Nejste přihlášen/a.
Dělat práci, co mě baví za málo peněz s možností budoucího růstu, nebo dělat "téměř otrockou" práci za 5x víc peněz?
No řeknu to tak dělám práci co mě baví podívám se do světa něco se naučím a ještě si vydělám.. takže spokojenostt na nejvyšší míře spokojenosti.
doplněno 04.09.11 15:21:Ale záleží jak moc chcete otročit ono dělat práci co vás baví je snem každého a ne kemukoliv se vyplatí a myslím si že ji dělat i za mín peněž je lepší než někde otročit 12 hodin deně a mít ktemu odpor,
Když budete dělat práci, která Vás baví, tak budete i Vy štastnější, bez stresu, Nebudete každé ráno vstávat už s nechutí.Vaše psychika, bude uplně někde jinde,než dělat práci bez zájmu. Takže já říkám dělat prác, která mě baví. Ale kdybych byl bez práce, tak bych vzal jakoukoliv a snažil se potom najít takovou,která by mě bavila.A také záleží, zda nemáte nějaké dluhy a potřebujete je honem zaplatit. Ale určitě bych nedělal práci, která mě nebaví dlouho.
Samozřejmě, dělat to, co mě baví, je nejlepší. Jenže pokud je taková práce mizerně placená, nemůže si to každý dovolit. Dělat dlouhodobě práci, kterou nenávidím (i když dobře placenou), je peklo. Ovšem někdy to jinak nejde. Takže asi kompromis. Dělat přiměřeně placenou práci, která mě nevadí.
Vím, o čem píšu. 8 let jsem měl velmi slušně placenou práci, u které jsem se nijak zvlášť nenadřel a která měla i řadu dalších výhod, ale kterou jsem neskutečně nenáviděl. Když pak onu funkci v rámci reorganizace přesunuli do místa vzdáleného 120 km a já odmítl dojíždět, tak mě vyhodili. Ulevilo se mi. Sám bych asi výpověď dát nedokázal.
No. Jeste ze je pouze TEMER otrocka. PLNE otrocka se totiz dela zcela zdarma.
Rikas 5x vice. To znamena, ze napr. ta co Te bavi za malo penez je dejme tomu za 10t mesicne. Pak ta otrocka je za 50t mesicne. Popravde mi nenapada jedina prace v ramci CR, placena 50t mesicne, ktera by byla tak nesnesitelna. Ale mozna mam pouze malou fantazii.
Tohle za tebe nikdo na fóru nevyřeší, je tam spousta neznámých: jak moc otrocká práce to je ( 5x tolik peněz ...hmm to zase nic podřadného nebude), jaké jsou tvé finanční potřeby teď a v horizontu několika let, , jak vidíš svůj budoucí odborný i finanční růst v té méně placené práci, co tomu říká manželka/přítelkyně (dost důležité )
Jak už tu bylo napsáno, práce do které chodím s odporem člověka časem otráví a zdeptá. Ale dlouhodobě nízký plat dokáže zdeptat také. Rozhodnutí je fatální? Nejde to prostřídat? Zkusit tu zábavnější práci a až přijde finanční nouze, nebo jestli se perspektiva růstu ukáže být neperspektivní nastoupit na galeje?
Já bych to vzala čistě prakticky. Vzít lépe placenou práci, kde bych vydělala nějaké finance a pak bych teprve dělala to, co mě baví. Věděla bych, že vyděláno mám, kdyby se něco potentočkovalo a potřebovala bych rychle finanční injekci. S málem peněz se i tížeji dostává půjčka, hypotéka, apod...
Myslím si, že dělat práci, která člověka baví je super, ale podle mě všechno jednou zevšední a člověka přestane bavit. Já se postupně již od počátku SŠ vzdělávám v oboru, který mě baví (nebo spíše bavil). Cenové ohodnocení této práce se pohybuje při vykonávání tzv. "na sebe" (na živnost) v řádech několikanásobku průměrného platu. Práce ve firmě jako zaměstnanec bohužel o cca polovinu méně. Bohužel pro splnění podmínek živnosti - musí mít člověk i nějakou praxi. Chci říci, že cesta ke kompletnímu vzdělání je velmi dlouhá a jelikož jsem do tohoto vlaku již nastoupuil, nerad bych v půli cesty vystoupil někde v poušti. Představa, že bych toto zaměstnání vykonával celý život mě však ničí. Jde o ohromnou zodpovědnost. Člověk v noci ve spánku přemýšlí, zda někde neudělal chybu a tak. A ke všemu se jedná o práci v kanceláři a já se rád pohybuji při práci v terénu.
Čili název otázky "Toť otázka" sice neříká o čem otázka je, ale je skutečně trefný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.