Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s DPH

Od: kabatek odpovědí: 4 změna:

Když mam třeba napsáno:

cena 100 Kč neobsahuje DPH, tzn. že budu platit 115 Kč?

a další dotaz: když mám dostat za práci např. 100 Kč/hod. - to už je zdaněné nebo dostanu jen 75Kč/hod čistého?

děkuji za odpovědi na moje?hloupé? dotazy *hi*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

drap*
hodnocení

0x

Pokud je na zboží napsáno cena 100 kč , neobsahuje DPH, znamená to že zaplatíte 110 nebo 120, podle toho, jaká je stanovena DPH pro dané zboží.

U mzdy je to tak, že pokud jste zaměstnán a máte 100kč na hodinu, dostanete 100 kč na hodinu. Pokud ovšem podnikáte, nebo máte živnost, tak záleží na tom, zda jste či nejste plátcem DPH. Pokud jste , tak můžete účtovat 100kč + 20kč DPH, dohromady tedy 120kč. Z tohoto potom kč , odvedete finančnímu úřadu

hankauk*
hodnocení

0x

Pokud máte dostat 100Kč/hod, musíte vědět, zda v hrubém nebo čistém. Pokud je to hrubá mzda a ta se většinou uvádí, musí se z ní ještě odvést na sociální a zdravotní pojištění a samozřejmě daň. Ze 100 korun by vám tedy bylo vyplaceno 88 Kč viz link.

vyplata.cz/...

Něco jiného je, když budete mít sjednanou smlouvu o provedení práce nebo o provedení činnosti. Předpokládám ale, že jste zaměstnancem?!

kabatek
hodnocení

jsem student a je to na smlouvu o provedeni prace na 2 dny

Tady se plete v dotazu a odpovědi daň z přidané hodnoty a daň z příjmu. DPH je zkratka daně z přidané hodnoty.

Pokud se jedná o dohodu o provedení práce, jde patrně o daň ze mzdy, která je momentálně 15 %.

doplněno 03.09.11 22:46:

Aha, omlouvám se... přehlédla jsem v otázce řádek "další dotaz" *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]