládám nastudované vše, kritéria kdy, proč se to mele, může mlýt v kulvém mlýně a pod... Kdybych měl víc času tak naskenuju kousek literatury, která se tím zabývá (URBANSKI Tadeusz.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.