Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny interupce

Od: petka20 odpovědí: 35 změna:

dobrý den chtěla bych se zeptat zda někdo neví cenu interupce v 8 týdnu těhotenství a když jsou to dvojčátka děkuji

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m
hodnocení

0x

Podle mě to bude několik tisíc. Ale pospíchej, čím později, tím horší metody je potřeba použít, a o to víc by Te to mohlo zatízit.

martinaa*
hodnocení

0x

Pocitejte s rozpetim od 2000 - 4000kc podle zarizeni.

Co ja bych dala za dvojcata:(

petka20
hodnocení

děkuji moc také se mi do toho nechce ale jelikož už mám doma 2 tak další dvě už by bylo příliš

martinaa*

Ctyri deti v dnesni dobe... to je takrka nemozne:( Ale nepomyslela jste nad adopci? O dvojcata by dle meho nazoru byl obravsky zajem...

jsmestastni
pokud nechcete deti tak si zaridte antikoncepci nebo si kupte treba baby comp. A priklanim se k te adopci: poradte se s nejakym fondem na ochranu deti a ti pro vas najdou rodinu pro tzv primou adopci, zadny kojenecky ustav.
A rodina vas muze i financne ohodnotit.

jakubdeda*
hodnocení

0x

A když jste již děti nechtěla, to nešlo řešit antikoncepcí? Kdyby to bylo ze zdravotních důvodu, tak neřeknu. Ale nejdříve čekat 8 týdnů a pak se rozhodovat? Možná je to v dnešní době hodně čtyři děti, ale tak si dávám pozor, aby se to nestalo. Mně by vůbec nevadilo mít 4 děti. A nikdy bych nechtěl, aby moje žena na interupci šla. Raději končím, abych něco nenapsal a Vás urazil. Ale ten Váš důvod, že už dvě děti máte, neuznávám.Jakub

martinaa*

Antikoncepce mohla selhat, Jakube... zadna neni 100%.

Za druhe, pani nemusela vedet, ze je tehotna. Velmi casto se i u gravidity objevuje menstruace a nejsou zadne jine priznaky.

A za treti - vim, ze jste mladsi, deti nemate. Nevite, co je zivit dve deti, pokud jste v tezsi socialni situaci. Dnesni ceska ekonomika je na uziveni jednoho, max. dvou deti... ano, nekteri zvladaji i sest, sedm, ale to jsou opravdu vyjimky.

Toliko jen, abyste hned nepomyslel na urazky;)

doplněno 02.09.11 14:33:

Nehlede na to, co psala Krkovicka. Dvojcata jsou casto v deloze namackla za sebou a na prvnich ultrazvucich nemusi byt vicecetne tehotentsvi patrne.

krkovicka*
Marti,nevidíme tam a to je těžké.Už jen to že zdrobnila slovo dvojčata na dvojčátka jí není zřejmě do řeči.V 8týdnu jsou patrný na ultrazvuku srdíčka,tak proto až teď je na ní jak bude postupovat dál.
martinaa*

Dvojcata jsou vzacna... a byla by jich skoda, muzou se dostat k nekomu, kdo deti mit nemuze. A jak je psano vyse, mozna by byla i financni kompenzace...

Ale bohuzel, nevidime tam. Rozhodne vsak neminim tazatelku urazet, kdyz nic nevim.

krkovicka*
Něco pro odlehčení-Já mít dvojčata,tak si najdu strom a metrový provaz :) ale vše se dá zvládnout,taky bych musela ;)
martinaa*

Tak to ja bych byla moc stastna:) Obesit by se sel asi pritel:D

leadula

souhlasím jsem cca 5 týden těhotná na interupci půjdu jelikož mám ročního chlapečka a 8 letého kluka k tomu a finančně je to dost těžké...použili jsme kondom bohužel v nejnemožnější okamžik sklouznul byl to mžik ale stalo se ...nevidím v tom nic špatného pokud se to stane 1 dobrý pocit z toho nemám , ale zase když kouknu dopředu tak vím , že dělám dobře...asi by mi dítko nepodkovalo za to do čeho jsem ho přivedla...pokud to někdo zvládá klobouk dolů já mezi ně nepatřím...a tohle může odsoudit jen člověk co děti nemá a nebo je dost finančně zajištěný...nebudí se s pocitem co dětem uvařit tak aby mohli jet na výlet apod... :(

krkovicka*
Víte Jakube,to máte tak,když žena otěhotní po třetí a řekne si,že to třetí dejme tomu zvládne.Jenže ze tří jsou čtyři a proto se rozhoduje až v 8. týdnu.Jenže mi tady nemoralizujem,byla bych taky pro přímou adopci a tazatelka dostala odpověď.Možná ani pro ní to není tak jednoduché,možná ji opustil manžel/partner,je ve finanční tísni-co my víme.*nevim*
jakubdeda*

Ano, nechci paní urazit. Ale mně je líto těch dvojčátek. Máte asi pravdu, neznám její situaci. Tak raději tu adopci. Omlouvám se.Jakub

Kubíku, neomlouvej se, paní jsi neurazil, aspoň já jsem žádnou urážku nečetla. A taky mi vyskočily slzy, i když paní neznám. Řešení ale poradit nedovedu.

1/ Pravda je, že v dnešní době /a bude hůř/ uživit 4 děti je takřka nemožné. Zvlášť při nízkém platu, či pokud by měl otec přijít o práci, což je dneska víc než možné.

2/ Interrupce je vražda. Když si ta holátka představím, na ultrazvuku už je vidět, jak tluče srdíčko - a najednou konec. Hrůza.

3/ Adopce - všichni se kní přikláníte, ale je to také dvojsečná zbraň. Asi bych pak měla celý život výčitky svědomí, že jsem je dala. A kde asi jsou, jak se asi mají, jak se učí, jak se k nim chovají, nemají hlad, neubližuje jim někdo? Kdo si tohle bere tak moc, jako bych si to brala já, musel by zákonitě skončit na psychiatrii.

A tak vážně nevím, jak z tohoto kruhu ven a při sebelepší vůli poradit nedovedu. *houpy*Jaga.

petka20
hodnocení

všem mocinky děkuji pro objasnění situace třetí miminko jsme s manželem plánovali a je 4 roky od rozhodnutí a nedařilo se nám ted jsme se dostali do velmi tíživé situace.s manželem se rozcházíme.nechce v této situaci třetí dítě. já jsem byla toho názoru že i kdybych měla zůstat se 3 dětmi sama tak na interupci nnepůjdu.a dnes když jsem se dozvěděla že čekám dvojčátka.jsem v jednu chvíli byla ta nejštastnější.pro své děti žiju.ale zůstat sama na 4 děti to bych asi nezvládla.a adopce je další úvaha ale bojím se toho že si celý život budu vyčítat že jsem krkavčí matka jak jsem to mohla udělat jak se mají,zda je o ně dobře postaráno a dokonce je i později kvůli výčitkám vyhledat.

pt®

Peťko, je to sice už 14 dní, co jste zde naposledy psala, změnilo se něco? Víte jen mně napadlo, zda manžela nevzalo za srdce, že jste spolu v "naději". Možná byste se měli dát dohromady. Možná jste se dohadovali k vůli financím, ale to není vina ani jednoho z vás, že máte málo financí, je to možná vina dnešní společnosti, která si hlavu s problémy v rodinách nedělá. Zkuste hádky hodit za hlavu a semkněte se k sobě, jako rodina, tím budete silnější i na problémy. Držím Vám palečky. - stařenka

martinaa*

Taky cekam... petko, ozvete se, jak to dopadlo. At jsme v obraze.

Hodne sily!

lucaa*

... moc hezky jste odpovídala , možná ,že někdo cizí uvidí věci jinak . Píšete ,že taky čekáte miminko . Já zjistila ,že čekám se svým manželem ,který ode mne před měsícem odešel ke své milence. A teď vůbec nevím co mám dělat ,nechci dítětem slepovat rozpadlé manželství , finančně to nezvládnu ... připadá mi to jako bezvýchodná situace

martinaa*

Kdepak, ja miminko necekam:) Jeste je cas. NIcmene prave dvojcata bych moc chtela. I kdyz samozrejme chapu, ze sama zenska se ctyrmi detmi - to je az prilis narocne:(

Ja bych si to miminko nechala:) Manzel at si tahne, ale dite je v dnesni dobe dar - kolik paru ma problemy ci je bezdetnych. Pokud mate prostredky a chut, bojujte:) Ten cervik za vola biologickeho otce nemuze, ale muze mit milujici maminku.

Pokud ovsem nenastane problem, ze si manzel po dvou letech vzpomene a bude se chtit soudit o stridavou peci...

merylin*

dobry den docela jste prekvapil ze byste nechtel aby vase zena sla na potrat umite si vubec predstavit jaky to je mit 4 deti i vice?ja ano mam 5 malich a muzu vam rict ze ja bych na potrat sla ikdyz jsem proti ale sla nereknu kdyby zena nemela zadne dite a sla na zakrok ale pokud ma a nedokaze si predstavit mit jich vic na dnesni dobu tak nevim proc by to nemohla udelat ja s pani souhlasim na dnesni dobu je dve moc ja mam nejstarsi 12let a nejmladsi 1rok a muzu rict ze se chvilkama divim ze mi nervi neutekli je to dost velky zahul a to mi je teprve 29 let

martinaa*

A u všech dětí Vám selhala antikoncepce, nebo byly plánované?

sargo*
hodnocení

0x

Dvojčátka moc k navrhování k adopci nejsou. Těhotenství je těžší, porod je těžší, často se rodí dřív, je tam vyšší pravděpodobnost, že tam bude něco špatně... odnosit je jen tak z plezíru to moc není. Paní děti už má, takže moralizování je na místě méně než kdy jindy. Jestli se ptá na cenu, je jasné, že na tom asi finančně dobře nebude. Tak proč jí to dělat těžší...

wrtulka*
hodnocení

0x

Zdravím.

To je ten průšvih. Že naše společnost schaluje víc vraždu než adopci.

Přitom co je špatného na tom dát dítko k adopci?

Nemusíte vraždit děti a navíc jim zajistíte krásný život. Protože ti kdo o tyhle děti stojí si jich sakra váží! Vychovávají je jako nejdražší poklady! Takže rozhodně nechodit na interupci ale adopci. Vím že je to těžké ale zajistíte si tím klidné svědomí a dětem krásný život! Navíc nějakému bezdětnému páru pomůžete k tomu aby mohli být šťastní! Co já bych za dvojčata dala a nejsem jediná..takových je spousta a nejsou to nemocní, staří,zlí, bohatí lidé co si za to můžou sami..To je jen předsudek a fáma...Stále častěji se stává že lidé kolem 30 mladí...nemůžou mít děti..víte co ti by za dvojčata dali?

TAkže prosím prosím jeslti ještě můžu nějak ovlivnit rozhodnutí rozhodně na interupci nechoťte krkavčí matka budete když je zabijete..když je dáte k adopci tak jim pomůžete k lepšímu životu :))

doplněno 13.09.11 11:20:

Ještě musím odpověď doplnit.

Lze také dítko nedat přímo do osvojení(adopce) ale do PP (pěstouská péče) kdy lze vysloveně komunikova, navštěvovat...prostě jak situace dovolí podílet se na výchově..

nebo lze udělat přímá adopce - že si najdete vhodné rodiče..je to těžší pro ně..ale vy si je můžete vybrat..víte jeslti vám jsou simpatičtí nebo ne...dítko pak nejde do kojeňáčku a jde rovnou k novým rodičům :)

možností je ještě více...zkuste se informovat na příslušných místech třeba vám nějaká varianta řešení bude vyhovovat..

lidus*
hodnocení

0x

Nevím zda už není pozdě ale vy ty děti vlastně chcete, vše se dá řešit, nedělejte to, jednou by vás to moc mrzelo. V žádném případě nejsem proti interupci ale u vás mám pocit, že to není to co sama chcete.

Souhlasím s Liduš, nedělejte to. Často se stává, že "odříkaného chleba největší krajíc". Nejdražší v životě bývá to, co jsme nechtěli. Jako moje tchyně - nevlastní otec, choval se k ní pánovitě, neměl ji rád, všemožně jí dával najevo, že je CIZÍ. Jeho vlastní děti mu zemřely, či se od něj pro jeho nepěknou povahu odvrátily a tchyně zůstala tou poslední, koho v životě měl. Pak ji NEVLASTNÍ hladil, pak ji chválil, bohužel, dost pozdě.

Právě ty Vaše dvojčátka vám jednou mohou být těmi nejlepšími a nejvíce milujícími dětmi. Zní to možná jako klišé, ale je to tak. Věřte mi, jednou budete ráda, že je máte. A i když se s manželem rozcházíte, je přece jejich otcem, takže o jeho alimenty rozhodně nepřijdete. Nechte si ty chudinky, nezaslouží si odejít, aniž by poznali život. A pak nám napište, co to je, zda kluci či holčičky, jaká mají jména a jak Vám prospívají. Ráda to budu číst. Hodně rozumu, jednou byste mohla litovat. Jaga.

hodnocení

0x

Já bych rozhodně na potrat nešel. Porodil bych je a snažil se sehnat nového životního partnera třeba na inzerát. Někdo má děti rád a rád by je vychovával jako vlastní a navíc byste to měla pod dohledem. A když byste na to nestačila, tak Vám je v nejhorším případě sociálka odebere.

martinaa*

A v mezidobi toho porodu a shaneni se bude pani sama starat o 4 deti... coz je zrejme pohoda.

V nejhorsim sebrala socialka - nezlobte se, to je vylozene scestna uvaha. Snazit se vychovat deti v dobe krize, navic sama - a pohoda, kdyztak si je sebere socialka. Jezkovy voci...

A co když se naplní některá rizika potratu? Naše sociální síť umožňuje slušně žít i osamělým matkám s více dětmi (viz Cikáni). A navíc potřebujeme každé bílé novorozeně! Jinak nás nepřizpůsobivá většina zahltí.

martinaa*

Riziko potratu je proste riziko - jako ostatne u vseho. Kdyz se dvojcata narodi, mate riziko, ze zemrou na Syndrom nahleho umrti novorozence, nebo riziko, ze je matka neuzivi. Jak pise nize krkovicka, matka se ctyrmi detmi obtizne hleda dobreho zivotniho partnera.

Ale rikat tehotne, at je porodi, ze je prinejhorsim sebere socialka - to je blabol. A netahejte hned do vseho cigany, o tom tady tahle debata vubec neni.

To martinaa :

A jak myslíte, že to dopadne, když Češiky budou chodit houfně na potraty a Cikánky budou rodit děti jak na běžícím páse?

martinaa*

To tady neresime. Takze o tom premyslet nebudu. Pokud opet chcete rozvinout debatu na tema cigani, zalozte si novy dotaz. S timto to absolutne nema nic spolecneho.

krkovicka*
Žena se čtyřmi dětmi má malé procento najít nového partnera a když už tak ne životního.

Velmi rozumné odpovědi - všechny. Ale přikázání NEZABIJEŠ je nad všemi úvahami. Ta dnešní sociální situace je skutečně velmi tíživá a pokud manžel chce utéct (pokud jsem to tak pochopil) je to nad pomyšlení horší. Nejsem kněz ani mravokárce, ale připomeňme si, že většina dnešní střední a starší generace pochází z rodičů, jejichž rodiče a prarodiče trpělivě přijali třeba 7 dětí- a šlo to, většinou z těch dětí vyrostli nejen řádní a poctiví lidé, ale také mnoho osobností v tom nejlepším slova smyslu. A možná to bylo i tak, že čím méně bylo přepychu, tím více bylo dobrého vychování . . .

Je to skutečně velmi těžké, ale svědomí bývá někdy za nějaký čas velmi zlé a mučivé ... Tak mohu jen přát rozvahu, moudrost a statečnost v rozhodování těchto dní.

doplněno 14.09.11 23:22:

A ještě malý dodatek: ani dnes utrápená maminka, ani nikdo z nás neví, jaký bude náhled na celou věc za několik měsíců a vůbec ne, jak potom, až dvojčátka budou koukat na svět. Vždyť na to darování do pěstounské péče nebo adopce bude po porodu také pořád dost času ... bude to sice také bolest ... ale nebude to proti životu.

Tak ještě jednou, držte se.

hodnocení

0x

Stále nevíme jak to dopadlo, takže asi nemá Peťka čas chodit na net. Ono starat se o 4 caparty dá zabrat. Nicméně můj názor je shodný s názorem nademnou. Nikdy nebyla úplně ideální doba mít hodně dětí a stejně bylo nejvíc dětí když byla mnohem větší bída než teď. Radši budu žít z ruky do huby bez TV, videa, mikrovlnky a všech těch rádoby vymožeností, než být zazobaným pracháčem bez dětí. Ve 45 letech jsem se nechal ukecat na 3. dítě a ani minutu jsem nelitoval. Povedl se kluk jako cumel. Jezdíme na výlety, učíme se, hrajeme si... nic lepšího mě na stáří potkat nemohlo. Kolegové sedí v bačkorách u televize a vzpomínají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]