Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je nejlepší na ucpaný nos?

Od: veronikadomansk odpovědí: 22 změna:

Moje otázka je jasná - Co je podle vás nejúčinnější metoda na uvolnění ucpaného nosu? Kapky do nosu, nebo máte alternativní řešení? :)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proplachovat nosní dutiny vlažnou slanou vodou. Návod zde : zdravi-az.cz/...

jm*
hodnocení

0x

Napařování, inhalace, křen.

hodnocení

0x

nahrivat nad varici vodou s eukaliptem pod dekou a morska voda do nosu

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych řekl, že je to napařování hlavy nad nádobou s horkou osolenou vodou.

A přes hlavu ručník a do ruky kapesník. Zdravím!

doplněno 01.01.14 22:46:

kami95 - souhlasím, že je to hnus. Ostatně, asi i jako jiné lidské vyměšování .

doplněno 01.01.14 23:14:

veronikadomansk - ano, toto je klasika a je to dobré na ucpané dutiny. Jinak, pro zlepšení dýchání se prodává i taková "tyčinka" a ta se strčí do jedné nosní dírky (druhá se zakryje) a potáhne se. Potom zase to samé u druhé nosní dírky. Také je dobrá ta vietnamská mastička pod nos, ale trochu to pálí.

doplněno 01.01.14 23:15:

Omlouvám se, ale nějak to zmodralo a to jsem ani nechtěl.

doplněno 01.01.14 23:56:

To rázné nasátí čpavku určitě dokáže i ostříhat nehty .

doplněno 02.01.14 09:18:

babkazov - jo jo, to "čichátko" je přesné.

veronikadomansk
hodnocení

To je taková klasika, koukám :) Ale je nevýhoda, že to zabere docela dost času. Když člověk spěchá, tak je stejně asi nejlepší sáhnout po Nasicu, který účinkuje hned. Ale děkuji za tip a zdravím :)

veronikadomansk
hodnocení

Děkuji za tolik tipů :) Na oplátku tedy můj tip - hodně tekutin, nejlépe zázvorový čaj. Já ho popravdě i jím - tím jak je pálivý, tak hezky protáhne. I když to je jen tak na chvilku. Na delší dobu jsou nejlepší ty kapky. Ten Nasic mi momentálně vyhovuje nejvíc, protože nepálí a má hojivé účinky :) Ale nejlepší je stejně pořádně se z toho vyležet :)

Bene, ta tyčinka, je inhalátorek. Je k dostání v lékárně za 25 kč, kde se prodává několik značek. Moje vnučka tomu říkávalala čichátko. A je to přesné. :D

kami95
hodnocení

0x

Napařování..i když je to teda hnus..

veronikadomansk
hodnocení

Je, že? Vzpomínám, jak mě do toho nutili doma, když jsem byla malá. Takže od té doby radši kapky do nosu. Ale snažím se vyzjistit různé metody :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Kdysi mi kamarád podstrčil pod nos čtyřlitrovou láhev od okurek, plnou čpavku a já si pořádně nasál. Myslím, že tenkrát mi to protáhlo nejen nos ...

doplněno 01.01.14 23:44:

Pamatuji si to do dneška. To ochromilo nejen čich, ale mě celého. Hlava v tu ránu jako horkovzdušný balón a odcházelo to ze mě pomalu snad i prsty na rukou i nohou. Nezapomenutelné.

veronikadomansk
hodnocení

To věřim :D To muselo docela ochromit čich na nějakou chvíli, ne? :O Ale že bych doma měla čtyřlitrovou lahev od okurek plnou čpatku...no to nemám. Takže tuhle možnost musím zamítnout.

veronikadomansk
hodnocení

Aha, tak děkuji za doporučení. Doufám, že se nebudete zlobit, když to nevyzkouším :D Zlatý Nasic tedy.

foo*
hodnocení

0x

nosní kapky Sanorin, při ucpaném nosu stačí jedna max. dvě aplikace a nos je hned volný.. jednou jsem ho použil 5x za den a smrkal sem až krev.. jak to vyžralo hlen, muselo to žrát něco dalšího

veronikadomansk
hodnocení

Tak to je docela driák, ne? :D No, já používám Nasic a tohle se mi teda nestalo. Ani nepálí, natož aby mi pak tekla krev :)

martinaa*
hodnocení

0x

Sprej Vibrocil, je na akutní i chronickou rýmu a může se používat dlouhodobě.

doplněno 02.01.14 12:10:

Ano:) Sama ho používám.

veronikadomansk
hodnocení

A opravdu uvolní nos?

fisa*
hodnocení

0x

Kromě jasných metod nahoře je ještě tato s pomocí mravenců. Sám sem jí nezkoušel, ale nedávno sem na to narazil. :)

veronikadomansk
hodnocení

Takže mravenci, říkáte? Ale ty jsou teďka v zimě trošku nedostatkový zboží, ne?:D No nic, zůstanu u svých ověřených kapek do nosu.

marfusa*
hodnocení

0x

Nos vymazávám mentolovou mastí z drogerie, protože je (nevím za kolik je teď) levná. Namažu vnitřek nosu a také pod nosem, protože se kůže pod nosem smrkáním odře.

veronikadomansk
hodnocení

No jo, ale to pomůže spíš na to odření od rýmy, ne? Nos to protáhne možná jen na chvilku...A ten Nasic taky není žádná drahota:)

alusska*

Zrovna včera jsem dělala česnekovou pastu z 2 kg česneku. Pak jsem asi hodinu smrkala a smrkala a nestačila se divit, kolik jsem měla rýmy. Při smrkání jsem to cítila až v dutinách :).

blanche*
hodnocení

0x

Bezkonkurenčně Aloe Vera nosní sprej - krásně a rychle uvolňuje ucpaný nos a navíc podrážděný noc příjemně uklidńuje. Určitě doporučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]