Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahadne ukazy

Od: lindaf* odpovědí: 13 změna:

Dobry den chtela bych zeptat casto na nebi vidame hvezdu ktera velmi silne sviti a rychle leti a potom uleti a svetlo se ztrati (neni to letadlo)!

A asi pred nekolika lety jsme na balkone na sidlisti videli 2 kruhy kulatych svetel ktera se tocila nejdriv na jednu a pak na druhou stranu.Zajimalo by me co to je. Nemate nekdo zkusenost? Abych nevypadala jako blazen ale je to divne protoze tohle sviti intenzivne a letadlo prece blika Proste je mi to silene divny uz to pozorujeme nekolik let mozna ze i deset let.A kdyz jsem se na to ptala v plantetariu tak mi reki ze je to nejaky svitici balon...no tomu ale neverim...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Určitě to byl nějaká lidská věc. Například dneska jsem pozoroval ISS a byly k tomu díky počasí velice dobré podmínky. technet.idnes.cz/...

doplněno 26.08.11 21:43:

Jak je ten svět malej. :)

buss
hodnocení

0x

Žádná! hvězda rychle neleltí. Pak by toi nebyl hvězda, snad rakety... To co vidíte, točící se kola... podívejte se po zemi, kde je třeba diskotéka a podobně, je to ze země. Ono to zprvu mate.

doplněno 26.08.11 21:50:

Na setelity si stáhněte Orbitron, nebo WXtrack.
heavens-above.com/... a nadefinovat si stanoviště odkud se dívám.
Na letadla je více webů, třeba flightradar24.com/... čekejte až něco bude přilétávat a sledovat okem, a jiné weby.

solenza*

Jinak pokud Vás zajímá sledování leteckého provozu tak mrkněte ještě sem. technet.idnes.cz/...

doplněno 26.08.11 22:08:

*palec*

buss

já je znám a proto píšu .. a jiné weby... a je uveden i ten flight

hodnocení

0x

Pohybující se jasná "hvězda"bude nejspíš mezinárodní stanice ISS, viz: technet.idnes.cz/...

pt®
hodnocení

0x

Lidé všeobecně v posledních letech nezvedají příliš hlavu k nebi, k obloze a tak jsou různými jevy zaskočeni. Dříve se v létě spávalo pod širákem a více se pobývalo v přírodě. Myslím, že máte zbytečné obavy z něčeho neznámého. - stařenka

hodnocení

0x

Letadlo nemusí vždycky jen blikat. Pokud přistává, nebo startuje v noci, používá docela normální reflektory (jako auto).

doplněno 27.08.11 12:12:

Jo a ty točící se kruhy budou pravděpodobně laserová šou z nějaké diskotéky (může být i značně daleko). Světelný paprsek v čistém vzduchu nevidíte, objeví se teprve, když narazí na překážku (mlha, mraky) ve vyšších vrstvách.

1jara*
hodnocení

0x
UFO, nebo zkouška nových létajících strojů. Když v USA skoušeli Falkon viz obrázek, tak lidi propadali hromadné hysteriii při spatření těchto strojů. Nakonec jeden z roku 1943 dle znaků na křídlech, nemusím připomínat čí.
doplněno 27.08.11 17:13:

Hyper sonic

Zahadne ukazy
1jara*
27.08.11 17:15

Falcon

Zahadne ukazy #2
1jara*
27.08.11 17:16

Falcon 2

Zahadne ukazy #3
1jara*

Německý z roku 1945

Zahadne ukazy #4

Ten letoun na fotce je Horten Ho 229

šlo o velmi pozoruhodný projekt, který se však do konce války nepodařilo dokončit. Pokud vím, došlo k jedinému vzletu, při kterém se pilot zabil. Takže toto letadlo i v době války vidělo poměrně velmi málo lidí a považuji za vyloučené, že by jakkoliv souviselo s jevem který je předmětem dotazu.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ahoj.Když mi bylo 6let viděla jsem skřítka v lese za pařezem.V deseti jsem viděla něco podobného jako ty.V 13ti letech ducha.Takže shrnutí je,že pokuď tomu věříš,tak opravdu něco zahlédneš...že by kometa?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]