Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat na vesnici?

Od: lucielucie* odpovědí: 8 změna:

Už osm let bydlím na vesnici (je mi 14).. Kamarády tu žádné nemám, protože tu bydlí jen rodiny s hodně malými dětmi, nebo naopak starými. Teda jedna holka tu je, ale té rodiče zakázali se se mnou bavit, protože když jsme se kdysi kamarádili, tak jejímu bratrovi zlomila omylem nohu přímo před našim barákem, když závodili na kolech, takže teď mě ani nezdraví...Jde mi o to, že to nemám co dělat..já nechci sedět pořád jen u počítače, ráda bych šla ven, ale nevím co mám sama venku dělat..Poraďte mi prosím :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lucie, Lucie, jak hezky sis vymyslela nick. Tak tedy, je Ti teprve 14 let. Přece Ti zodpovědně neporadím, abys sedla na vlak, a jela objevovat svět. Tady bude dobrá rada drahá. A kolik má Tvoje vesnice obyvatel? Nepovídej, že jste v celé vesnici pouze dvě dospívající holky. A kam chodíš do školy? Přece nejsi jediné děvče ve třídě. To tam není nějaké středisko pro mládež, kde byste se mohli scházet a seznámit? Nebo nějaký sportovní klub? Jestli ne, tak holt musíš vydržet do konce prázdnin. A jakmile Ti nastne školní docházka, vzpomeň si na tuto chvíli a snaž se najít kamarádku. Jinak ven snad jít můžeš třeba s dekou a dobrou knížkou, někde se uvelebit u vody a číst si. Já, když jsem byla ve Tvém věku, nedělala nic jiného. Jenomže to byl můj výběr, ne nutnost. Tak vydrž a nesmutni. Suzy.

doplněno 18.08.11 20:43:

Objíždět a oběvovat, doprčic.

myse*
hodnocení

0x

co vedlejší vesnice? nemáš tam kamarád(k)y? na kole se tam dá dojet...

co dělat na vesnici v tomhle věku ti asi neporadím - můžeš třeba vyrábět něco na zahradě - např. zasázet a pečovat o záhon s květinami, vyrobit ptačí krmítko, jezdit na kole po okolí - vždy si dát cíl kam dorazit, vyrážet s foťákem do okolí a pořizovat zajímavé fotografie - květin, hmyzu, krajinky atd. nebo zkusit malovat křídové pastely jsou zajímavé, nebo vodovky...

pořídit si psa a vyrážet se psem... možností je spousta...

hodnocení

0x

Ahoj, Lucie, prožila jsem na vesnici celý svůj život a myslím si, že na vesnici k sobě opravdu mají lidé tak nějak blíž než ve městě a líp si to tam užívají. Namátkou vzpomínám na naše dětské hry: chodila jsem s kamarádkami na borůvky, či houby, koupání v rybníce /byly tam 2, oba pěkné/, v zimě bruslení či sáňkování a lyžování /kopce u nás také byly/, divadelní kroužek - občas jsme v sále místní hospody sehrály jako děti divadlo, většinou nějakou pohádku, byla to legrace. Na podzim ohníčky, pečení brambor, pouštění vlastnoručně vyrobených draků. Výlet do lesa na konvalinky, občas i některým sousedům na lusky nebo na hrušky. Ale i to patřilo k mládí. Sbírala jsem papírové ubrousky a další věci, scházely jsme se s děvčaty a vyměňovaly své poklady. Přiznávám, že jsem chodila i do "pionýra", dobře to fungovalo, bez nějakých školení a projevů, spíše hry. Nezapomenutelná byla třeba bojová hra o poklad mezi kluky a děvčaty. A další a další nápady. Ty doby se už nevrátí, plno věcí je pryč, vím, že asi brambory v ohníčku péct nebudeš. Ale byla jsem družná a skoro ke všem hrám jsem potřebovala kolektiv. Když ve vaší vsi nikoho nemáš, jistě některé spolužačky bydlí po obcích v okolí. A neříkej, že ve škole mezi spolužáky žádné kamarády nemáš. Ve 14 letech není problém vzít kolo a za některou dívkou se vydat. Také jsem kamarádila s Evkou ze sousední vsi, byly to 2 km a často jsem jezdila za ní, nebo ona za mnou.

Kéž by se to vrátilo, jak já bych si to užívala. Žádné sezení u počítače jako Ty, ale příroda, lesy, rybníky a hlavně přátelé. Bez nich se člověk cítí sám. Tak v duchu prober svou třídu a jistě tam nějaká prima kamarádka bude. Držím palce. Jaga.

doplněno 18.08.11 12:46:

A taky jsem měla o rok starší sestřenici ze vsi asi 10 km od nás, dobře jsme si rozuměly, takže část prázdnin jsem trávila já u ní, pak zase ona u nás. A bylo to taky moc prima. Určitě máš nějaké děvče v příbuzenstvu, se kterým strávíš kus prázdnin. A co bys říkala táboru? Jezdila jsem tam od 8 do 15 let, pak asi od 30 po 10 let jako vedoucí a nemělo to chybu.

hodnocení

0x

Tedy Lucinko,asi mám dlouhé vedení,ale ještě jednou,"její rodiče jí s tebou zakázali mluvit,protože ona zlomila svému bratrovi nohu před vaším domem?"*bzum*To mi jaksi hlava nebere*ee*Pokud tomu tak je,v tom případě celá situace je velmi pofiderní,a pokud vy dvě máte o sebe zájem,tak by si vaši společní rodiče měli o tom promluvit,a věc dát do pořádku,a ne, aby jste to odnášely vy,děti.Požádej je o to,vždyť tě mají přece rádi*hej*

lucielucie*
hodnocení

Tu rodinu tady všichni nesnáší...teda hlavně mámu, protože že..no já nevim, ona je strašně namyšlená..prostě divná a umí lidi kolem sebe jenom urážet a hraje si na chytrou-je trochu psycho :D Ona totiž ta máma jim zakázala chodit do naší ulice a od té doby se už prostě nevídáme..asi před měsícem jsem je POPRVÉ viděla procházet naší ulicí (máma,brácha i ta holka) a když jsem je teda každého zvlášt pozdravila,tak mě teda ze slušnosti pozdravila jen matka :D Ale ted máme novou silnici, tak ta holka s bráchou kolem nás furt jezdí na bruslích..Asi jí napíšu :D :)

jakubdeda*
hodnocení

0x

Co to je hodně malé děti?A to jste jen dvě holky na vesnici?Ostatní jsou velké nebo zase mrnata?A ani kluci tam nemáte?Vždyt je to jedno jestli je parta kluků a holek dohromady,tím je to lepší.Nebo vem mrnata a jdi někam na kopec a uč je dělat kotouly,něco jem povídej ,třeba pohádku a zahrajte si ji.Dělej takovou chůvu mrnatům,uvidíš jak se potom za tebou budou táhnout a pak se přidá někdo jiný,pak zase jeden a pak budete velká parta.A hlavně na vesnici se dá dělat nejvíc blbostí.Menší děcka jsou strašně vděčná,když je něco učíš, nebo blbnete.Zeptej se jejich rodičů.Vem si třeba zatím tak 2 děti a uvidíš kolik jich budeš pak mít kolem sebe.Připrav si nějaké hry doma a pak to dělejte venku.Můžete i hrát nějaké hry s míčem.Ale musíš si nejdříve uvědomit,že budeš mít za děcka odpovědnost.A ted k té kamarádce co je tam jediná.Ted ti napíšu ,co bych udělal já.Já bych šel k nim domů a poprosil bych o vysvětlení,proč nesmíte spolu kamarádit,když ty jsi mu ruku nezlomila a jestli ano, tak to nebylo určitě naschvál né?Tak se to musí vysvětlit.Neřeknu kdybys byla nějaké číslo,ale to musíš vědět sama co zatím vězí.

lucielucie*
hodnocení

Kluk tu nebydlí ani jeden..teda jeden jo, ale je mu 18 a je hodně takovej zakřiklej..Ted jsem ho teda ale už dlouho neviděla. Pak tu jsou ještě dvě taky 18ti letý holky...Ty mají trošku už jiné zájmy ;) Taky je možné to, že se se mnou nesmí bavit proto, že když jsme se kdysi ještě kamarádili,tk jsem kvítko docela byla ;) Rozváděli se mi rodiče, to se ukázalo i na mých známkách ve škole..Když si na tu dobu vzpomenu,tak se za sebe stydím...Oni jsou docela bohatí, Elina (to je ta holka) je děsná šprtka..na vysvědčení má samé jedničky a mě se tam dvojka, trojka vždy nějaká najde...Tak tam je důležité hlavně to, že to mají na koho hodit tu zloměninu :D já nevim, co se u nich tenkrát odehrálo..

doplněno 18.08.11 18:29:

Těm dětem je tak okolo 5-7 let, i mladší

jakubdeda*

No to je vás tam teda sakra málo.A asi kdybys oslovila toho zakřiknutýho kluka, tak to by bylo pěkně na mlým drbům.Tak a co ty děti prckové?Jejich rodiče by ti je nesvěřili?Fakt by to bylo supr,to bys viděla jak by děcka řádily.Ještě zavolej tedy té kamarádce,řekni ji,že potřebuješ si promluvit a pak se ji na všechno zeptej,když nechceš jít tam.Třeba se taky cítí sama.A že jsou bohatí nic neznamená,nejsou lepší než ostatní.Mají jen nos nahoru,nic víc.A že má samé jedničky to neznamená že je zlá,tak jako ty s dvojkou,trojkou, jen je tam něco nevyřešeno.A když uděláš první krok,tak se to třeba urovná.A když né,tak brzy začne škola.Už nedělej kopance,snaž se učit a najít si kamošku.Už víš, kdes udělala chybu,tak si dej bacha.A stydět se už nemusíš,stejně to nevrátíš zpět.Ukaž ostatním,že nejsi špatná.Ale stou zlomeninou mi stejně není nic jasného.Přeci ,že máš horší známky,nebo že se rodiče rozváděli,není důvod tě podezřívat,že jsi mu tu nohu přerazila.Čavec Jakub

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]