Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čága - pozná jí někdo? Lze s něčím zaměnit?

Od: plechacek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

v rodině se objevilo bohužel závažné onemocnění a tak jsme začali hledat na internetu rady a podobně a narazili jsme na čágu. Zná jí někdo? O víkendu jsem v lese něco podobného objevil, ale nevím, jestli to je ono. Našel by se zde někdo, kdo se v tom vyzná? Lze to s něčím zaměnit? Případně mám i foto, které pošlu případně na mail.

Díky P

doplněno 05.12.12 10:38:

tady je fotka

Čága - pozná jí někdo? Lze s něčím zaměnit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Fotku sem! *hej*

lidus*
hodnocení

0x

Slyšela jsem o této houbě, že léčí i rakovinu ale nidy jsem ji neviděla. Něco jsem k ní našla, pokud jste měli to čtěstí, že jste ji našli v našich krajích asi bych se zeptala v mykologické poradně zda je to opravdu ona. Na druhou stranu víra uzdravuje a pokud ten co to bude pít bude věřit, je docela možné, že mu i nepravá pomůže.

Čaga je lidový název pro Rezavec šikmý. Tento choroš roste nejčastěji na břízách, u nás poměrně vzácně, ale hojný je na Sibiři. Rezavec šikmý obsahuje flavonoidy, alkaloidy, polysacharidy, kyselinu čagovou, fytoncidy, organické kyseliny, steroidy, melanin, látky podobné antibiotikům, prvky - mangan, železo, draslík, měď, zinek, sodík a další.

Z Rezavce šikmého se v Rusku speciální technologií vyrábí koncentrovaný vodný extraktBefungin, který je velmi účinný na zvýšení obranyschopnosti organismu, při potížích žaludku a celého zažívacího traktu, působí na slinivku a játra. Rovněž má antioxidační, tonizující, adaptogenní a radioprotektívní efekt, příznivě působí na dýchací cesty a plíce, na kvalitu krve a kůže, je vhodný pří psoriáze a hypertenzi.

Rovněž drcená Čaga, která slouží k přípravě odvaru nebo lihové tinktury má stejné působení jako Befungin a čaj je obzvlášť vhodný při žaludečních potížích, vředech, překyselení a erozívních zánětech žaludku a dvanácterníku.

Komu nevyhovuje příprava čaje ani ředění Befunginupodle návodu, může zkusit Čagu ve formě dražé, což je forma, která nevyžaduje žádnou přípravu, stačí pouze spolknout 2 kuličky a navíc malé balení můžete mít s sebou vždy po ruce.

doplněno 05.12.12 11:43:

Dá se koupit krém i tablety.

plechacek*
hodnocení

Děkuji:) A to co je na obrázku by tedy mohlo být ono? Ví někdo?

hodnocení

0x

Jiná houba, která má mít příznivý vliv na prevenci onkologických onemocnění, je lesklokorka lesklá.

doplněno 05.12.12 11:02:

Lesklokorka se nemusí hledat v lese, dá se někde objednat. Kde, nevím, jen jsem viděla krabičku.

plechacek*
hodnocení

A máte s ní nějaké osobní zkušenosti?

Někde si to objednal jeden můj známý. Pouze jako prevenci (je to mírný hypochondr). Takže zdravý před užíváním i po něm. Je to prášek, vypadá jako nadrcené dřevo. V příbalovém letáku bylo mnoho slov o obrovské účinnosti.

Snad by vám v lékárnách sdělili víc, případně i objednali. Jistě bude mnoho informací i na internetu, tam někde to můj známý objevil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]