Nejste přihlášen/a.
dobrý den, je mi 63 let. V roce 1967 po maturitě a plnoletý jsem se utrhl ze řetězu a přidal se k partě na půl roku.Po půl roce nás dopadli a odsoudili za příživnictví a krádež na několik měsíců. Zasloužil jsem si to- nic proti tomu.
Po nástupu trestu přišla vzápětí amnestie / rok 1968/ a propustili nás. Dodělal jsem si nádstavbu a postupně pracoval až do vedoucích funkcí. Žena i dcery o tom ví- občas mi říkají sárko.fárko.Jsme SVJ a na schůzi mně navrhli pro druhé období na předsedu.Jako čerstvého důchodce by mně to docela bavilo,ale prý by si notářka vyžádala můj trestní rejstřik.Nechci,aby to věděli sousedé. Z mladého blbce by během několika dnů udělali vraha nebo sadistu- známe všichni lidskou blbost.
Otázka: objeví se to po 45 létech v rejstříku?a byl by to důvod pro nezvolení?Musí mít předseda čistý rejstřik?
Zas tak o tuto funkci nestojím- jen by mně to bavilo.
děkuji za případné odpovědí
Pokud
V některých případech ale není ani potřeba žádat o zahlazení. U určitých druhů trestů (např. u zákazu řízení nebo podmíněného trestu) dochází k zahlazení automaticky po skončení trestu.
Účast notáře k vyhotovení notářského zápisu je nutná pouze na první schůzi SVJ, k zápisu změny ve složení výboru SVJ by rejstříkovému soudu měl postačit zápis ze schůze a prezenční listina. Raději se však na RS informujte, už se stalo, že některý RS postupoval odlišně.
Notářským zápisem se osvědčuje zejména průběh schůze a přítomnost členů - notář kontroluje obč. průkazy.
Zákon o vlastnictví bytů č.72/1994 Sb. v platném znění bezúhonnost členů orgánu SVJ nevyžaduje, nahlédněte však ještě do vašich stanov.
Po 45 letech máte RT čistý. Záznam by se objevil pouze v opise a do něj může nahlížet pouze soud a policie (v případě porušení zákona či vyšetřování pro podezření apod.) nikdo jiný se info z tohoto opisu nedozví a ani nemá k němu přístup. Takže ve Vašem případě můžete být v klidu páč RT máte čistý. Zažádejte si o něj na kterékoliv poště, nebo na ůřadě v místě trv.bydliště, případně na místním soudě. Kolek resp.polatek je 50,-kč a máte RT ještě týž den a tak zjistíte jak na tom jste.
Info CzechPoint Česká pošta: http://sux.cz/64c9
Jinak Vám přeju opravdu pevné nervy v nové funkci a hlavně hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.