Nejste přihlášen/a.
Nastoupila jsem do práce a po zkušební době jsem odešla na mateřskou, adoptovali jsme si mimčo, smlouvu jsem měla na dobu neurčitou, momentálně jsem na mateřské dovolené a zůstala mi dovolená 18 dní, výplatní páska mi chodí každý měsíc, kde je tato dovolená, mateřská mi končí 30.9., mohu si dovolenou vybrat? Vypsat si jí od 1.1O? zaměstnavatel mi ji proplatí? děkuji
Nepíšete přesně, jestli jste po adopci čerpala peněžitou pomoc v mateřství (jestli Vám vznikl nárok). Po PPM s obvykle maminky domluví se zaměstnavatelem (PPM nekrátí nárok na dovolenou) a vyčerpají si zbytek dovolené a pak teprve začnou pobírat rodičovský příspěvek. Pobírání RP už dovolenou krátí.
Vyčerpat nebo proplatit dovolenou je dvoje: když dovolenou čerpáte, je to jako byste byla v práci. Proplatit dovolenou je podle ZP možné v podstatě pouze v případě, že skončil prac.poměr a nárok na dovolenou nebyl celý vyčerpán.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.