Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vtipy a hádanky na dřívkách od Eskyma

Od: sandin* odpovědí: 13 změna:

Dneska jsme se ve škole bavili, jaké pochutiny jsme jedli jako malé děti. Já jsem si vzpomněla, že dříve byly na dřívkách od nanuků (a myslím, že to bylo Eskymo) vtipy a hádanky. Nikdo z ostatních o tom ale neslyšel. Pamatuje si to někdo z vás? :D Ty vtipy byly třeba: "Co říká jedna zeď druhé?.. Sejdeme se na rohu" a hádanka: "Které zvíře má na konci raka?... Straka" :D

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alileta*
hodnocení

0x

Hm, tak to si nepamatuju. A že už pamatuju hooodně... :-P

Budu ráda, když sem pamětníci napíší, co si z toho sladkého mlsání pamatují *vtip*

hodnocení

0x

Tý jó, na nějakých nanukách to bylo, ale na jakých to už neřeknu:)

hodnocení

0x

Jó a když jsme u těch pamětníků :D hi hi hi:) pamatuju si na klasická mejdlíčka a fialky:) Ty byli moje nejoblíbenější :)

hodnocení

0x

Nene, Eskymo bylo bez dřívka. Za 50 haléřů. *haha*

lidus*
hodnocení

0x

Přemýšlím jestli to nebylo na tvarohovém Míšovi, něco na dřívkách bylo napsané ale co to už nevím? Kačení mejdlo, šumák v kostce,hadi, limosáčky -ježíš to byly dobroty. Vzpomínáme na to těma dětskýma očima, myslím, že dnes by nám to ani nechutnalo.

ladinpraha*

Liduško, za mých mladých let určitě na dřívkách nic nebylo. Jo, šumákky v kostkách, balené po dvou, kulaté balené samostatně (a v krabičce!). Mejdlíčka, pamatuji, že byla hnusná, ale proč jsme je tedy tak rádi kupovali? Ale my místo žvýkaček žvýkali i vosk ze svíček. Hadi, pendreky, s těmi dnešními se nedají srovnat. A Pamatuješ na, snad taky lékořicové, čtverečky v plechové krabičce? Na název už si nevzpomenu, ale byla to síla.

hop®
Jo, uprostred pendrek a na krajich barevne "zuzu", myslim, ze to byly Lekorky. Ja mel oblibeny Energit v kostickach...
doplněno 16.01.14 18:16: Vlastne v te krabicce byly bez toho zuzu...
lidus*

Čtverečky si nepamatuji, pouze takové pidi pendreky v barevné polevě, vosk ze svíček jsem nežvýkala, za mě bylo v kurzu Pedro, pozděj Donald ale ten byl drahý, Sevak ten byl hnusný. Nedávno jsme s mužem vzpomínali na housky se salámem + lahvička mléka co nám prodávali ve škole k svačině za 2Kčs. Je to jak říkám, všchno tak trochu zkreslená vzpomínka dítěte.

doplněno 16.01.14 18:28:

Dík Hope, na Lékorky si pamatuji, takové tři plátečky slepené k sobě.

hop®
No, prave ty Ladinovy ctverecky byl jen ten prostredek z tech Lekorek... :)

hodnocení

0x

Milá Sandin, není to pravda s tím Eskymem. Jsem pamětníkem a Eskymo bylo vždycky bez klacíku. Za 50 haléřů. Jak píše Babkazov. Občas, když kapsa dovolila, koupila jsem si dvě, za korunu. A to pak byly hody!*smich*

Pamatuji si hodně, moc, narodila jsem se v roce 1955. Pamatuji si dokonce, jak jsme chodívali pro mléko s bandaskami a paní prodavačka nám jej odměřovala takovým hliníkovým "litrem". Ale ty Tvé hádanky a vtipy si opravdu nepamatuji. Jaga.

hop®
hodnocení

0x
Ty popsane spejle si vybavuji, ale pro mne to neni zas az takova historie, myslim ze se to objevilo nejak po revoluci...
... myslim po sametove, nikoli Velke Rijnove, i kdyz obe byly v listopadu., :-D
lidus*

ekonomika.idnes.cz/... Tak a můžete vzpomínat a nakupovat, zas až taková sranda to nebyla.

Ještě jsem si vzpoměla na Lesněnky a špalek

hodnocení

0x

Jo a mražená jablečná dřeň v těch plastových kostkách co se potom používaly jako krytky na kouli na vlečné zařízení na autě.

A ty bílé bramborové lupínky v celofánovém pytlíku s centimetrem oleje na dně. A jak nám po nich na školním výletě bylo ouvej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]