Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželství - tradice či přežitek? Váš názor

Od: zvedavaholka odpovědí: 14 změna:

nazdar lidi, potřebovala bych pomoc s vyplněním dotazníku o manželství. Píši diplomovou práci a tak by mě zajímalo, zda je v dnešní době manželství stále tradice či přežitek. Dotazník najdete zde login.oursurvey.biz/...
Děkuji všem za pomoc a přeji hezký den
Ps. pokud byste byli tak laskaví a chtěli mi ještě víc pomoc, můžete dotazník poslat i vašim známým či vložit odkaz na facebook děkuji mnohokrát

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
25.08.11 12:28
hodnocení

0x

Hotovo.*placni*

dzordz*

Jen bych upozornil, že mi nebyly úplně jasné některé otázky, v kolika letech se rodiče brali - myšleno poprvé, nebo v kolika se brali spolu? Také mám pocit, že tam sice bylo něco o dětech před svatbou, ale že se nepočítalo s možností, že by takové dítě například měl otec s bývalou manželkou.

dzorzi, logicky to chápu tak, kdy se vzali spolu, protože jde o to manželství, ve kterém jste vznikl vy... ;)

dzordz*

Taky jsem tak odpověděl, ale otázka říká "v době jejich prvního sňatku" a mám tam dvě políčka, pro každého rodiče jedno. Můžu si to vyložit jako jejich první společný sňatek (i když proč by jich měli víc, že :)) nebo jako první sňatek každého z nich.

nojo, to je pravda... to by chtělo doladit...:(

25.08.11 12:37
hodnocení

0x

hotovo *palec*

myse*

hotovo. Ale nepřišlo mi logické - ptát se na věk první svatby (co když je člověk ženatý/vdaná několikrát?) a pak jestli spolu žili před svatbou atd... Chtělo by to doladit

claire*
hodnocení

0x

Vyplněno, ale také mi to přišlo takové "syrové", chtělo by to vylepšit, návrhy tu už padly.

zafir
25.08.11 13:33
hodnocení

0x

hotovo;)

buss
hodnocení

0x

Já myslím, že dnes je třeba se ptát na výhody a nevýhody.

zvedavaholka
hodnocení

díky moc všem za vyplnění. :)

Ohledně těch otázek - věk rodičů v době prvního sňatku je, kdy se vaši rodiče brali poprvé (= jejich úplně první sňatek).

A na dotaz, zda spolu žili před svatbou - tato otázka je pro mě též důležitá...vysvětlím proč :)

Ta diplomka se zabývá institucí manželství a mimo jiné tam porovnávám nejen názory lidí na manželství, ale i to, v kolika letech se dnes lidé žení či vdávají. Podle statistik se věk lidí při prvním sňatku zvyšuje, stejně tak se zvyšuje věk, kdy žena porodí první dítě. No a cílem té práce je zjistit, zda je to pravda (zatím mi vychází že ano:) a porovnat tento průměrný věk s věkem, kdy se vdávali a ženili vaši rodiče. Před 30 a více lety bylo totiž normální, že se lidé brali kolem 20-25 věku (zhruba ve stejných letech měli i první dítě), tak potřebuju porovnat, zda se statistiky shodují s mými výsledky.

A co se týče bydlení partnerů před svatbou - v dnešní době je populární nesezdané soužití (= partneři spolu bydlí aniž se se vzali), před 30 a více lety tento způsob bydlení nebyl akceptovatelný z hlediska morálky. Tak bych chtěla zjistit, jaká je průměrná doba společného bydlení před svatbou, a zda dnešní mladí lidé stále preferují svatbu či nikoliv.

Podle odpovědí mi zatím vychází, že lidé s VŠ svatbu a početí prvního dítěte odkládají, kdežto lidé se středním a nižším vzděláním se vdávají a žení relativně brzo (z pohledu dnešní doby), stejně tak brzo mají i první dítě.

Přesné výsledky zatím ještě nemám :)

PS. Pokud jste u toho věku vašich rodičů udělali chybu, nevadí...trochu nepřesnosti se toleruje :)

lidus*
hodnocení

0x

Hotovo a vyplnila to i dcera co je zrovna na návštěvě.

brumla*
hodnocení

0x

Manželství není žádný přežitek. Zkuste zapřemýšlet, proč se lidé berou.

cernoteseznamcz
hodnocení

0x

hotovo, ale asi vybočuju. mám skoro hotovou vš, otěhotněla jsem v 19, vdávala ve 20. snad ti ti nijak nerozházím:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]