Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co bude vzácnější ( jawa 50 )

Od: kuba7255* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám takovou pro mě zatím nezodpovězenou otázku :

Zajímá mě mám skoro všechny jawa 50 a 2 i v původním origo stavu.. a 1 už kompletně po renovaci.. když se podívám na bazary a jiné internetové stránky tak mají větší hodnotu ty zrekonstruované a však dle mého názoru když je v origo stavu proč se neprodá za víc je možné, že třeba za 10 let to bude naopak co si o tom myslíte? protože v dnešní době to každý renovuje a je podle čím dál méně těch origo... doufám, že jste mě pochopili moji otázku děkuji za zajímávé odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Myslím, že řada lidí ještě na Pionýrech jezdí (i když třeba jen po poli). Ale za pár let, až začne byt originálů málo, bude jejich cena jistě daleko vyšší.

stanley110*
hodnocení

0x

Pokud jsou opravdu v originálním stavu a funkční,tak na některých veteránských srazech,nebo burzách by vám určitě poradili a možná by se prodali i dráž.S vlastní zkušenosti vím,že mohou být i v tom nejlepším stavu,ale musí mít TP a SPZ,jinak je to v podstatě "artefakt do vitrýnky".Dostat totiž takový stroje zpět do evidence a na značky je dost problematická záležitost.V každém případě bych je zakonzervoval a pokud máte vhodné prostory,uložit. Za deset let,jak říkáte,za kompletní zbýrku se budete asi divit,co by Vám někteří nabídli.

Jednou jsem narazil na polské stránky příznivců našich pionýrů a dost jsem koukal na cenové relace ve kterých tam borci mezi sebou s pionýry kšeftujou. Zatímco u nás je to věc kterou má pomalu každý druhý člověk na vesnici v kůlně, tak tam je to vážený stroj :-D Kdybys si chtěl počíst tak myslím že to google.pl vyplivnul pod slovním spojením "moja jawka "

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]