Nejste přihlášen/a.
Jsem na brigádě a tam máme takovou paní, která všechno ví, všude byla a všechno zná.Všem, kteří s ní dělají na směně a předvedou ji , že znají a umí více než ona,dělá jen samé schválnosti, vymýšlí si o člověku nepravdy, pomlouvá.Přestože se snažíme sebe více, zdá se ,že je to ona,která zatím ovládá situaci.Poradí mi někdo jak jí dát lekci.-kves-
Je to s podivem, ale v praxi to tak často funguje. Nerozoduje objektivě, kdo kolik toho udělá, ale že u toho vypadá sebevědomě a ještě stihne pobavit okolí, drbe, chvíli pomlouvá toho, nebo toho. Analogie s časopisy- hromada lidí si raději koupí bulvár, kde je 50procent nepravd ale pobaví se, než že si koupí seriózní čtení.
Přesně takoví lidé mají zelenou, co se týče např. při vstupním pohovoru do nového zaměstnání. Paní na personálním odd. neumí objektivně změřit kdo maká víc nebo míň. Řídí se podle toho, kdo vystupuje víc sebevědomě. Proto se zejména ve velkých organizacích stává, že ved. pracovníkem je člověk typu všude byl, všechno zná, ale konkrétně jeho práce stojí za 2 věci.
Radarbrdy to skvěle vystihnul ve druhém odstavci. Jinak... jestli chcete mít od baby pokoj, tak se bavte na téma, které zaručeně nebude znát - třeba "kvantová mechanika". Já o ní taky moc nevím, ale pokud ona nemá páru, nebude vědět, že tomu taky nerozumíte. Teď jsem to odlehčila, ale vážně zkuste mluvit o něčem, o čem má velmi málo povědomí nebo vůbec žádné. Pomůže, když na její repliky nebude nikdo reagovat a budete se bavit neustále s jinými spolupracovníky. Ona se pak bude cítit hodně blbě a hlavně ignorovaná. I když... jsou i tací, kteří mají hroší kůži a budou si mlýt svou.
No a pokud dělá naschvály, stačí ji upozornit, že to třeba máte "vyfocené" v mobilu - tedy pokud jde o naschvál, který vyfotit jde. A v mobilu existuje funkce diktafonu, takže to se dá taky využít.
"kvestoraa", jak píše "hankauk", bavit se na téma, které nezná. Většinou lidé s nízkým IQ, mají vysoké sebevědomí. - stařenka
Ježiš typ všechno ví, všechno zná, ty jsi zcela blbá a já nejchytřejší. Fuj fuj fuj. Tohle byl můj bejvalej a nic horšího bejt nemohlo. Nesnáším tyhle typy , protože sama nevím, jak se jich nejlíp zbavit.
V práci jsem zatím na nikoho takovýho nenarazila, ale myslím, že to příjde.
No jako s tím bejvalým to byl hnus. SI furt pamatuju jako dneska, kdy po mě chtěl radu, že si navrhl nějakej motiv na auto na rallye, na kterým pomáhá dělat. Já studovala modelářství a návrhářství oděvu, tak něco málo o designu vím (spíš málo, ale přece) ale viděla jsem, že to bylo přeplácaný a kýčovitý. Když jsem mu to řekla, tak na to reagoval stylem, že tomu přece nerozumím a že je to určitě dobrý že to tam dá. že to tam potom nakonec nedal,protože sám potom po čase usoudil, že to bylo kýčovitý, ale to, že mě takhle shodil v něčem, v čem si myslím, že rozumím líp než on, kterej se vrtal v autě a na umění nikdy nebyl, u mně pěkně klesl a od té doby to bylo horší a horší.
Pfuj už nikdy nic takovýho ...
Vzpomínáte, jak primář Blažej navrhl "chytrého" doktora Cvacha na velice obtížnou operaci, kterou ten absolutně nemohl zvládnout? Udělala bych to té chytré paní.ˇNavnadit ji na to, že je dobrá, šikovná, že máte speciální úkol, který by asi dobře zvládla pouze ona. A dát jí nějaký opravdu těžký. Ať se ukáže a zapotí.
Jistě by jí spadl hřebínek. Horší by ale bylo, kdyby to opravdu dokázala. To byste tam s ní pak už asi nevydržely vůbec. Čest práci. Jaga.
My máme v práci taky jednu takovou. Vždycky ji necháme vykecat ať je happy a pak se tomu zasmějeme. :D
Naštěstí už jde za rok do důchodu
Na takový lidi nic nepomáhá. Jenom jedním uchem tam, druhým dovnitř a pak se tomu zasmát.
doplněno 20.08.11 19:17:Teda druhým uchem ven :D :D
Nevím proč jsem napsala dovnitř :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.