Nejste přihlášen/a.
"Někdy mám pocit, že je na světě tolik krásy, že to nedokážu unést a moje srdce se zhroutí." Tohle říká Ricky Fitts ve filmu Americká krása. Ten film miluju, i když je hodně složitý na pochopení. Jak vy chápete tuto větu? Já to chápu tak, jako když si třeba během dne uvědomím, jak moc mě milují moji rodiče, jak je máma krásná když se od srdce směje atd... Je mi jedno, jestli jsem na veřejnosti, vždycky mě pomyšlení na něco tak krásného dovede k slzám. A jsou to slzy štěstí. Je to tolik radosti, že z toho brečím. Jak to chápete vy?
Dobrý den, na ten film si už vzpomínám jen matně. Pokud by to říkal muž (a možná ne v tomto filmu), tak bych si to vyložil asi takto: "Na světě je tolik krásných žen, všechny bych je chtěl milovat, ale do srdce by se všechny nevešly." Ale, je to výklad zkreslený a ta věta se může chápat i jinak. Obecně - na světě je tolik krásna, že na to jedno srdce nestačí.
Pod tím pojmem krása si může každý představovat něco jiného. Zdravím!
doplněno 16.01.14 19:23:joolie - ano, jinak řečeno: "Jedno srdce je příliš malé na to, aby mohlo unést všechny krásy světa."
to je zajímavá myšlenka. Sice v tom filmu to tak asi není, protože hlavní hrdina je opravdu silně zamilovaný do té své a nevypadá to, že by do toho byla zapletená tahle myšlenka. Nicméně mi to trochu otevírá další nápady - může to být cokoliv jiného, než jen ženy. Na světě je tolik věcí, které bych miloval, kdyby jich nebylo moc, nevejdou se mi do srdce
Děkuju za zajímavý nápad
Přeji pěkný den,
máte pravdu. Ten citát je nádherný a film také. Velmi na něm obdivuji psychologickou propracovanost postav. Ta je prostě úžasná. Ale k tomu citátu.
Samozdřejmě by se to dalo hodně pitvat, ale myslím, že původní myšlenka není vůbec složitá. Myslím, že se tím autor snaží divákům říct:"Lidi neblbněte. Nečekejte pořád na nějaké velké štěstí, zastavte se a podívejte se kolik ho je kolem vás." Řekl bych, že hlavní myšlenka je v tom, poukázat na "zapomenutou krásu". Na to jak krásná je rozkvetlá květina, na to jak krásný je pohled z vysoké hory na krajinu, na to jak krásný je celý vesmír a jak krásná je láska. Moc bych si přál umět svět takto vidět. Neříkám, že to neumím vůbec, ale něco tomu chybí. Myslím, že aby člověk mohl takto vidět svět kolem sebe musí opravdu milovat. Musí se vzdát všech svých falešných představ o světě, o sobě a o druhých. Musí se zříct i toho nejmenšího zbytku sobectví v sobě a pak může vidět čistě. Domnívám se, že kdybychom mohli na svět takto nahlédnout, tak bysme byli hodně překvapení, kde to vlastně žijeme, kolik krásy nevidíme.
Děkuji Vám za tuto otázku. Bylo krásné se nad tím zamyslet.
Noviny
ano souhlasím s vámi ! Na světě je nádherně , stačí když člověk vyjde v květnu na zahradu a pohled na rozkvetlé stromy, létající včelky a ptáci trylkující svou radost ze života , kočinda se vyvaluje na sluníčku a teplé ráno slibuje krásný den tak to stačí k tomu aby si člověk uvědomil jak je bohatý. Na vše si může sahnout, přivonět a potom jdou všechny starosti kolem vás a vy je aspon na chvíli míjíte.A to je pouze jeden příklad , při kterým se vám naplní srdce blahem a pokorou, máte zvláštní pocit štěstí a lásky . Važme si toho že u toho jsme a záleží na každém jedinci jak se k tomu postaví. ...
Jako by jste byl milován, přesto, že zrovna s nikým nechodíte nebo žijete sám, vždycky je tu s vámi Bůh, který vás vždy miluje A to je pravé bohatství. Ostatně, to je taky věc, která mi dlouho leží v hlavě - všichni si myslí, že bohatství formou peněz je dostačující, ale já si to nemyslím. A je těžké to někomu vysvětlit, což tohle je vlastně dobré vysvětlení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.