Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznám, když mě zasáhne blesk?

Od: ordomis odpovědí: 8 změna:

Včera jedu na kole a najednou mě zastihla bouřka doprovázená deštěm. Vjížděl jsem zrovna do vesnice a těsně před cílem mé cesty najednou "vedle" mě (i když právě proto se ptám) uhodil blesk (zatímco jsem stále jel na kole). Jenže já si z toho moc nepamatuji, jen ústřižek jak uhodil ten blesk, ale nedokážu si vzpomenout jestli to opravdu bylo vedle mě. Napadlo mě jestli to nemohlo uhodit i do mě (přikrčil jsem se, ale to zřejmě z toho leknutí). Možná je to absurdní otázka, ale radši bych měl jistotu. Na těle žádné popáleniny nemám ani mi není nijak špatně. Žádné kovové části na mém kole jsem se nedotýkal (i když možná teplátky brnkaly do rámů), ale byl jsem celý promočený a měl jsem částečně zakryté ruce na řídítkách (z plastu samozřejmě). Vedle mě byla trafostanice ale nejsem si jistý jestli to mohlo uhodit do ní (samozřejmě i nějaký další lampy budovy atd.). A tak se chci zeptat, jestli opravdu znatelně poznám, když by do mě uhodil blesk. Možná je to opravdu uhozená otázka, ale já už jsem takový.

Předem děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Poznate, a to 100%. Mel byste popaleniny (aspon male), minimalne by Vas vyboj srazil z kola. Prectete si na netu vypovedi lidi, co je blesk zasahl.

Nekde jsem vsak cetla, ze nejaky muz nemel po zasahu bleskem zadne priznaky, ani potize... jenze to je jeden clovek ze tri miliard.

eulalie*
hodnocení

0x

Blesk by na vás musel nechat nějaké stopy, ne? Něco jako spálenina. Anebo by vás rovnou zabil.

claire*
hodnocení

0x

Četla jsem o nějakém chudákovi, co pracoval v Yellowstonském národním parku a praštilo to do něj za život sedmkrát. To je na Purpurové srdce (am. vyznamenání) :D :D

jabraka*
hodnocení

0x

Existuje jedna možnost,blesk vždy vytváří mnoho bočních výbojů.Klidně se jeden z nich mohl vyskytnout poblíž a jen indukované proudy a jejich účinky na organizmus mohly vyvolat různé symptomy.Ale určitě bys asi spadl z kola.

JABRAKA

zed
hodnocení

0x

pokud budete mít nejaky retizek nebo naramek z kovu tak to na tele necha popaleniny

ordomis
hodnocení

Snad jen klíče v kapse jinak nic. Každopádně ještě jednou děkuji všem. Jen pro úplnost bych měl ještě napsat že jsem slyšel i takové sršení nebo snad jiskření, to už vážně nevím. Ale myslím že bylo dál ode mě. Ale jak říkám, moc si toho nepamatuji.

lidus*
hodnocení

0x

Kamaráda blesk štrejchnul, neměl žádné popáleniny pouze umělohmotný zip na bundě to v,jednom místě odnesl. Říkal, že mu jen trochu na chvilku zabrnělo celé tělo.

krkovicka*
hodnocení

0x
Šla jsem v bouřce s deštníkem a zrovna když jsem procházela pod zvrostlým stromem,uhodil blesk,mě deštník kopnul do palce,jak jsem ho měla položený svisle na tyči od deštníku,zabrněla mi ruka,jakoby rychlo mravenčení od palce až po rameno.Před očima záblesk.zdřevěnili mi nohy.Žádné popaleniny.Zřejmě jak píše Jabraka,menší odnoš výboje.
doplněno 28.08.11 21:00: Odnož.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]