Nejste přihlášen/a.
nazdar lidi, potřebovala bych pomoc s vyplněním dotazníku o manželství. Píši diplomovou práci a tak by mě zajímalo, zda je v dnešní době manželství stále tradice či přežitek. Dotazník najdete zde login.oursurvey.biz/...
Děkuji všem za pomoc a přeji hezký den
Ps. pokud byste byli tak laskaví a chtěli mi ještě víc pomoc, můžete dotazník poslat i vašim známým či vložit odkaz na facebook děkuji mnohokrát
Jen bych upozornil, že mi nebyly úplně jasné některé otázky, v kolika letech se rodiče brali - myšleno poprvé, nebo v kolika se brali spolu? Také mám pocit, že tam sice bylo něco o dětech před svatbou, ale že se nepočítalo s možností, že by takové dítě například měl otec s bývalou manželkou.
dzorzi, logicky to chápu tak, kdy se vzali spolu, protože jde o to manželství, ve kterém jste vznikl vy...
díky moc všem za vyplnění.
Ohledně těch otázek - věk rodičů v době prvního sňatku je, kdy se vaši rodiče brali poprvé (= jejich úplně první sňatek).
A na dotaz, zda spolu žili před svatbou - tato otázka je pro mě též důležitá...vysvětlím proč
Ta diplomka se zabývá institucí manželství a mimo jiné tam porovnávám nejen názory lidí na manželství, ale i to, v kolika letech se dnes lidé žení či vdávají. Podle statistik se věk lidí při prvním sňatku zvyšuje, stejně tak se zvyšuje věk, kdy žena porodí první dítě. No a cílem té práce je zjistit, zda je to pravda (zatím mi vychází že ano a porovnat tento průměrný věk s věkem, kdy se vdávali a ženili vaši rodiče. Před 30 a více lety bylo totiž normální, že se lidé brali kolem 20-25 věku (zhruba ve stejných letech měli i první dítě), tak potřebuju porovnat, zda se statistiky shodují s mými výsledky.
A co se týče bydlení partnerů před svatbou - v dnešní době je populární nesezdané soužití (= partneři spolu bydlí aniž se se vzali), před 30 a více lety tento způsob bydlení nebyl akceptovatelný z hlediska morálky. Tak bych chtěla zjistit, jaká je průměrná doba společného bydlení před svatbou, a zda dnešní mladí lidé stále preferují svatbu či nikoliv.
Podle odpovědí mi zatím vychází, že lidé s VŠ svatbu a početí prvního dítěte odkládají, kdežto lidé se středním a nižším vzděláním se vdávají a žení relativně brzo (z pohledu dnešní doby), stejně tak brzo mají i první dítě.
Přesné výsledky zatím ještě nemám
PS. Pokud jste u toho věku vašich rodičů udělali chybu, nevadí...trochu nepřesnosti se toleruje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.