Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bojujete s vlnou veder?

Od: plechacek* odpovědí: 20 změna:

Zdravím všechny. Podělíte se se mnou i s ostatními, jak účinně bojovat s horkem, které nás čeká ještě celý týden? Díky všem za postřehy:)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V lednici chladnou vodu nebo čaj, ne ale přechlazené, případně do nápojů ze špajzu /nechlazených/ přidávat kostky ledu. Často chladnou sprchu, ne ledovou, ale takovou, aby osvěžila. Otevřená okna a dveře v celém bytě - příjemný průvan. Jaga.

Čaj raději teplý nebo aspoň vlažný. Přechlazený už vůbec ne. Průvan děláme ráno, přes den zabedněná okna, aby se vedro nenahrnulo dovnitř; zvlášť na sluneční straně. Jižní národy dobře vědí, proč mají přes den v létě zavřené dřevěné okenice. No a jako důchodci si můžeme dovolit polední siestu. Jen ten pes musí ven i přes den, ale jen ve stínu a minipální dobu, delší procházky ráno a v noci.

claire*
hodnocení

0x

Bojovat? Bojuju jedině s nepřítelem, teď jsem šťastná jako želvička, konečně je LÉTO! A jak se správně chovat, když je horko, ví každé malé dítě. Vážně nechápu, proč ze všech stran slyšíme, že máme být ve stínu, nosit volné oblečení a hodně pít a nezatěžovat se. Mám snad nějaký selský rozum, ne? Pít, pít a pít - všechny choroby pramení ze špatného pití. A nemusí to být jen voda - takhle vinný střik nebo pivo ze sedmého schodu taky žízeň uhasí :D ;)

marenka*

Jo, zrovna si jedno dávám. *smich* To musím ještě do práce *zed* Jinak k těm oknům, právě že jsme vyvětrali ráno a okna jsou zavřená. Drží se tu ranní chlad, je tu příjemných 20 stupňů. *ua*Pokud bych je otevřela, bude tu jak v pekárně.

doplněno 23.08.11 14:25:

To je pravda. ;)

doplněno 23.08.11 14:25:

Pravda, že nebydlím v paneláku. *zed*

pb®

To ale nemluvite o panelaku ze ne? Jo v kamenne chalupe, tam jsme meli zimu i v lete a kdyz clovek neotevrel okna, mohl uvnitr chodit ve svetru.

polinek*

nezapomínej ,že jsou i mladší,kteří to třeba nevědí ...

hodnocení

0x

Pít, neusnout na sluníčku a mít na zahradě bazén :)

technikjirik*
hodnocení

0x

nebojovat, přemýšlet, pít...

mil®
hodnocení

0x

S vedrem nebojuju, konečně je léto tak si to užívám.*ua* Za chvíli tu je podzim a chlad, brrrrrrr. *kafe*

hodnocení

0x

Od te doby, co jsem navstivil v nejparnejsim lete jizni cast Indie, je vsude prijemny chladek.

lidka*
hodnocení

0x

Jsem zalezlá doma. Dala jsem si kus melouna z lednice. Přeji všem co mohou, ať si užijí sluníčka a koupání, *slunce* protože o víkendu zase prý bude o 10 °C méně. Rozumní senioři ať si odpustí na chvíli nákupy, slevy zase budou! :D Pamatujte i na domácí mazlíčky a ostatní zvířátka, ať mají stále vodu. *tuc*

hodnocení

0x

Já jsem ráno pověsila prádlo a odpoledne vytáhla žehličku a prkno. A to jsem neměla dělat. Teď se nemůžu dostat do normálu. Mám pocit, že taju jako čokoládová figurka. *ee* Vím, že musím vyvětrat v noci a přes den nechat okna zavřená, nesmím se moc pohybovat a musím pít. Dorotka je spokojená, po chvilkách si jde lehnout na sluníčko pod okno :D Strašně bych chtěla být v přístřešku přívěsu, 3m od vody na Žermanicích a těšit se navečer na jedno na zahrádce. To bych moc chtěla :D

lidus*
hodnocení

0x

Pro mě je to šílené, piju litry vody, moc nejím, dnes jen šopský salát, od 14h do 16h na brněnské přehradě kde se manžel osvěžil ve vodě (je krásně čistá a bez sinic) a já na vozíku seděla pod stromem a pak si trochu omáchala nohy ve vodě. V noci větrám a přez den zabedním a zatáhnu žaluzie a tak je v bytě pro mě velmi příjemně a manžel chodí ve flanelové košili a naříká, že je mu zima.

pt®
hodnocení

0x

My máme v domečku příjemně, ale teď, když je hezky, tak pracujeme na domečku a ty vedra při práci člověka zpotí. Ale vždy se jdeme na chvíli schovat dovntř. Těším se na večer, až si sedneme na zahrádce pod třešínku a spočneme si. Jinak pijeme, pijeme a pijeme vodičku pro osvěžení. A náš psík toho taky vychlemtá, ale na zahradě má za chvíli vodu teplou, tak mu ji měním. - stařenka

olaf71*
hodnocení

0x

já osobně jsem si vzal dovolenou a šel na melouch. piju pivo od rána do večera, abych dodržel pitný režim

hop®
hodnocení

0x

Bojuji, ale je to válka, těžký boj. Večer PETku sodovky do mrazáku, ráno vyndám a průběžně upíjím, před obědem dopíjím horký "chcanky". Už v poledne smrdím sám sobě, ale makat musím dál. Večer dorazím do hospůtky a před prvním pifkem si na zchlazení "exnu" trojku sodovky, abych trošku zpomalil picí tempo, protože druhý den opět vstávám...

Nepíšeš, co Tě živí, ale já jsem si zrovna v 32°C "vylosoval" vaření IPY na jižní terase...

hodnocení

0x

No hlavní je studená voda, takže lednička je skoro pořád otevřená. Jinak větraní, hlavně ráno a večer. Když praží do oken slunce zatáhnu rolety. A když je nejhuře, chce to skočit do bazénu. ;)

michalov*
hodnocení

0x

Já nebojuju.Já si je užívám.

jayeles*
hodnocení

0x

Celý den sedím u klimatizace nebo chodím do aguaparku ;) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]