Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vím, že by neměla být fyzická zátěž,ale nevíte jestli to platí třeba i s aquacentrem jako jestli můžu jít nebo ne nebo jestli to něja uškodí?
Pokud tam chodíte běžně i jiné dny, tak tam klidně zajít můžete.. pokud ale jindy jen sedíte doma na pohovce a teť by jste měla mít zátěž, tak to bych raději počkala..
Víš vůbec něco o darování plazmy? Ne, ale zase blbě kecáš a mateš tazatele. Vůbec to nesouvisí s tím, zda v jiné dny chodí nebo nechodí.
K dotazu - V den, kdy se odebírá plazma, se nedoporučuje žádná větší fyzická zátěz, tudíž plavání raději odložte.
doplněno 17.01.14 16:46:Vis, na VŠ chodili kamarádi darovat plazmu jako přívydělek. Ten den jim lékař či sestra nařídili klid, nesportovat, dokonce se ptali, zda ten den nedělají těžké zkoušky, že to taky nedoporučují kvůli psychickému náporu a s nimi spojenými tělesnými projevy (zřejmě kvůli krevnímu tlaku).
doplněno 17.01.14 17:10:Leda pro plavce, protože plavání je úplně jiný zápřah, než třeba běhání. Zkrátka se to nedoporučuje, ani sportovcům.
Omlouvám, že jsem po tobě tak vyjela, ale uvědom si, že kdybys třeba napsala jediná a tazatel se řídil podle špatné rady, něco se mu může stát.
Před léty jsem chodil na odběr plazmy. Byl to proces trvající zhruba 40 minut, s přístrojem firmy Baxter. Říká se, že odběr plazmy není taková zátěž jako v případě krve, v závěrečné fázi odběru přístroj člověku napumpuje do žíly náhradní tekutinu, ale nepodceňoval jsem to. Také jsem chodil nanejvýš 4x ročně, víc ne. Souhlasím, že pokud někdo nemá zkušenost, měl by v příspěvku taktně naznačit, že jde o dojem či předpoklad, nikoliv příspěvek vydávat za zjevenou pravdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.