Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnota bankovky 1973?

Od: wendy* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den našel jsem doma bankovku (Československou) z roku 1973. Jedná se o papírovou (neporušenou) bankovku v hodnotě 500 ,- Korun Československých . Zajímá mě jestli má teď nějakou hodnotu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

0x

Řádově desetikoruny, viz: aukro.cz/...

hodnocení

0x

Tyto peníze většinou žádnou velkou hodnotu nemají, jsou ještě příliš "mladé". Zjistíte si to na netu, je tam seznam neplatných peněz a jejich současná hodnota, ale bude to asi pakatel.

Člověče, a na co jste v tom roce 1973 čekal? Mohl jste ji utratit, víte, co to bylo peněz? To byste si užil. Já nastoupila v roce 1974 po studiích do zaměstnání a měla jsem výplatu 700 Kč hrubého měsíčně. To jste tedy měl opravdu hodně peněz, jednu moji měsíční výplatu. A takhle byla promarněná! Škoda. Jaga.

cepagis*

No ale tazatel ji našel doma:) Takže ji třeba v tom roce 73 vůbec neměl a třeba ji vydělal až v roce 1991 a to už by ta škoda nebyla taková...

hop®

Třeba ji tazatel nevydělal vůbec protože ještě chodil do školky, možná si bankovku "ulil" tatínek na horší časy! ;)

cepagis*

Přesně tak. Prarodiče si takto shromažďovali mince. V roce 1989, tedy v době kdy byla mincí s nejvyšší hodnotou pětikoruna, jsme toho po skleničkách a krabičkách našli přes 10tisíc Kčs. Samozřejmě, čím nižší hodnota, tím více mincí, takže pětníků, desetníků a dvacetníků bylo nejvíc. Nakonec jsme to díky ochotě v tehdejší SBČS vyměnili, ale chudák pracovnice tenkrát ani neměla počítačku, takže vše ručně...

wendy*
hodnocení

Noo v té době jsem ještě nežil :D .. Je mi 18 let.. Našel jsem tu bankovku na půdě u zemřelého dědečka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]