Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křivé obvinění Policii - jak se bránit?

Od: kalousel* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den mám na vás takovou otázku asi tak před 2,5 roky jsem dělal u jedné paní elektřinu u které dělal strýc rekonstrukci tak jsem mu to udělal zadarmo byla to práce na jeden den. Jednalo se o natažení dvou místností světla + zásuvky tak jsem si udělal z hlavního jističe na chodbě propoj do nového malého rozvaděče pro ony dvě místnosti vše se propojilo vše fungovalo ok paní jsem chtěl nechat udělat revizi ale nechtěla bohužel. Problém nastal asi před 3 měsíci kdy jsem byl předvolán k policii čr k podání vysvětlení ohledně černého odběru na onom bytě. Tvrdí mi že hlavní bytový jistič na který jsem se připojil je překlemovaný přes elektroměr a tvrdili že jsem to udělal já tak jsem jim podal vysvětlení že to tak nebylo oni to sepsali a poslali mě domů a dnes mi přišel dopis o přestupku na úseku energetiky přesně píšou ;bez vědomí majitelky bytu odpojil elektroměr kdy porušil plomby a způsobil tak majitelce škodu 87393 Kč ; Mám jít na přestupkovou komisy 13.9.2011 zajímalo by mě co mám dělat abych se obhájil jelikož jsem na žádnou plombu a mám i živnostenské oprávnění toto dělat i paragrafy 5,6 ani nesáhl děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

"kalousel", možná by by bylo dobře, kdyby Vám to dosvědčil Váš strýc, pro kterého jste pracoval na té zakázce. Možná poradí další. Jinak nevím. - stařenka

borax*
hodnocení

0x

No to bych viděla na právníka...ten bude vědět co jak a kde..

..pro dobrotu na žebrotu, že? Přeju ať Vám to dobře dopadne.

kjanik112*
hodnocení

0x

UIdělali na Vás podraz. Revizní zpráva Vás nemusí mrzet, je jasné, že by si to tak zapojili i po ní, a tvrdili by, že jste to udělal Vy. Pokud vím, v právu platí zásada: kdo něco tvrdí, musí to také dokázat, takže dokazovat musí oni, ne Vy. Tvrdit mohou, co chtějí, ale jak Vám to dokáží, to jsme sami zvědaví.Prosíme Vás pak o zprávu, ať se všichni učíme.

kalousel*
hodnocení

určitě dám vědět ale ještě je do správního řízení 14 dní nebude se mi moc dobře spát a právníka budu kontaktovat co nejdříve.

zakus*
hodnocení

0x

Nechápu jak jste se dostal na hlavní jistič aniž by jste porušil plomby. Hlavní jistič je v neměřené části a měl by být vždy pod plombou. Ne vždy to tak je (panelák). Pokud jste se napojil přímo z hlavního jističe, porušil jste připojovací podmínky a v podstatě jste vyrobil černý odběr.*stop*Pro přístup k hlavnímu jističi jste toto povinnen oznámit příslušnému poskytovateli (PRE, EON, atd.).

Pokud jsem dobře pochopil dotaz.. tak je to tak jak píše zakus...

hop®
hodnocení

0x

Cituji Vaše slova: "tak jsem si udělal z hlavního jističe na chodbě propoj do nového malého rozvaděče". Vzhledem k tomu, že hlavní jistič je na neměřené části, tedy PŘED elektroměrem, opravdu jste vyrobil černý odběr! Dej Vám PánBůh i Rozvodné Závody lehký spánek! *modla*

doplněno 30.08.11 00:28:

A to, že z hlavního jističe možná někdo utrhl plomby už před Vámi, asi nebude dostatečná omluva...*nevi*

kalousel*
hodnocení

Promiňte nemyslel jsem hlavní jistič ale svorkovnici za elektroměrem která je v měřené části. Špatně jsem to napsal. K tomu byl odpojen elektroměr a to jsem v žádném případě neudělal jenom jsem vyměnil starý přívod za noví přívod nic víc.

zakus*

Nám je to celkem jedno. Horší to bude na policii a pokud jste tam uvedl to co zde, budete mít problém. Dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]