Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybné předpisy léků

Od: pjpj* odpovědí: 8 změna:

Dnes mého onkologicky nemocného otce propustili z nemocnice. Spolu s propouštěcí zprávou, kterou mi přinesla sestra, jsem dostala i recepty na léky, které jsem ihned vyzvedla v nemocniční lékárny. Jaké bylo moje překvapení, když jsem doma kontrolovala zprávu a léky, které jsem si vyzvedla a na které lékárnice podle receptů napsala dávkování. U dvou léků se toto vůbec neshodovalo. Naštěstí mám známého lékaře a ten mi nějak vysvětlil, jaké dávkování je podle něho správné. Jak by jste se zachovali? Stěžovali by jste si v nemocnici nebo by jste vše nechali být?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ani jedno ani druhé. Požádal bych o vysvětlení lékaře, který recepty vystavil.

doplněno 16.01.14 20:14:

Na receptu je razítko. I kdyby tam nebylo vůbec žádné, tak na daném oddělení v nemocnici lze jednoznačně zjistit, kdo propouštěl a kdo tedy vystavil zprávu i recepty.

pjpj*
hodnocení

No jenže to já nevím, kdo to byl. Jak jsem již psala, zprávu i recepty mi donesla sestra na pokoj, kde jsem otce převlékala

ohneta*

A pod zprávou nebylo uvedeno, který lékař ji vystavil?

repe

Typicky česká povaha! A co kdyby neměl tu možnost a bral vše špatně?

iz*
hodnocení

0x

S čím se neshodovalo dávkování na krabičkách? Recepty předpokládám zůstaly v lékárně, takže bych doporučila zajít si to napřed zkontrolovat tam.

Pokud bude předpis souhlasit s receptem, zeptejte se na dávkování na oddělení. Já bych spíše věřila lékaři, který otce naposledy léčil a bude podle mne nejlépe znát otcův zdravotní stav.

Já bych si to určitě zkontrolovala. Ošetřující lékař by měl vysvětlit další postup i předepsané dávkování (podle mne neměl zprávu a recepty posílat po sestře).

Další možnost je chyba lékárnice.

hodnocení

0x

I lékař a lékárník jsou jen lidi a splést se může každý. Vaší povinností je si dát pozor. A to jste udělala.

Beru už léta na vysoký tlak Betaxu. Když jsem si šla pro ni s receptem do lékárny, lékárnice mi podala z police nějaký jiný lék, také začínal na B. Zeptala jsem se jí, zda je to náhrada za Betaxu. Začala se omlouvat, že sáhla vedle a lék mi okamžitě vyměnila. Stát se to může, měl by si to člověk hlídat.

Nemá cenu si stěžovat, doktoři se stejně navzájem nikdy nepotopí. Radila bych zajít na to odělení a zeptat se, že v tom máte nejasnosti. Těch doktorů tam jistě zase není tolik, aby se nezjistilo, kdo pánovi léky předepsal. A jistě Vám to rád vysvětlí, případně se omluví.

Je to podobné, jako byste si hned chtěla stěžovat na prodavačku, když Vám místo hladké mouky podá hrubou. Ale to je hloupé přirovnání, dneska už jsou všude sámošky a vyberete si sama. *smich* Jaga.

pjpj*
hodnocení

Lékárnice se nespletla, vše přepisovala z receptů, koukala jsem jí na ruce. A v té nemocnici je fakt nehorázný zmatek, když šel před tím taťka na propustku, tak mu dali sebou injekce flexiparinu - lék na ředění krve, který si každý den píchá, ale dali mu jinou koncentraci. Tak mi pak volali telefonicky.

martinaa*

Zdravím, známá je vystudovaná lékarnice a často se rozčiluje, že doktoři vlastně ani neví, co předepisují a v jakých dávkách. Sama mi několikrát recepty upravovala, protože lék pro mě nebyl vhodný i dávkování bylo jiné.

Já bych to řešila přímo s lékařem, nenechte se odbýt. Každý se může splést, ale pokud byste na to nepřišla, mohlo by to mít nepříjemné následky, a co pak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]