Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Podělíte se se mnou i s ostatními, jak účinně bojovat s horkem, které nás čeká ještě celý týden? Díky všem za postřehy
V lednici chladnou vodu nebo čaj, ne ale přechlazené, případně do nápojů ze špajzu /nechlazených/ přidávat kostky ledu. Často chladnou sprchu, ne ledovou, ale takovou, aby osvěžila. Otevřená okna a dveře v celém bytě - příjemný průvan. Jaga.
Čaj raději teplý nebo aspoň vlažný. Přechlazený už vůbec ne. Průvan děláme ráno, přes den zabedněná okna, aby se vedro nenahrnulo dovnitř; zvlášť na sluneční straně. Jižní národy dobře vědí, proč mají přes den v létě zavřené dřevěné okenice. No a jako důchodci si můžeme dovolit polední siestu. Jen ten pes musí ven i přes den, ale jen ve stínu a minipální dobu, delší procházky ráno a v noci.
Bojovat? Bojuju jedině s nepřítelem, teď jsem šťastná jako želvička, konečně je LÉTO! A jak se správně chovat, když je horko, ví každé malé dítě. Vážně nechápu, proč ze všech stran slyšíme, že máme být ve stínu, nosit volné oblečení a hodně pít a nezatěžovat se. Mám snad nějaký selský rozum, ne? Pít, pít a pít - všechny choroby pramení ze špatného pití. A nemusí to být jen voda - takhle vinný střik nebo pivo ze sedmého schodu taky žízeň uhasí :D
Jo, zrovna si jedno dávám. To musím ještě do práce
Jinak k těm oknům, právě že jsme vyvětrali ráno a okna jsou zavřená. Drží se tu ranní chlad, je tu příjemných 20 stupňů.
Pokud bych je otevřela, bude tu jak v pekárně.
To je pravda.
Pravda, že nebydlím v paneláku.
To ale nemluvite o panelaku ze ne? Jo v kamenne chalupe, tam jsme meli zimu i v lete a kdyz clovek neotevrel okna, mohl uvnitr chodit ve svetru.
S vedrem nebojuju, konečně je léto tak si to užívám. Za chvíli tu je podzim a chlad, brrrrrrr.
Jsem zalezlá doma. Dala jsem si kus melouna z lednice. Přeji všem co mohou, ať si užijí sluníčka a koupání, protože o víkendu zase prý bude o 10 °C méně. Rozumní senioři ať si odpustí na chvíli nákupy, slevy zase budou! :D Pamatujte i na domácí mazlíčky a ostatní zvířátka, ať mají stále vodu.
Já jsem ráno pověsila prádlo a odpoledne vytáhla žehličku a prkno. A to jsem neměla dělat. Teď se nemůžu dostat do normálu. Mám pocit, že taju jako čokoládová figurka. Vím, že musím vyvětrat v noci a přes den nechat okna zavřená, nesmím se moc pohybovat a musím pít. Dorotka je spokojená, po chvilkách si jde lehnout na sluníčko pod okno :D Strašně bych chtěla být v přístřešku přívěsu, 3m od vody na Žermanicích a těšit se navečer na jedno na zahrádce. To bych moc chtěla :D
Pro mě je to šílené, piju litry vody, moc nejím, dnes jen šopský salát, od 14h do 16h na brněnské přehradě kde se manžel osvěžil ve vodě (je krásně čistá a bez sinic) a já na vozíku seděla pod stromem a pak si trochu omáchala nohy ve vodě. V noci větrám a přez den zabedním a zatáhnu žaluzie a tak je v bytě pro mě velmi příjemně a manžel chodí ve flanelové košili a naříká, že je mu zima.
My máme v domečku příjemně, ale teď, když je hezky, tak pracujeme na domečku a ty vedra při práci člověka zpotí. Ale vždy se jdeme na chvíli schovat dovntř. Těším se na večer, až si sedneme na zahrádce pod třešínku a spočneme si. Jinak pijeme, pijeme a pijeme vodičku pro osvěžení. A náš psík toho taky vychlemtá, ale na zahradě má za chvíli vodu teplou, tak mu ji měním. - stařenka
Bojuji, ale je to válka, těžký boj. Večer PETku sodovky do mrazáku, ráno vyndám a průběžně upíjím, před obědem dopíjím horký "chcanky". Už v poledne smrdím sám sobě, ale makat musím dál. Večer dorazím do hospůtky a před prvním pifkem si na zchlazení "exnu" trojku sodovky, abych trošku zpomalil picí tempo, protože druhý den opět vstávám...
Nepíšeš, co Tě živí, ale já jsem si zrovna v 32°C "vylosoval" vaření IPY na jižní terase...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.