Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dnavá artritida?

Od: milena* odpovědí: 9 změna:

před 4 měsíci mi otekl kloub před palcem u nohy,bolestivý , zapálený,jak vyžehlený. Hladina kys. močové v krvi v pořádku. po 3-4 dnech otok ustoupil , ale bolestivost zůstala. Nyní mi začal bolet i druhý palec u nohy , ale bez zarudnutí i otoky jsou menší , ale bolestivost stejná. Večer mě to bere , že nemůžu spát. Ráno mám problém postavit se na nohy a udělat krok , jak mám přední části chodidel bolestivé. asi do hod ústup , ale pořád bolavé. Je mi 40 let. Děkuji za reakce

doplněno 09.09.11 08:04:

Tak mi k těm všem možnostem ještě od doktora přibyla Artroza. Dal mi do kloubu obstřik , že to bude dobré. Ode 4 od rána nespim.Palec bolí jak čert, nemůžu s ním ani pohnout. Do hod po obstřiku to bolelo , ale po 3 hodinách to začalo ustupovat. V klidu jsem šla spát, že bude dobře,ale od 4 ráno je to děs. Za jak dlouho obstřik působí?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Překyselený organizmus. Změnit stravu. Zřejmě se ze začátku nevyhnete lékům. Zkuste prohledat web. R.
milena*

Děkuji za vaši reakci, pomůže každá .

georgina*
hodnocení

0x

To je jasná dna. Přesně tyto příznaky má můj manžel. Měl by pravidelně uživat nějaké léky, myslím Milurit - ten snižuje tvorbu kyseliny močové. A taky se musíte vyvarovat některým potravinám jako je maso, vnitřnosti, luštěniny, pikantní jídla, alkohol. Určitě to najdete na internetu.

milena*

Děkuji za reakci , s tím že je to Dna jsem šla poprvé k lékaři aby mi odebral krev. Ale po výsledkách jsem znejistěla , protože kyselina močová v krvi zvýšena nebyla. Doktor mi řekl , že jsem se někde do palce nevědomky kopla.Připadala jsem si jak simulant , ale co se mi to po 4 měs. objevilo i na druhém palci jsem tam šla znovu. Krev ani nenabíral a posla mě na ortopedii. Tam jdu příští týden. Je mi hlavně divné proč? Trpí na to především muži, protože ženám se přirozenou cestou ( menstruací ) čistí organismus. Co jediné mě napadá, to je resekce dělohy kterou jsem prodělala před 6 lety, menstr. nemám. No dieta mi neublíží i když nadváhu nemám , ale štve mě to.Nejdou mi do hlavy ty neg. výsledky krve.

Ano, podle příznaků to bude dna. Kolegově manželce se podařilo téměř odstranit problémy důslednou dietou, jak už uváděli kolegové nade mnou, a ještě pila čaj Re-dna, můžete zkusit. Jinak na to zdá se léky moc nejsou, leda na odstranění bolesti v době zápalu, pak to může ustoupit, vrátit se třeba po půl roce, přejít do jiného klouby apod. - kloub palce u nohy je dost typický, divím se že to doktora nenapadlo. Prohledejte internet pro víc informací, např. doktorka.z, tam najdete seznam potravin, kterým je třeba se vyhnout aj.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Mileno, kys. močovou můžete mít v normě, co cukr? Cukrovkáři bývají na bolesti nohou (a palců zvláště) náchylní...

milena*

S cukrem nikdy problémy nebyly ,ale je pravdou , že jsem masák, mám ráda pivko a všechno to nezdravé *uf*. Sladké prakticky nejím a když tak aspoň kolečko salámu na zajedení musí být. Pitný režim ( vodu ) a sport to mám , ale jinak je to bída. Budu muset máknout *modla*.Všem moc děkuji za reakce, pomáhá to *slunce*.

lui*
hodnocení

0x

Může to taky být počínající revmatoidní artritida.

milena*

no, ono je asi víc možností, koukala jsem na webovky a symtomy jsou si podobné. Jsem zvědavá co z toho bude. Naštěstí je internet a dost se člověk doví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obstřik

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]