Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postupné sbírání trnek a založení kvasu

Od: neon* odpovědí: 2 změna:

Prosimvas, jak je to, kdyz sbiram behem nejake doby (treba aj 2 tydny) padane trnky a chci je na vypaleni. Cetl jsem, ze neni dobre je pridavat postupne do kvasu. Ale ono se toho napise plno, nekdo zase pridava postupne. Tak nevim. Kdy vlastne nastava kvas? Kdyz je mam v kybliku, nebo bedynce, tak to jeste nekvasi? Za jakych podminek zacne? Dekuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Trnky... to jsem tu řešila dotazem před pár dny. *smich* Když můj otec nakládal ovoce na kvas na vypálení, tak nepřihazoval. I kamarád a vinař v jedné osobě, raději dá několik sběrných dávek do mrazáku, než má dostatečné množství, např. na demižon. Ovoce mu i mrazem zesládne. Postupné přidávání třeba možné je, ale jde o to, jaký pak bude výsledek?! Každopádně, pokud je ovoce pouze v bedýnce, tak to rozhodně nekvasí. Kvasit to začne, když to dáte do sudu, zalijete vodou, přidáte cukr a zavřete.*frajer*

jabraka*
hodnocení

0x

Jsme asi na Valachách,mluvíme o trnkách,tedy "švestkách".Pokud chceme dobrý a kvalitní kvas,měl by se do nádoby uložit najednou.Doporučil bych uschování spíše v několika menších nádobách,třeba od Primalexu.Abychom je nemuseli pracně umývat,vložíme PE pytel pro ukládání odpadů a nahoře zavážeme provázkem.Ovoce začíná kvasit okamžitě.Po skončení kvas můžeme slít do větší,uzavřené nádoby.Konec kvašení bývá obvykle asi po 6 - 8 týdnech.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]